-->

5 Interessante Feiten Over Kaneel, Smaakt het Echt Zoet?

5 Interessante Feiten Over Kaneel, Smaakt het Echt Zoet?

Voor degenen onder u die graag koken, u moet bekend zijn met kaneel. Kaneel is een specerij met een droge textuur, maar sommige worden gepoederd nadat ze zijn gepureerd.

Kaneel

Kaneel wordt gebruikt als een aromatische specerij voor bewerkte voedingsmiddelen en dranken. Wat zijn dan enkele interessante feiten over kaneel? Kom op, zie de volgende recensie.

 

1. Kaneel bestaat al sinds BC

Velen beweren dat Sri Lanka zijn plaats van herkomst is. Er is echter geen definitieve tijd wanneer de eerste ontdekking van kaneel in het gebied van Sri Lanka.

 

Toch blijkt dat kaneel in 2800 voor Christus in Chinese archieven is geschreven. Door deze ontdekking geloven velen dat kaneel al lang voor die tijd werd ontdekt.

 

2. Het plantproces duurt maximaal drie jaar

Op het eerste gezicht lijkt kaneel op een laag gewone schors. Maar het blijkt dat ook deze plant een lang kweekproces heeft.

 

Kaneelbomen hebben ongeveer 2-3 jaar nodig om geoogst te worden. Over het algemeen wordt het oogstproces zorgvuldig uitgevoerd om de kaneelboom niet te beschadigen.

 

3. Kaneel heeft geen zoete smaak

Bij het horen van het woord kaneel denken veel mensen misschien dat de smaak zoet is. Maar het blijkt dat de smaak van kaneel niet zo zoet is als de naam doet vermoeden.

Kaneel

Kaneel heeft een kenmerkend aromatisch kruidenaroma. De smaak is licht zoet, kruidig ​​en heeft een houtachtig gevoel. Het is niet verwonderlijk dat kaneel geschikt is als specerij voor verschillende bewerkte voedingsmiddelen en dranken.

 

4. Kaneel is erg handig

Veel kruiden hebben alleen hun eigen gezondheidsgehalte. Waaronder kaneel dat vaak wordt gebruikt om mee te koken.

 

Van kaneel wordt aangenomen dat het een zeer goed gehalte heeft voor het verlagen van de bloeddruk. Niet alleen dat, velen geloven dat kaneel het suikergehalte kan verlagen, zodat het goede antibacteriƫle eigenschappen heeft.

 

5. Indonesiƫ is 's werelds grootste kaneelexporteur

Kaneel is een specerij die veel gebruikt wordt in de culinaire wereld, dus de vraag is ook groot. Dit maakt kaneel een van de favoriete grondstoffen.

 

Het land Indonesiƫ is de grootste kaneelproducent ter wereld, die tot 41% van de wereldwijde voorraden domineert. Deze positie werd gevolgd door verschillende andere landen, zoals China, Vietnam en Sri Lanka.

 

Het blijkt dat er veel interessante feiten over kaneel zijn. Hopelijk nuttig en vergeet niet te delen.

Zie je welGeslotenCommentaar
-->