-->

Unieke Feiten Over China die u Moet Weten

 


Unieke Feiten Over China die u Moet Weten

China is een van de grootste landen ter wereld in termen van bevolking, oppervlakte en bruto binnenlands product (bbp). Enkele unieke feiten over China zijn:

1. China is het land dat de meeste films ter wereld uitbrengt. In 2019 bracht China meer dan 900 films uit, waarmee het de Verenigde Staten versloeg die slechts 600 films uitbrachten.

 

2. China is het enige land ter wereld met de Grote Muur van China, een gigantische muur die gedurende meerdere eeuwen is gebouwd om het land te beschermen tegen vijandelijke aanvallen. De lengte van de Grote Muur van China is meer dan 13.000 mijl of 21.000 km.

 

3. China is ook het meest bevolkte land ter wereld, met meer dan 1,4 miljard mensen.

 

4. China is een van de landen met de langste vechtsporttraditie ter wereld. Een van de meest populaire vechtsporten in China is kungfu.

 

5. China is ook een land met een zeer rijke cultuur en geschiedenis. China is een land dat al sinds de oudheid bestaat, met een geschiedenis die al meer dan 5000 jaar is vastgelegd.

Unieke Feiten Over China

Daarnaast heeft China ook veel unieke plekken die bezocht kunnen worden, zoals:

1. Het Tiananmen-plein in Beijing is een unieke plek omdat het een van 's werelds grootste plekken is voor bijeenkomsten en demonstraties. Hier bevindt zich ook het graf van voorzitter Mao, de leidende leider van China.

 

2. Zhangye Danxia Landform Geological Park in Gansu is een van de unieke plekken in China omdat het een prachtige en unieke geologische formatie heeft, met regenboogkleuren die zich over het parkeerterrein verspreiden.

 

3. Het Terracottaleger in Xi'an is een van de unieke plaatsen in China omdat het een zeer belangrijk historisch overblijfsel is. Hier zijn honderden bronzen beelden gemaakt in de 3e eeuw voor Christus als bewakers van het graf van keizer Qin Shi Huang.

 

4. De Li-rivier in Guilin is een van de unieke plekken in China omdat het prachtige en geweldige uitzichten heeft, met torenhoge karstkliffen en helder en zoet water.

 

5. Leshan Giant Buddha in Sichuan is een van de unieke plekken in China omdat het een gigantisch Boeddhabeeld is gemaakt in de 8e eeuw. Dit beeld is ongeveer 71 meter hoog en is een van de grootste Boeddhabeelden ter wereld.

Zie je welGeslotenCommentaar
-->