-->

7 Unieke Feiten Over Egels, Doornen en Immuun Voor Gif

Unieke Feiten Over Egels - bron pixabay

7 Unieke Feiten Over Egels, Doornen en Immuun Voor Gif

Waar denk je aan als je het woord egel hoort? Het eerste dat in ons opkomt is ongetwijfeld een scherpe doorn. Er zijn verschillende soorten egels, waaronder een egelsoort die in Zuid-Amerika en Noord-Amerika leeft die goed kan klimmen en veel tijd doorbrengt met het zoeken naar voedsel in bomen.

 

Dit ene dier omvat knaagdieren met dik haar in de vorm van zeer scherpe doornen. Aanvankelijk werd deze egel gevonden in Afrika, Azië en ook in Amerika en verspreidde zich vervolgens in de tropen. De egel is het derde grootste knaagdier qua lichaamsgrootte, na de capibara en de bever. Deze egels "rollen zich op" en bewegen zich over het algemeen minder wendbaar dan muizen.

 

Eigenschappen van de egel

Het kenmerk van dit ene dier is dat het graag geluid maakt en klettert als de egel rent als gevolg van de wrijving tussen de doornen. Egels zijn plagen en vijanden van boeren omdat ze graag maïs en knollen stelen. Egels zijn ook 's nachts actief of worden nachtdieren genoemd. Egels hebben ongeveer 5.000 stekels over hun hele lichaam. Toch zijn de textuur en het karakter van de doornen niet te scherp en vooral niet giftig. Behalve dat de egel een luidruchtig geluid maakt, zal zijn snuit die op een varken lijkt, de indruk wekken dat de egel graag problemen veroorzaakt in de rijstvelden.

 

Voordelen van egels

Egels zijn doornige dieren, deze lange en vrij scherpe stekels zullen de belangrijkste attractie en de meest memorabele van dit ene dier zijn. Naast dit aantrekkelijke afweersysteem zijn egels echter ook unieke dieren. Een ander uniek kenmerk van dit egeldier is dat het kan zwemmen, klimmen en rennen. Hoewel stekelig, zijn egels in feite ook gewild door mensen voor hun vleesconsumptie. Volgens onderzoek kan egelvlees worden gebruikt als astmamedicatie, omdat het vlees kitotefin bevat.

 

Deze keer zal writingjaya.com unieke en interessante informatie en feiten over deze egel geven. Laten we eens kijken.

 

1. De naam van de egel komt van zijn stem

Het eerste unieke feit over de egel gaat over het geven van zijn naam. In het Engels wordt de egel de egel genoemd. Wist je echter dat deze naam eigenlijk afkomstig is van het geluid dat dit dier maakt.

 

Egels maken een snurkend geluid als ze door gras en bomen gaan op zoek naar insecten en wormen om te eten. Daarom kreeg dit dier de naam Hedge wat omheining van gras betekent en Hog ​​wat varken betekent omdat dit dier luiheid symboliseert.

 

2. Heeft een aantal stekels tot 5000

Eén egel heeft een groot aantal stekels, dat zijn er rond de 5000 of meer. Deze doorn zal echter niet lang meegaan omdat hij eenmaal per jaar wordt vervangen door een nieuwe doorn. Dit is bijna hetzelfde als het vervellingssysteem bij insecten en zoogdieren.

 

Unieke Feiten Over Egels - bron pixabay

3. Er zijn ongeveer 17 soorten egels

Er zijn tot nu toe ongeveer 17 soorten egels bekend. Een daarvan is de Afrikaanse pygmee-egel (Atelerix Albiventris), een soort egel die vaak als huisdier wordt gebruikt.

 

Dit type egel weegt tussen 200 gram en 500 gram, en zijn lichaamsgrootte is tussen 5 inch en 8 inch. Door zijn kleine en schattige lichaamsgrootte heeft hij veel voorkeur als huisdier in huis.

 

4. Egels zijn dieren met lactose-intolerantie

Lactose-intolerantie betekent het onvermogen van het lichaam om suiker en koolhydraten in melk te verteren. Daarom, voor degenen onder u die graag een egel thuis houden, moet u geen melk aan de egel geven, omdat uw egel zal lijden.

 

5. Het gezichtsvermogen van de egel is erg slecht

Egels hebben een zeer slecht gezichtsvermogen. Egels zijn uitsluitend afhankelijk van hun gehoor en geur om te overleven.

 

6. Egels werden vroeger Urchin genoemd

Rond de Middeleeuwen was de naam van de egel in het Engels egel, voordat het uiteindelijk werd omgedoopt tot egel. Daarom krijgt in het Engels de naam zee-egel of zee-egel de naam zee-egel.

 

7. Weerstand tegen slangengif

Egels hebben een gedeeltelijke weerstand tegen slangengif, dit komt omdat er in de spieren van de egel een eiwit zit dat Erinacin wordt genoemd. Maar in werkelijkheid zullen grote hoeveelheden gif of een slangenbeet op het hoofd de egel nog steeds pijn doen voelen of kan hij sterven. Toch is dit vermogen erg handig voor egels om te overleven, vooral om te overleven in het wild.

 

Nou, dat is wat informatie en 7 unieke feiten over egels. Dit stekelige dier is momenteel een van de meest favoriete huisdieren vanwege zijn kleine en schattige lichaam. Heb je ook interesse om voor hem te zorgen? Hopelijk is deze informatie nuttig en kan het bijdragen aan ons inzicht.

Zie je welGeslotenCommentaar
-->