-->

Hier Zijn 8 Interessante Feiten Over Singapore

Interessante Feiten Over Singapore - bron piqsels

Hier Zijn 8 Interessante Feiten Over Singapore

Singapore is een eilandland gelegen in Zuidoost-Azië en grenst aan Indonesië, om precies te zijn met de Riau-archipel. Ook al is Singapore als land met een kleine oppervlakte een van de favoriete toeristische bestemmingen voor toeristen uit Indonesië. Over het algemeen kennen toeristen Singapore van het Merlion-standbeeld dat een symbool is van het land, Orchard Road, een paradijs voor winkelliefhebbers, en Changi Airport, de beste luchthaven ter wereld.


Bovendien blijkt dat Singapore een volkslied heeft dat door Indonesiërs is gecomponeerd? Benieuwd wat de unieke en interessante weetjes over Singapore zijn? Bekijk de recensie hieronder!


1. Hawker Center: Culinair en Cultureel Centrum

Elk land heeft zijn eigen unieke keuken. Hetzelfde geldt voor Singapore, dat een verscheidenheid aan culinaire specialiteiten heeft, variërend van kaya-brood, chili-krab, Singapore-laksa, Hokien-noedels tot Hainanese kiprijst. Het is niet moeilijk om kraampjes te vinden die deze voedingsmiddelen verkopen in Singapore. U hoeft alleen maar naar een van de hawker-centra of hawker-centra verspreid over Singapore te komen! Hier kunt u een verscheidenheid aan eten en drinken proeven, geserveerd door tientallen eetstalletjes tegen betaalbare prijzen.


Aanvankelijk werd het hawker-centrum opgericht door de regering van Singapore om straatvoedselverkopers te huisvesten. Eenmaal netjes geregeld komen steeds meer mensen genieten van lokale lekkernijen. Of het nu 's ochtends, 's middags of' s avonds is, het hawker-centrum is altijd vol bezoekers, van lokale mensen tot toeristen. Niet alleen om de maag te vullen met typisch Singaporese gerechten, is het hawker-centrum ook een ontmoetingsplaats geworden waar mensen met elkaar kunnen socializen. Tijd doorbrengen in het hawker-centrum is zelfs een cultuur op zich geworden voor de mensen van Lion City! In feite is de cultuur van eten en verzamelen in het hawker-centrum een ​​van de immateriële culturele erfgoederen van de mensheid geworden en wordt het erkend door UNESCO!


2. Overal zijn stadsparken

Als grootstedelijke stad ziet Singapore er niet uit als een overvolle betonnen jungle. Hoewel er veel wolkenkrabbers zijn, heeft Singapore ook veel groene stadsparken die het leven van mensen in evenwicht brengen. Als land op de evenaar is het bestaan ​​van groene parken zeer nuttig om warm weer en luchtvervuiling tot een minimum te beperken.


Als je van een unieke kant van Singapore wilt genieten, kun je een wandeling maken naar de verschillende prachtige stadsparken verspreid over Lion Country. Beroemde stadsparken die u in Singapore kunt verkennen, zijn onder meer de Singapore Botanic Garden, de oudste tuin in Singapore en heeft een gevarieerde collectie orchideeën, Fort Canning Park met zijn unieke landschap en geschikt voor foto's, tot Gardens by the Bay, dat één is geworden van de trotse bezienswaardigheden van Singapore. Naast het functioneren als natuurlijke balancer zijn deze stadsparken ook uitgerust met diverse faciliteiten voor buitenactiviteiten, zoals ontspannen met familie, sporten, tot concerten. Wat zijn dan nog andere interessante feiten over Singapore? Laten we eens kijken.


3. Gebruik van Singlelish

Een ander interessant feit over Singapore is dat een van de opvallende erfenissen van de Britse koloniale overheersing die we vandaag de dag nog steeds kunnen zien, het gebruik van Engels is, de officiële taal van Singapore. Veel mensen met verschillende culturele achtergronden maken gebruik van Engels in Singapore, gelokaliseerd in Singlish, een unieke mix van Engels, Hokkien, Maleis, Kantonees en Tamil.


Het gebruik van Singlish zelf is vrij informeel en is te horen in het dagelijkse gesprek van Singaporezen. Het interessante feit is dat, hoewel Singlish een informele taal is, er 27 Singlish-woorden in de Oxford English Dictionary staan! Voor degenen die in Singapore zijn geweest, je bent misschien bekend met het horen van lokale mensen die het achtervoegsel 'lah' gebruiken wanneer ze spreken, zoals 'Can lah!' of 'Okay lah!', of je hoort de lokale bevolking 'Shiok!' zeggen, wat cool betekent.


4. Singaporezen zijn de snelste voetgangers ter wereld

Singapore is een land met een goede stedenbouwkundige planning, vooral de inrichting van de openbare ruimte. De meeste mensen gebruiken ook het openbaar vervoer voor dagelijkse mobilisatie. Singapore heeft zelfs het beste openbaarvervoersysteem ter wereld. Veel mensen kiezen er echter ook voor om te lopen om te mobiliseren. Naast de stadsplanningsfactor die comfortabel is om te wandelen, vinden Singaporezen ook dat wandelen gunstig is voor de gezondheid. Geen wonder dat de Singaporezen zijn uitgeroepen tot de snelste voetgangers ter wereld. Op basis van onderzoek uitgevoerd door prof. Richard Wiseman, een van de professoren psychologie aan de Universiteit van Hertfordshire, Engeland, voetgangers in Singapore zijn de snelste met een recordtijd van 10,55 seconden per 18 meter!


5. Singapore Flyer: het grootste reuzenrad in Azië

De Singapore Flyer, gelegen in het hart van de stad tussen de wolkenkrabbers rond Marina Bay, is een van de trotse bezienswaardigheden van Singapore. Hoewel niet de hoogste ter wereld, maakt de pracht van de Singapore Flyer dit reuzenrad tot het grootste reuzenrad ter wereld. Met een hoogte van 165 meter of zo hoog als een gebouw van 42 verdiepingen, is de Singapore Flyer uitgerust met 28 capsules die plaats bieden aan maximaal 28 personen in één capsule. Ben jij dapper genoeg om in dit reuzenrad te rijden?


Vanuit de Singapore Flyer kunnen bezoekers vanaf grote hoogte genieten van het uitzicht over Singapore. Sterker nog, als het weer goed is, kun je Indonesië en Maleisië ook zien vanuit de Singapore Flyer! Uniek is dat u kunt genieten van sky dining-services om te genieten van het gevoel van eten boven een hoogte!

Interessante Feiten Over Singapore - bron piqsels

6. Geen kauwgom

Een ander uniek feit in Singapore is dat er een verbod is op het consumeren en verkopen van kauwgom. Iedereen die kauwgom consumeert en verkoopt, wordt geacht de wet te hebben overtreden. Je kunt zelfs een boete krijgen van rond de 100.000 SGD als je de rest van de kauwgom achteloos weggooit! Deze verordening is sinds 1992 van kracht, omdat de Singaporese regering destijds veel geld moest uitgeven om de resterende kauwgom op te ruimen in openbare voorzieningen, met name op MRT-treinstations. Toch kunnen mensen om gezondheidsredenen nog steeds kauwgom consumeren die ze bij dokters of apotheken krijgen. Dankzij deze regelgeving staat Singapore nu bekend als een land met een schoon milieu.


7. Betekenis van de vlag van Singapore

De nationale vlag van Singapore bestaat uit twee horizontale secties en is verdeeld in twee kleuren, rood en wit. Op het eerste gezicht lijkt de vlag van Singapore op de Indonesische vlag. Op de vlag van Singapore staat echter een witte maansikkel en vijf witte sterren in het rode gedeelte linksboven in de vlag. De rode kleur op de vlag van Singapore staat voor universele broederschap en menselijke gelijkheid. De kleur wit symboliseert zuiverheid en deugd die doordringend en eeuwig is. De maansikkel vertegenwoordigt een opkomend land en de vijf sterren vertegenwoordigen Singapore's idealen van democratie, vrede, vooruitgang, gerechtigheid en gelijkheid.


Als symbool van de staat Singapore beveelt de regering van Singapore aan dat mensen van juli tot september de vlag van Singapore voeren om de onafhankelijkheidsdag van Singapore of de nationale feestdag van Singapore, die elk jaar op 9 augustus valt, te vieren.


8. Het volkslied van Singapore componeert door muzikant Bloody Minang

'Forward Singapore', het volkslied van Singapore, is eigenlijk gemaakt door een muzikant uit Bukittinggi, West-Sumatra, genaamd Zubir Said. In 1928 besloot hij naar Singapore te migreren om zijn droom op muziekgebied te verwezenlijken. Het lied 'Majulah Singapura' werd in 1958 gecomponeerd door Zubir Said en voorgelegd aan de gemeenteraad van Singapore om het onlangs gerenoveerde Victoria Theatre te vieren. Het nummer werd voor het eerst gespeeld door het Singapore Chamber Ensemble. Later werd dit lied opnieuw uitgevoerd op 3 december 1959 als het volkslied van Singapore.


Het volkslied 'Majulah Singapura' heeft een melodie en tekst die de hoop en passie van het Singaporese volk voor vooruitgang beschrijven. Nu wordt het lied 'Forward Singapore' regelmatig gezongen bij schoolceremonies of legerkampen. Daarnaast wordt het volkslied van Singapore gezongen bij elk staatsevenement, ook op de verjaardag van de onafhankelijkheid van Singapore, die elke 9 augustus valt.


Dat zijn enkele andere interessante feiten over Singapore. Wie weet bezoek je ooit Singapore! Deel indien nuttig.

Zie je welGeslotenCommentaar
-->