-->

11 Interessante Feiten Over Kogelvissen, Een Opgeblazen Gevoel en Giftig

Interessante Feiten Over Kogelvissen

11 Interessante Feiten Over Kogelvissen, Een Opgeblazen Gevoel en Giftig

Ken of heb je ooit kogelvissen gezien? Pufferfish is een vissoort die in brak water of zeewater leeft. Pufferfish heeft de Latijnse naam Tetraodontidae, wiens naam is ontleend aan het type gif dat in kogelvissen wordt aangetroffen, namelijk tetrodotoxine.

Met het soort gif dat het heeft, is kogelvis de meest giftige vissoort ter wereld! Tetrodotoxinegif is zo gevaarlijk voor zowel andere vissen als mensen. Dit gif is 1200 keer gevaarlijker dan cyanidegif. Door de gifbescherming in deze kogelvis kan hij ontsnappen aan roofdieren, vooral de kogelvis heeft niet het vermogen om goed en behendig te zwemmen.

 

Deze keer zal ik wat informatie en andere interessante feiten over kogelvissen geven. Laten we eens kijken naar de volgende discussie.

 

1. Bevolking en fysieke uniciteit

Kogelvissen leven over het algemeen in subtropische en tropische zeewateren. De fysieke kenmerken van kogelvissen zijn langwerpige lichamen met ronde koppen. Kogelvissen hebben felle kleuren omdat hun lichaam gifstoffen bevat. Er zijn verschillende kogelvissen die zich kunnen camoufleren met hun omgeving om de dreiging van hun vijanden te vermijden.

 

Terwijl de huid van de vis over het algemeen geschubd is, hebben kogelvissen een puntige en ruwe huid. Hij heeft scherpe en lange tanden en zal eruitzien als een snavel. Als de tanden lang genoeg worden gevoeld, zullen kogelvissen proberen hun tanden door te snijden door ze op koraalriffen te wrijven.

 

2. Kogelvisvoer

Heb je ooit kogelvissen gezien tijdens het eten? Het dieet van de kogelvis bestaat voornamelijk uit ongewervelde dieren (dieren zonder ruggengraat), evenals een verscheidenheid aan algen en schaaldieren.

 

Het gif dat in kogelvissen wordt aangetroffen, wordt verkregen door de vorming van bacteriƫn in het voedsel dat ze eten en wordt verwerkt tot giftige stoffen.

 

3. Kan door mensen worden geconsumeerd

Hoewel het bekend staat als een zeer giftige vis, betekent dit niet dat mensen het niet kunnen eten. Het blijkt dat deze kogelvis ook als heerlijke maaltijd gebruikt kan worden. In Japanse restaurants wordt kogelvis verwerkt tot heerlijke gerechten. Maar er zijn professionele vaardigheden nodig om kogelvis te verwerken voordat er heerlijk voedsel van wordt gemaakt. Als het verkeerd wordt behandeld en verwerkt, kan er nog steeds gif in het te eten voedsel achterblijven.

 

Interessante Feiten Over Kogelvissen

4. Pufferfish blaast zijn lichaam tot 3 keer op

Wanneer hij zich bedreigd en in gevaar voelt, kan de kogelvis zijn lichaam opblazen en tot drie keer zijn normale grootte worden. Bovendien zullen de ruwe en scherpe doornen op zijn lichaam ook opvallen en gif afgeven als deze door deze doorn wordt doorboord.

 

Maar hoe blaast een kogelvis zichzelf op? De manier waarop kogelvissen zichzelf opblazen is vrij uniek, namelijk door zoveel mogelijk water door te slikken om een ​​grotere lichaamsgrootte te krijgen.

 

5. Kogelvissen hebben 1000 soorten

Op basis van onderzoek uitgevoerd door experts op het gebied van zeedieren, bleek dat kogelvissen ongeveer 1000 soorten van dezelfde soort hebben. Dit komt omdat kogelvissen een zeer snelle kweeksnelheid hebben in vergelijking met andere soorten vissen.

 

6. Kogelvissen kunnen tot 2 meter groot worden

Stella fish is de grootste kogelvis ter wereld. De grootte van de stella-kogelvis kan 2 meter bereiken, weet je.

 

7. Kogelvissen hebben een zeer gevaarlijk gif

Kogelvissen hebben een gif genaamd Tetrodotoxin of TTX. Tetrodotoxine of THX is een neurotoxine dat werkt als een vernietiger van het zenuwstelsel, zodat het het communicatiekanaal tussen de hersenen en het lichaam in een snelle tijd blokkeert.

 

8. Kogelvissen kunnen van kleur veranderen

Kogelvissen kunnen de kleur van hun lichaam veranderen op basis van het helderheidsniveau, de helderheid ziet er soms donkerder uit en ziet er soms helderder uit. Dit vermogen om van kleur te veranderen treedt op als gevolg van de omstandigheden in het gebied rond de kogelvis.

 

9. Kogelvissen kunnen hun eigen huis maken

Witte kogelvissen kunnen hun eigen nest maken met zand als basismateriaal. De vorm en omtrek van het huis, dat over het algemeen door kogelvissen wordt gemaakt, is rond als een stadionveld met een diameter van 6 voet of ongeveer 3 meter.

 

10. Pufferfish kan als huisdiervis worden gebruikt

Hoewel giftig, beschouwen velen kogelvissen in feite ook als huisdieren. Pufferfish die veilig zijn en meestal worden gehouden zijn de soorten Spotted Green Pufferfish, Pignose Pufferfish en ook Bronze Pufferfish.

 

11. Pufferfish inclusief bedreigde dieren

Kogelvissen zijn zeldzame en bedreigde dieren. In minder dan 40 jaar is de populatie kogelvissen met wel 80% afgenomen.

 

Dus dat is wat unieke en interessante informatie en feiten over kogelvissen. Wees voorzichtig, raak het niet aan en probeer het zelf te verwerken. Hopelijk nuttig en kan bijdragen aan ons inzicht. Vergeet niet een reactie achter te laten!

Zie je welGeslotenCommentaar
-->