-->

5 Unieke Feiten Over Mangoesten, Bang Voor Slangen

 

Unieke Feiten Over Mangoesten

5 Unieke Feiten Over Mangoesten, Bang Voor Slangen

Slangen zijn misschien wel het meest gevreesde dier van ratten, hagedissen en zelfs mensen. Maar dit is niet het geval bij mangoesten. Mongoose heeft een schattige en grappige vorm. Wanneer je een mangoest tegenkomt, is het zeker dat de slang zal wegrennen.

 

Slangen zijn inderdaad een favoriet voedsel voor mangoesten. Welnu, deze keer zal ik enkele unieke en interessante feiten over mangoest geven. Laten we eens kijken naar het volgende!

 

1. Mongoose heeft een dikke huid

Mangoest is een vleesetend dier dat leeft in Zuid-Azië en Afrika. Daarnaast is een deel van de bevolking verspreid over het zuidelijke deel van Europa. Naast slangen blijken mangoesten ook graag vogels, reptielen, kleine zoogdieren, eieren en soms fruit te eten.

 

Omdat het wordt beschermd met een dikke huid, worden deze dieren tijdens het jagen zeer beschermd tegen hun vijanden.

 

2. Mongoose is immuun voor slangengif

Een ander uniek feit van de mangoest is dat hij immuun is voor slangengif. Naast het hebben van een dikke lichaamshuid. In het lichaam van de mangoest bevinden zich ook glycoproteïnen.

 

Dat is een verbinding die dient om slangengif te deactiveren. Als hij wordt gebeten door een slang, slaapt mangoose maar een tijdje. Na het ontwaken zal hij de slang opnieuw behendig aanvallen.

 

Dit dier zal over het algemeen eerst de schedel van de slang kraken met zijn scherpe beet. Daarna at hij de slang.

Unieke Feiten Over Mangoesten

3. Mongoose is een schattig en intelligent dier

Dieren die overdag actief zijn, zijn meestal landzoogdieren, maar sommige zijn ook semi-aquatisch en sommige genieten ervan om in de boomtoppen te zijn. Bij het jagen op prooien staat dit dier erg bekend om zijn intelligentie.

 

Hoewel het sterke klauwen heeft, is het niet helemaal nuttig voor dit schattige dier. Wanneer de mangoest een ei of ander schaalvoer wil eten, vernietigt hij het voedsel het liefst door het naar een hard voorwerp te gooien.

 

4. Dieren in de buurt van wrattenzwijn

Behalve dat ze bekend staan ​​om te jagen, kunnen deze dieren ook dicht bij andere dieren zijn. Een daarvan is wrattenzwijn. Waarom proberen mangoesten dan vaak dicht bij wrattenzwijnen te komen? De reden bleek te zijn omdat hij de vlooien op het lichaam van het everzwijn wilde opeten. Het blijkt ook heel nuttig te zijn voor andere dieren!

 

5. Ooit beschouwd als een bedreiging voor andere dieren

In de jaren 1881 werden mangoesten naar Hawaï en West-Indië gebracht in de hoop de rattenpopulatie op suikerrietplantages te verminderen. Het duurde echter niet lang voordat zich een nieuw probleem voordeed.

 

Dit komt omdat mangoeste wordt aangeprezen als een dier dat daar andere dieren bedreigt, vooral vogels. Vogels zijn inderdaad het voedsel van deze mangoeste.

 

Dit zijn dus enkele unieke en interessante feiten over mangoest die u moet weten. Hopelijk is deze informatie nuttig en kan het bijdragen aan ons inzicht. Vergeet niet te delen.

Zie je welGeslotenCommentaar
-->