-->

5 Unieke Feiten Over Lavendel, Paars en Mooi

 

Unieke Feiten Over Lavendel

5 Unieke Feiten Over Lavendel, Paars en Mooi

Het hebben van bloemen met een sterk aroma en heldere kleur maakt lavendel tot een van de gemakkelijkst herkenbare planten. Daarnaast is de lavendelplant ook een kruidenplant die veel voordelen heeft voor gezondheid, schoonheid en andere doeleinden.

 

Lavendel wordt over het algemeen gebruikt als een mengsel en het belangrijkste ingrediënt bij de vervaardiging van cosmetica en aromatherapie die dient om stress en angst te verlichten. Niet alleen dat, lavendel heeft ook veel unieke en interessante feiten die je moet weten. Hier zijn enkele unieke feiten over lavendelplanten.

 

1. Lavendel is een afstotende plant voor kleine dieren

Lavendel is geen tropische plant die in Indonesië groeit. In principe zullen lavendelbloemen goed groeien in hooglanden van 500 tot 1.300 meter boven zeeniveau. Veel mensen gebruiken lavendel om mijten en muggen af ​​te weren.

 

Lavendel plantenverzorging is ook vrij eenvoudig. Het gebruik van lavendel ligt ook heel dicht bij de dingen die we gewoonlijk gebruiken. Lavendel vinden we bijvoorbeeld makkelijk terug in de muggenmelk die we kopen.

 

2. Lavendel om de kamer te ruiken

Veel mensen houden van biologische geuren, ook die van lavendelbloemen. Het gebruik van lavendelbloemen als kamerverfrisser wordt al sinds de 16e eeuw gebruikt, weet je.

 

Dankzij technologische verfijning is lavendelparfum nu niet alleen in de vorm van levende bloemen, maar ook in de vorm van parfumextracten. De geur van lavendel staat er ook om bekend vrij duurzaam te zijn bij gebruik in een kamer.

 

3. Lavendel heeft aromatherapie-stoffen voor ontspanning

Naast het aroma heeft lavendel ook een kalmerend effect. In lavendel zitten anti-neudepressiva die voor een ontspannend effect kunnen zorgen en rust brengen.

 

Lavendel wordt niet alleen gebruikt om te ontspannen, maar ook om de kwaliteit van onze slaap te behouden. Het is dus geschikt om slapeloosheid te overwinnen. Ontspanning die thuis kan worden gedaan, namelijk door essentiële oliën aan te brengen voor het badderen in de badkamer of het kan ook zijn door thee te drinken van de lavendelplant.

 

4. Lavendel voor geestelijke gezondheidstherapie

Het gebruik van lavendel als medium voor aromatherapie is al duizenden jaren aan de gang. De oude Chinezen geloofden dat lavendel depressies goed kon genezen. Een studie in Japan zei dat het gehalte aan linalool in lavendelbloemextract een gevoel van ontspanning en kalmte kan creëren.

 

Het anxiolytische effect van linalool wordt een therapeutisch medicijn voor de geestelijke gezondheid genoemd. Over het algemeen dient dit medicijn om angststoornissen en angst voor vreemde dingen te overwinnen.

 

Unieke Feiten Over Lavendel

5. Lavendel is goed voor huid en haar

Behalve dat het goed is voor aromatherapie en cosmetische ingrediënten, blijkt dat lavendel nog veel meer voordelen heeft. Een daarvan is voor de gezondheid van het haar. Er wordt aangenomen dat een mengsel van lavendelbloemen en appelciderazijn op de hoofdhuid roos voorkomt, voedt en de haargroei bevordert.

 

Een aantal studies vermelden ook dat lavendelbloemen de pH-balans van de huid kunnen herstellen. Daarnaast dient lavendel ook om huidirritatie te verminderen en een droge huid te voorkomen. Kan worden gebruikt als alternatief voor sommige mensen die problemen hebben met haar.

 

Het blijkt dat lavendelbloemen niet alleen mooi en geurig zijn. Maar het heeft ook een aantal buitengewone voordelen voor het dagelijks leven. Nou, dat zijn verschillende unieke lavendelfeiten die je moet weten. Hopelijk nuttig en kan bijdragen aan ons inzicht. Vergeet niet te delen.

Zie je welGeslotenCommentaar
-->