-->

7 Duurste Thee ter Wereld, er is Thee uit Panda's Poop

 

Duurste Thee ter Wereld

7 Duurste Thee ter Wereld, er is Thee uit Panda's Poop

Thee is een van de oudste dranken ter wereld. Bijna in elk land moet er thee geserveerd worden. Al honderden jaren wordt thee gebruikt voor iets belangrijks, zoals feesten, ceremoniële drankjes om leven toe te voegen.

 

Thee is ook nuttig voor ons lichaam. Door elke dag 2 kopjes thee te drinken, verkleint u het risico op vroegtijdig overlijden, diabetes type 2, hartaandoeningen en beroertes.

 

Maar wist je of deze theedrank een hele dure prijs heeft? Sommige zijn gemaakt van zeldzame theebladeren, van pandamest tot diamanten. Dit zijn de 7 duurste theesoorten ter wereld.

 

1. Gyokuro-thee

Gyokuro-thee wordt in Japan hoogwaardige groene thee genoemd. Gyokuro betekent pareldauw of jadedauw. Dit type thee wordt verbouwd in het Uji-district.

 

Deze thee wordt 4 weken onder een stromat geplant waarna de beste bladeren geplukt kunnen worden. Hierdoor behoudt de plant het aminozuur L-theanine, wat de smaak van de thee versterkt.

 

Gyokuro-thee werd voor het eerst ontdekt door Kahei Yamamoto VI in 1835. Een kilo Gyokuro-thee kost 650 dollar.

 

2. Pu'erh-thee

Pu'erh-thee, opgericht in de 18e eeuw, zou de oudste, meest verfijnde en een van de duurste theesoorten ter wereld zijn.

 

Deze thee wordt over het algemeen verkocht in de vorm van theekoekjes die gebrouwen kunnen worden. Deze thee heeft veel gezondheidsvoordelen, die het gewicht kunnen beheersen, cholesterol kunnen verlagen en de darmgezondheid kunnen verbeteren.

 

Deze thee wordt verbouwd in de provincie Yunnan, China en sommige bomen zijn duizenden jaren oud. Microbieel fermentatieproces wordt uitgevoerd voor theebladfermentatie. Pu'erh-thee wordt verkocht tegen een prijs van 1.000 dollar per kilogram.

 

3. Tieguanyin-thee

Deze thee komt uit China en is een van de meest gerespecteerde theesoorten ter wereld. Tieguanyin-thee is een soort oolong-thee genoemd ter ere van de boeddhistische godheid Guan Yin.

 

Dit theeblad is pittig van smaak en heeft een uitgesproken bloemig aroma. Deze thee wordt verbouwd in de hoogste vlaktes in de provincie Fujian en de bladeren zijn in de zon gedroogd en helder goudkleurig.

 

De prijs van deze thee blijft stijgen omdat het steeds zeldzamer wordt. Heeft een prijs van ongeveer 3.000 dollar per kilogram.

 

4. Narcissus Vintage-thee

Vintage Narcissus is een oolong thee gemaakt in de Wuyi Mountains, China. Deze thee heeft een goudgele theeknop.

 

De naam van deze thee is afgeleid van een Griekse jager, Narcissus. Een van de duurste Narcissus Wuyi-theesoorten wordt verkocht in een 50 jaar oude doos die een geliefd object is geworden voor verzamelaars over de hele wereld.

 

Een kilo Narcissus Wuyi Oolong-thee kost 6.500 dollar per kilo.

 

5. Panda Kak Thee

Deze thee werd voor het eerst gemaakt door An Yanshi, een zakenman in China, die pandamest van een nabijgelegen kweekcentrum begon te gebruiken voor organische mest. Deze thee werd eerst verkocht voor zo'n 3.500 dollar per 50 gram.

 

Pandamest heeft een hoog gehalte aan antioxidanten, dus het heeft veel gezondheidsvoordelen. Momenteel wordt deze panda-mestthee verkocht voor ongeveer 70.000 dollar per kilogram!

 

6. PG Tips Diamant Theezakje

Duurste Thee ter Wereld

Dit bedrijf, een beroemd Brits theebedrijf dat in 2005 zijn 75e verjaardag vierde, bracht later Darjeeling-thee uit in met diamanten ingelegde theezakjes. Dit theezakje is gemaakt met 280 diamanten van 2,56 karaat en een witgouden ketting gemaakt door Boodles-juweliers.

 

Dit theezakje bevat keizerlijke zilveren tips theeblaadjes gemaakt op de Makaibari Tea Estate, India. Een theezakje kost 15.000 dollar.

 

7. Da Hong Pao-thee

Da Hong Pao-thee wordt al sinds de Ming-dynastie gebruikt en is de duurste thee ter wereld. Da Hong Pao staat bekend als de Great Red Robe-thee die de kenmerken symboliseert van het Wuyi-gebergte, waar deze thee wordt verbouwd.

 

Deze thee is door de Chinese overheid uitgeroepen tot nationale schat. Over het algemeen gegeven als een geschenk aan belangrijke mensen, zoals figuren, respectabele mensen en beroemdheden. Tot nu toe blijft het proces van het maken van deze thee een goed bewaard geheim. Da Hong Pao-thee heeft een waarde van 1,2 miljoen dollar per kilogram.

 

Dat waren de zeven duurste theeën ter wereld voor een geweldige prijs. Hopelijk nuttig en vergeet niet te delen.

Zie je welGeslotenCommentaar
-->