-->

Met Kleurvariaties, Hier Zijn 15 Interessante Feiten Over Zonnebloemen

 

Interessante Feiten Over Zonnebloemen


Met Kleurvariaties, Hier Zijn 15 Interessante Feiten Over Zonnebloemen

Heb je ooit een zonnebloem gezien, wat komt er in je op? De meeste mensen denken dat zonnebloemen geel, breed en hoog zijn. Maar het blijkt dat zonnebloemen ook variaties hebben in grootte, kleur en vorm, weet je! Zonnebloemen hebben ook een aantal interessante feiten, laten we eens kijken naar de volgende recensie!

 

1. Zonnebloemen hebben kleurvariaties

Er zijn zonnebloemen die paars en rood zijn, weet je! Niet alleen rode rozen, zonnebloemen hebben ook rode variaties. De rode kleur van zonnebloemen is zeer geschikt om toe te voegen aan een bloemboeket arrangement. Paarse zonnebloemen komen voor in het type Chianti Hybrid, deze bloem heeft donkerrode bloemblaadjes die bijna paars van kleur zijn.

 

2. Zonnebloemen worden het object van een beroemde schilder

Van Gogh is beroemd om zijn zonnebloemschilderijen, dit schilderij van Van Gogh heeft het perspectief van mensen veranderd bij het kijken naar de schoonheid van bloemen. Vervolgens volgden vele andere schilders in zijn voetsporen, waaronder Alfred Gockel, Diego Rivera en Paul Gauguin.

 

3. Zonnebloemen hebben verschillende hoogtes

De hoogte van zonnebloemplanten varieert, er zijn 2 soorten zonnebloemen, namelijk kort en lang. Hoewel we zonnebloemen meestal als hoge planten zien, zijn er verschillende soorten zonnebloemen die kort zijn. Dit type hoge zonnebloem kan 3 tot 4 meter of meer bereiken.

 

4. Jonge zonnebloemen volgen de zon

Jonge zonnebloemen volgen meestal de richting van de zon. Jonge zonnebloemgezichten volgen de richting van de zon van zonsopgang tot zonsondergang en blijven deze cyclus herhalen tot ze volwassen zijn.

 

5. Rijpe zonnebloemen zullen naar het oosten gericht zijn

Zonnebloemen die zijn gerijpt, zullen de zon niet meer volgen en zullen naar het oosten gericht zijn, omdat deze toestand ervoor zorgt dat het bloemgezicht vaker aan de zon wordt blootgesteld.

 

6. Zonnebloemolie heeft een ontstekingsremmend effect

Zonnebloemolie heeft een ontstekingsremmende werking, bevat linolzuur dat kan veranderen in arachidonzuur. Beide ingrediënten zijn vetzuren die de beschermende laag van de huid kunnen herstellen en helpen om de huid vochtig te houden

Interessante Feiten Over Zonnebloemen

7. Er zijn 2 soorten zonnebloemzaadproductie

Er zijn 2 soorten zonnebloempitten, namelijk oliezaden en niet-oliezaden. Oliezaadzaden zijn zaden die op grote schaal worden gekweekt. Deze zaadvacht heeft een zwarte kleur en wordt vanwege het hoge vetgehalte en de dunne huidtextuur meestal als vogelvoer gebruikt. Terwijl niet-oliezaadzaden zaden zijn die meestal door mensen worden geconsumeerd. De huidskleur is streperig en bevat vitamine E en selenium die chronische ziekten kunnen helpen voorkomen.

 

8. Zonnebloemolie kan cholesterol verlagen

Zonnebloemolie bevat veel meervoudig onverzadigd vet, is een geweldige vervanger voor boter en heeft veel gezondheidsvoordelen.

 

9. Zonnebloemen komen uit Amerika

North Dakota is de regio in Amerika die de meeste zonnebloemen produceert. Goede zonnebloemen zijn bloemen die 6 uur per dag aan zonlicht worden blootgesteld, met een pH van de grond van 6 tot 7,5.

 

10. Kan worden verwerkt tot Sunbutter

Als we een pinda-allergie hebben en geen pindakaas kunnen eten, kan sunbutter jouw keuze zijn. Niet alleen veilig voor allergieën, maar ook gezonder voor ons lichaam.

 

11. De zonnebloemkop bestaat uit kleine bloemen

Op de over het algemeen donkere kop van de zonnebloem zit een combinatie van duizenden kleine bloemetjes. Geloof je het? Nou, je kunt later proberen op te letten.

 

12. De hoogste zonnebloem tot 9 meter

De hoogste zonnebloem bereikt 9 meter. Heel hoog toch? Hans-Peter Schiffer uit Duitsland die deze zonnebloem kweekt, zodat deze is opgenomen in het Guinness World Records.

 

13. Zonnebloemen oorspronkelijk als voedsel

Inheemse Amerikanen kweekten oorspronkelijk zonnebloemen voor consumptie als voedselingrediënt. Deze gewoonte is begonnen sinds ongeveer 8000 jaar geleden. Maar tegenwoordig gebruiken veel mensen zonnebloemen voor mode, kunst en woondecoratie.

 

14. Zelfbestuiving van zonnebloemen

Bestuiving door zonnebloemen gebeurt meestal met behulp van bijen. Maar als er geen bijen zijn om te helpen, kunnen zonnebloemen zichzelf bestuiven om zich voort te planten. De stamper zal vanzelf ronddraaien om stuifmeel te vinden zonder de hulp van een tussenpersoon.

 

15. Er is een unieke variant van zonnebloemen (Teddy Bear Sunflower)

Interessante Feiten Over Zonnebloemen

Deze teddybeerzonnebloem heeft een rondere en dichtere bloembladvorm. Dit type zonnebloem heeft twee keer zoveel bloembladen, hierdoor ziet het hoofd er glad uit als een teddybeer. Dit ongewone ding kreeg uiteindelijk in 2015 een prijs van de Royal Horticultural Society. Veel mensen gebruiken zonnebloembloemblaadjes van teddybeer als saladedecoratie en ook als taartdecoratie.

 

Dat zijn dus enkele interessante feiten over zonnebloemen. Hopelijk nuttig en dragen bij aan ons inzicht. Vergeet niet een reactie achter te laten!

Zie je welGeslotenCommentaar
-->