-->

5 Meest Giftige en Gevaarlijke Zeedieren

5 Meest Giftige en Gevaarlijke Zeedieren

In de uitgestrekte oceaan zijn er veel verschillende zeedieren, variƫrend van kleine, grote, tamme en wilde dieren. Veel zeedieren worden thuis ook als huisdier gehouden, maar in de oceaan zijn er ook veel dieren die vergif hebben en ondraaglijke pijn kunnen veroorzaken, zelfs de dood.

 

Hier zijn enkele zeedieren die gevaarlijke gifstoffen hebben en we moeten nog voorzichtiger zijn in de zee.

 

1. Lionfish

lionfish - bron tulisanjaya.com

Lionfish zijn geweldige roofdieren en gevaarlijk voor zowel duikers als vissers. Als ze worden gestoken, zullen mensen ondraaglijke pijn tot braken en moeite met ademhalen lijden.

 

Daarnaast zult u ook last krijgen van diarree, brandend maagzuur, hoofdpijn en gevoelloosheid. Hun gif is zelden dodelijk, maar er zijn voorbeelden van extreme allergische reacties die hebben geleid tot ziekenhuisopname en zelfs de dood.

 

Dus hoewel deze vis er mooi uitziet en er veilig uitziet om te benaderen, moet je voorzichtig zijn met deze vis, laat je niet steken door de koraalduivel.

 

2. Barracuda

barracuda - bron tulisanjaya.com

Barracuda is een roofvis die agressief van aard is, vissen die een leefgebied hebben in de diepten van zout water zijn te vinden in tropische en subtropische wateren rond koraalriffen in de buurt van de wateren.

 

Barracudavissen hebben scherpe tanden, waardoor ze hun prooi gemakkelijk kunnen opeten. Barracuda-vissen kunnen tot 27 mijl per uur reizen, of 43 kilometer per uur wanneer ze hun prooi aanvallen.

 

Hoewel zeldzaam, zien barracuda's duikers soms ook aan voor hun prooi en vallen ze de duiker dan aan.

 

3. Kogelvis

kogelvis - bron tulisanjaya.com

Kogelvis is een vis die ook giftig is, voor de meeste mensen moet je al weten dat kogelvis een van de giftige vissen is. Deze vissoort kan hun lichaam opblazen en hun lichaam bedekken met scherpe stekels als ze zich bedreigd voelen. Dit vissengif wordt aangetroffen in organen in de huid, dat tetrodotoxine wordt genoemd.

 

Het gif in kogelvissen is 1200 keer krachtiger dan cyanide en kan 30 volwassen mensen doden, waardoor deze vis het meest giftige dier ter wereld is.

 

4. Zeeslang

zeeslang - bron tulisanjaya.com

Zeeslangen zijn een van de meest giftige en gevaarlijke zeedieren. Deze slang is echter niet agressief en zal alleen aanvallen als hij zich bedreigd voelt.

 

De giftige beet van een zeeslang met een snavel is 8 keer sterker dan die van een cobra. 1,5 milligram van zijn gif kan mensen doden, maar bij volledige doses kan het ongeveer 22 mensen doden.

 

Als het niet binnen 24 uur wordt behandeld, zal dit slangengif de spieren aanvallen en ondraaglijke pijn veroorzaken en tot de dood leiden.

 

5. Blauwgeringde octopus

blauwgeringde octopus - bron tulisanjaya.com

De blauwgeringde octopus is een van de kleinere octopussoorten die er prachtig uitziet. Maar achter zijn schoonheid blijkt dat dit dier een gevaarlijk zeedier is.

 

Hoewel hun prooi garnalen, krabben en andere kleine dieren is. Maar als we door deze octopus worden gestoken, kunnen we totale verlamming ervaren en kunnen we verdrinken als je diep in het water wordt gestoken.

 

Het gif bevat tetrodotoxine, een type neurotoxine dat wordt uitgescheiden via de speekselklieren. Dit gif is 1000 keer krachtiger dan cyanide en kan binnen enkele minuten 26 volwassen mensen doden.

 

Dat zijn enkele zeedieren die giftig en gevaarlijk zijn. Wees altijd voorzichtig als u zich op zee bevindt. Zou handig kunnen zijn.

Zie je welGeslotenCommentaar
-->