-->

Enkele Feiten Over Yeti, Mysterieus Wezen Uit de Himalaya

Enkele Feiten Over Yeti - bron tulisanjaya.com
 

Enkele Feiten Over Yeti, Mysterieus Wezen Uit de Himalaya

Van het verleden tot nu is dit unieke en mysterieuze fenomeen altijd een heet onderwerp van discussie geweest. Beginnend met UFO's, de Bermudadriehoek tot een mysterieus wezen genaamd de Yeti.

 

Er wordt aangenomen dat Yeti of grote mensachtige primaten het bergachtige gebied van de Himalaya bewonen. De naam Yeti wordt veel gebruikt door de inheemse bevolking van de regio. Yeti maken voor hen deel uit van het verhaal van de mythologie en geschiedenis. Hier zijn enkele feiten over de Yeti.

 

1. Yeti-theorie bestaat al sinds 1986

In 1986 beweerde de Italiaanse klimmer Reinhold Messner dat dit mysterieuze wezen een bedreigde berensoort was. Of het nu een Himalaya bruine beer is of een Tibetaanse blauwe beer die op hun achterpoten kan lopen.

 

Reinhold Messner zegt dat hij een 'Yeti' heeft vermoord toen hij hem in Nepal tegenkwam. Dit betekent dat een van deze soorten met uitsterven wordt bedreigd.

 

2. Daily Mail is erbij betrokken

De Britse Daily Mail stuurde in 1953 ook een expeditie naar Nepal. Het jaar daarop publiceerden ze een artikel over de ontdekking van de hoofdhuid van de Yeti. Maar toen hij hun rapport zag, betoogde professor Frederic Wood Jones dat het noch een hoofdhuid, noch een soort aap was.

 

3. Laat graag voetafdrukken achter in de sneeuw

Er wordt gezegd dat dit wezen genaamd Yeti graag sporen achterlaat in de sneeuw en in de Himalaya leeft. Hoewel er tientallen expedities zijn geweest in de afgelegen bergen van Nepal, Rusland en China, is de verblijfplaats van de Yeti nog steeds moeilijk te vinden.

 

Van Yeti's wordt aangenomen dat ze een gespierde bouw hebben en donkergrijs of roodbruin haar hebben. Zijn lichaamsgewicht wordt geschat op 90 tot 170 kilogram.

 

Enkele Feiten Over Yeti - bron explorersweb.com

4. De laatste expedities hebben het ook niet kunnen onthullen

Onderzoekers en Yeti-enthousiastelingen voeren tot nu toe nog steeds expedities uit, maar ze hebben niets gevonden over de verblijfplaats van de Yeti.

 

Maar dit alles houdt de fanatici niet tegen die denken dat de echte Yeti nog steeds bestaat.

 

5. Yeti is geen primaat

Veel mensen zeggen dat de Yeti een primaat is uit de prehistorie die in de besneeuwde Himalaya leefde.

 

Maar een nieuwe studie zegt dat al het fysieke bewijs suggereert dat deze Yeti van een berenras kwam.

 

De Deense professor Dr. Charlotte Lindqvist is een expert die verantwoordelijk is voor het beƫindigen van de mythe van de Yeti die uit de oudheid in Nepal werd doorgegeven.

 

"Onze bevindingen bevestigen dat de biologische basis voor de Yeti te vinden is in lokale beren," zei professor Charlotte.

 

Nou, dat zijn enkele feiten over Yeti. Geloof je nog steeds dat Yeti bestaat? Hopelijk nuttig en vergeet niet te delen.

Zie je welGeslotenCommentaar
-->