-->

9 Unieke Feiten Over Pizza, Waar is de Verste Pizzabezorging?

 

Unieke Feiten Over Pizza

9 Unieke Feiten Over Pizza, Waar is de Verste Pizzabezorging?

Waar denk je als eerste aan als je het woord pizza hoort? Je kunt je toch meteen voorstellen hoeveel plezier het goed voelt? Vanaf Napels, Italië, is pizza nu een wereldwijd voedsel en heeft het veel fans.

 

Het is niet alleen heerlijk dat je er verslaafd aan raakt, het blijkt dat er ook enkele unieke feiten zijn over deze flatbread pizza met een verscheidenheid aan toppings. Laten we eens kijken naar de volgende interessante feiten over pizza!

 

1. Nationale pizzamaand

De maand oktober in de Verenigde Staten wordt gevierd als National Pizza Month! Deze nationale feestdag is begonnen sinds 1984 en is in het leven geroepen door een uitgever van het tijdschrift "Pizza Today", genaamd Gerry Durnell.

 

2. Het eerste pizzarestaurant

Antica Pizzeria is 's werelds eerste pizzeria. Deze pizzeria werd voor het eerst geopend in Napels, Italië in 1738. Terwijl Amerika's eerste pizzeria in 1905 in New York City werd geopend.

 

3. De Napolitaanse Pizza Organisatie

Wist je dat er over de hele wereld organisaties zijn die belast zijn met het controleren van de authenticiteit van Napolitaanse pizza, weet je! Deze organisatie is opgericht sinds 1984. Associazione Verace Pizza Napoletana (True Napolitaanse Pizza Association) heeft specifieke normen vastgesteld die moeten worden gevolgd als een pizzeria (pizzaspecialiteitenrestaurant) hun pizzaproducten authentiek Napolitaans wil noemen.

 

4. Onbekende oorsprong van het woord Pizza

Als het gebaseerd is op de geschiedenis, weet tot nu toe niemand waar de oorsprong van het woord Pizza vandaan komt. Hier zijn verschillende theorieën over, voor de oude Grieken komt het woord pizza van het woord pikte wat gefermenteerde cake betekent en pitta wat tarwebrood betekent.

 

Volgens Italianen zou pizza afkomstig zijn van het woord pizzacare, wat betekent: plukken en dan snel uit de oven halen. Er zijn ook Duitsers die pizza vroeger noemden van het woord pizzo, wat een hapje betekent.

 

5. 'S Werelds grootste pizza

'S Werelds grootste pizza in de geschiedenis werd op 8 december 1990 gemaakt in de stad Johannesburg, Zuid-Afrika, en werd opgenomen in het Guinness Book of Records. De grootte van deze pizza is 123 voet of ongeveer 4 meter. Deze pizza is gemaakt met 1100 pond (5 kg) bloem, 1800 pond (815 kg) kaas en 2000 pond (906 kg) tomatensaus.

 

6. Verste pizzabezorging

Het record voor de langste pizzabezorging ter wereld is gevestigd door Lucy Clough, een medewerker van Domino's Pizza. Op dat moment bezorgde Lucy op 19 november 2004 opperste Domino's vegetarische pizza met een afstand van 16.950 km vanaf Feltham, Londen met als bestemming 30 Ramsay Street, Melbourne, Australië. Het duurde 2 dagen voordat de pizza op zijn bestemming arriveerde. Vind je het nog lekker smaken?

 

Unieke Feiten Over Pizza

7. Kaas werd ooit verwijderd om pizza te toppen

Kaas is een van de must-have toppings op pizza. Maar wat als de pizza zonder de kaas? Dit gebeurde rond het einde van de 19e eeuw.

 

Maar gelukkig werd kaas in 1889 hergebruikt als pizzatopping door een Italiaanse chef-kok, die zijn pizza presenteerde aan koningin Margherita. Zelfs de naam Ratu Margherita wordt ook gebruikt als de naam van een pizza met een topping van kaas, basilicumblaadjes en tomatensaus.

 

8. Amerikanen eten elke seconde honderden pizza's

Ook al komt pizza uit Italië, de Amerikanen die de meeste pizza eten zijn Amerikanen! Volgens een rapport eten Amerikanen elke seconde 350 plakjes pizza. Wauw, zeker vol!

 

9. 's Werelds duurste pizza

Pizza met een geweldige prijs die is bekroond door de World Records Academy is pizza bij Margo's Pizzeria, Republiek Malta, met een prijs van 21,5 miljoen rupiah. Deze pizza heeft een topping bestaande uit 50 tot 100 gram witte truffelchampignons, belegd met echte mozzarella kaas van buffelmelk, en versierd met 24-karaats bladgoud! Denk je dat je het hart zou hebben om deze pizza te eten als je hem zou kopen?

 

Maak je geen zorgen als je de duurste pizza ter wereld nog niet hebt geproefd! We kunnen nog steeds genieten van een verscheidenheid aan heerlijke pizza's tegen een veel betaalbare prijs in vergelijking met de eerder met bladgoud versierde pizza.

 

Dat waren dus enkele unieke feiten over pizza. Hopelijk nuttig en natuurlijk wordt onze kennis steeds breder. Vergeet niet te delen.

Zie je welGeslotenCommentaar
-->