-->

9 Interessante Feiten Over Koelkasten

 

Interessante Feiten Over Koelkasten

9 Interessante Feiten Over Koelkasten

De koelkast is een elektronisch item dat elk huis gemiddeld heeft. De koelkast is handig voor het koelen, maar ook voor het bewaren van eten of drinken.

 

De geschiedenis van de creatie van de koelkast moet het gevolg zijn van een lang experiment van zijn uitvinders en ontwikkelaars. Hier zijn enkele interessante feiten over koelkasten die u moet weten.

 

1. In 1851 verkreeg John Gorrie, een arts in de Verenigde Staten, een koelkastpatent uit een experiment om hete lucht te koelen bij een koortspatiënt.

 

2. De temperatuur van de koelkast moet op maximaal 4 graden Celsius worden gehouden om besmetting van micro-organismen in het voedsel erin te voorkomen.

 

3. De grootte van de eerste koelkast voor thuis was erg groot. Het motorgedeelte bevindt zich in de kelder, terwijl de koeler zich op de bovenste verdieping bevindt.

 

4. Albert Einstein had in 1930 een patent op de uitvinding van de koelkast. Dit patent betreft het Vaste Koelapparaat in de koelkast

 

5. De oorsprong van de vriezer in de koelkast is geïnspireerd op de Inuit in Canada bij het invriezen van vis.

 

6. De kamer op de koelkastdeur heet Botercompartimenten omdat deze oorspronkelijk was ontworpen als plaats om boter in te doen.

 

Interessante Feiten Over Koelkasten

7. De grootste koelkast ter wereld heet de Large Hadron Collider. De lengte bereikt 27 km en wordt alleen gebruikt voor deeltjesversnellers.

 

8. Zonder koelkast zou er waarschijnlijk geen supermarkt op deze wereld zijn. De meeste artikelen in de supermarkt gaan niet lang mee als ze op kamertemperatuur worden bewaard.

 

9. De meeste koelkastmagneten ter wereld zijn eigendom van Louise J. Greenfarb uit de Verenigde Staten, dat is 45 duizend stuks.

 

Welnu, dat zijn enkele interessante feiten over koelkasten die u moet weten. Hopelijk nuttig en kan uw kennis vergroten.

Zie je welGeslotenCommentaar
-->