-->

8 Interessante Feiten Over Heteluchtballonnen, De Eerste Passagier Was Een Dier

 

Interessante Feiten Over Heteluchtballonnen

8 Interessante Feiten Over Heteluchtballonnen, De Eerste Passagier Was Een Dier

Heeft iemand van jullie ooit een heteluchtballon gezien of er zelfs op gezeten? Heteluchtballonnen zien er aantrekkelijk uit gezien vanaf de grote ballonnen en hebben felle kleuren. Maar ze hebben ook een verleden en geschiedenis achter zich. Dus hier wil ik je wat interessante informatie en feiten geven over heteluchtballonnen die je moet weten.

 

1. De eerste passagier van de heteluchtballon

Hoewel momenteel heteluchtballonnen worden gebruikt als vervoermiddel voor mensen, blijkt dat de eerste passagiers van de luchtballon aanvankelijk geen mensen waren. Maar de eerste passagiers van de heteluchtballon zijn drie verschillende soorten dieren. Deze dieren zijn eenden, schapen en een haan.

 

De eerste luchtballonvlucht met passagiers werd bijgewoond door meer dan 130.000 mensen. Deze historische vlucht over Versailles met dieren als passagiers is eindelijk veilig geland.

 

2. Frankrijk is een hub voor heteluchtballonnen

Frankrijk was het epicentrum van het ballonvaren en de Amerikanen in Parijs, waaronder John Adams, Benjamin Franklin en John Jay, deden ook mee.

 

3. Heteluchtballonnen trekken veel belangstelling van het publiek

Het grootste evenement van Amerika, de Albuquerque International Balloon Fiesta, trok in negen dagen meer dan 900.000 toeschouwers in 2019. De Albuquerque International Balloon Fiesta is gegroeid en heeft geschiedenis geschreven sinds 13 heteluchtballonnen werden gelanceerd vanaf de parkeerplaats van een winkelcentrum in Albuquerque in 2017. 1972.

 

In 2019 duurde het Balloon Fiesta 9 dagen van zaterdag 5 oktober 2019 tot zondag 13 oktober 2019 met in totaal meer dan 600 heteluchtballonnen die werden gelanceerd en 1.000 piloten die deelnamen aan dit festival.

 

Op dat moment was de wind in Albuquerque perfect en het zonnige weer begin oktober maakte de atmosfeer zeer gunstig voor de lancering van de heteluchtballonnen. Kleurrijke heteluchtballonnen vliegen in de blauwe lucht van New Mexico. Dit is een zicht om nooit te vergeten.

 

4. De heteluchtballon wordt eerst gevuld met koude lucht

Heteluchtballonnen zijn meestal gemaakt van hittebestendig polyester of nylon. Het gekleurde "ballon"-gedeelte, over het algemeen 80 voet hoog, wordt de envelop of envelop genoemd. Vervolgens wordt het op het grondoppervlak geplaatst en vervolgens gedeeltelijk gevuld met koude lucht.

 

Om vervolgens de benodigde lift voor het opstijgen te creëren, wordt de lucht verwarmd door een propaanbrander die al op de bodem van de envelopmond is geïnstalleerd.

 

5. De hoogste vlucht van heteluchtballonnen

De hoogste vlucht met een heteluchtballon bereikt 68.986 voet. Indien berekend, betekent dit bijna twee keer de kruishoogte van commerciële vliegtuigen. Op deze hoogte moeten passagiers in de mand zuurstofmaskers dragen. Omdat zuurstof op een bepaalde hoogte begint af te nemen.

 

6. De eerste heteluchtballon die de Stille Oceaan oversteekt

Op 17 januari 1991 werden een zakenman genaamd Richard Branson en de Zweedse ingenieur Per Lindstrand de eerste passagiers of "luchtvaarders" die met succes de Stille Oceaan overstaken met behulp van een heteluchtballon. Ze vertrokken vanuit Japan om de Stille Oceaan over te steken met een afstand van meer dan 4.700 mijl en tot 46 uur.

 

Interessante Feiten Over Heteluchtballonnen

7. Heteluchtballonnen zijn moeilijk te controleren

Het besturen van een heteluchtballon blijkt erg moeilijk te zijn, in tegenstelling tot het besturen van een vliegtuig. Heteluchtballonnen hebben hun eigen moeilijkheidsgraad, vooral wat betreft de windrichtingfactor. "Wind tot 100 voet zal waarschijnlijk naar het oosten gaan, terwijl winden tot 200 voet naar het westen kunnen gaan", zegt Becky Wigeland, een opzichter van het National Balloon Museum in Indianola.

 

8. Heteluchtballonnen worden vandaag nog steeds gebruikt

Tegenwoordig zijn we inderdaad in staat om naar verre oorden over zeeën en continenten te reizen door vliegtuigen te gebruiken als vervoermiddel. Interessant is dat tot nu toe nog steeds heteluchtballonnen worden gebruikt, ook al zijn er veel vliegtuigen geweest. Maar nu is zijn functie anders, dat wil zeggen, hij wordt niet langer gebruikt om passagiers te vervoeren. Momenteel worden heteluchtballonnen echter vaker gebruikt voor toeristische of recreatieve doeleinden op korte afstand.

 

Heteluchtballonnen zijn interessant en uniek, maar weet je wat de heteluchtballonnen zijn? Hier is de uitleg!

 

Onderdelen van heteluchtballonnen

Heteluchtballonnen hebben verschillende onderdelen in hun samenstelling. De samenstellende delen zijn als volgt!

 

Het eerste deel is de envelop, een grote zak aan de bovenkant van de heteluchtballon. De envelop zorgt ervoor dat de heteluchtballon opblaast en vliegt omdat deze gevuld is met helium. Onder de envelop bevindt zich een sectie die de brander wordt genoemd, de sectie voor het verbranden of verwarmen van de lucht in de envelopzak. Dan is het laatste deel van de heteluchtballon de mand of mand, die een plaats is voor passagiers en de piloot van de heteluchtballon.

 

Dus dat is wat interessante informatie en feiten over heteluchtballonnen die we moeten weten. Hopelijk nuttig en kan bijdragen aan ons inzicht. Vergeet niet een reactie achter te laten!

Zie je welGeslotenCommentaar
-->