-->

8 Feiten Over de Vroege Neanderthaler

8 Feiten Over de Vroege Neanderthaler

Neanderthalers (Homo Neanderthalensis) zijn oude mensen die leefden in de Pleistonese periode, namelijk het oude leven ongeveer 2,6 miljoen - 11.700 jaar geleden. Velen beweren dat het wilde en primitieve oude wezens zijn. Maar veel studies suggereren anders.

 

 Feiten Over de Vroege Neanderthaler - bron flickr

Sterk, artistiek, intelligent en bekwaam is de juiste naam voor Neanderthalers. Velen van hen zijn kunstenaars, jagers en goede koks. Hier zijn enkele feiten over vroege Neanderthalers.

 

1. De naam Neanderthaler komt uit de Duitse vallei

Twee kalksteenmijnwerkers ontdekten per ongeluk Neanderthaler-fossielen in de Neanderthal-vallei, Duitsland in 1856. Deze twee mijnwerkers vonden fossielen in de vorm van schedelbeenderen, ribfragmenten en armbeenderen. Ze vonden het na het verwijderen van sediment in de Grotte Kleine Feldhofer.

 

Hoewel deze ontdekking een wetenschappelijke primeur is, zijn er in feite al veel Neanderthaler-fossielen gevonden, maar nog niet genoemd. De term Neanderthaler zelf werd voor het eerst naar voren gebracht door William King, een geoloog uit Ierland met de wetenschappelijke naam Homo Neanderthalensis in overeenstemming met de naam van de vallei.

 

2. Kunnen vuur gebruiken voor hun werk

Niet alleen was Homo sapiens goed in het maken van vuur, het bleek dat Neanderthalers vuur ook konden gebruiken voor hun verschillende behoeften. Neanderthalers gebruikten vuur om te koken en maakten ook gereedschap om het werk gemakkelijker te maken.

 

Ze maken het gereedschap door boomstammen op houten platen te bevestigen en ze vervolgens te bevestigen met een natuurlijke lijm die ze zelf maken van verbrande berkenschors.

 

3. Neanderthalers waren geweldige kunstenaars

Neanderthalers worden gecrediteerd als de eerste grotkunstenaars. Op basis van een onderzoek uit 2018 werden in verschillende grotten in Spanje kunstafbeeldingen gevonden, zoals stippen, dieren en geometrische markeringen in zwart en rood, stencils, houtsnijwerk en ook handafdrukken.

 

Men denkt dat dit tekenvermogen bestond voordat Homo sapiens naar Europa kwam, dat is ongeveer 64 duizend - 20 duizend jaar geleden.

 

4. Deel genetische eigenschappen met wolharige mammoeten

De wolharige mammoet waarop door Neanderthalers werd gejaagd, bleek bijna dezelfde genetische eigenschappen te hebben als Neanderthalers. Dit werd bewezen in een onderzoek uit 2018. De onderzoekers ontdekten dat er enkele moleculaire tekenen van aanpassing zijn tussen Neanderthalers en wolharige mammoeten die zich kunnen aanpassen aan koude omgevingen.

 

Dit is logisch, aangezien deze twee wezens zijn geëvolueerd van een voorouder vóór het koude klimaat van de Indo-Europese ijstijd. Niet alleen van dezelfde plaats en toestand, het blijkt dat het tijdstip van uitsterven ook hetzelfde is.

 

5. Als ervaren jachtexpert

De capaciteiten en vaardigheden die Neanderthalers bezaten bij het jagen en het coördineren van aanvallen waren geweldig. Gerrit Dusseldoro is een onderzoeker uit Nederland die ontdekte dat het ongrijpbare spel om te vangen een favoriet spel bleek te zijn voor Neanderthalers.

 

Hun formidabele vaardigheden plus hun bewezen intelligentie kunnen een verscheidenheid aan effectieve jachtinstrumenten opleveren. Slim in strategie stelde Neanderthalers ook in staat de migratiepatronen van herten te kennen, wanneer de herten bewogen, en vele anderen.

 

 Feiten Over de Vroege Neanderthaler

6. Neanderthalers gekruist met Homo sapiens

Gebaseerd op onderzoek gepubliceerd in de Journals of Nature in 2016, heeft Homo sapiens, de oorsprong van de moderne mens, sinds 100 duizend jaar geleden een relatie met Neanderthalers. Ze kruisten elkaar toen Homo sapiens vanuit Afrika reisde.

 

De onderzoekers ontdekten enkele van deze feiten uit DNA-analyse van Neanderthalers die in Siberië werden gevonden. In het DNA vond Homo sapiens DNA.

 

Maar de ongebreidelde kruising tussen hen bleek een nadelig effect te hebben dat resulteerde in het uitsterven van de Neanderthalers.

 

7. Heb een luide stem en een hoge toon

Neanderthalers spraken anders dan andere vroege mensen. Hoewel ze geen perfecte woordenschat hadden zoals de mensen van vandaag, waren ze in staat om ingewikkeld te spreken vanwege het tongbeen in de nek om de wortel van de tong te ondersteunen. Deze botten zijn hetzelfde als moderne menselijke botten voor stem.

 

Niet alleen dat, de vorm van hun grote borstkas, houding en keel kan ook een stem produceren die luider en hoger is dan de gemiddelde moderne man van vandaag.

 

8. Neanderthalers liepen rechtop

Veel mensen denken dat vroege mensen mensen waren met een gebochelde rug en liepen als apen. Maar het feit dat werd gevonden was dat het skelet van de Neanderthaler behoorlijk rechtop stond. Ze lopen tussen de rechtopstaande houdingen van mensen en apen.

 

Onderzoek zegt dat Neanderthalers dichter bij moderne mensen stonden die rechtop liepen.

 

Nou, dat waren enkele feiten over vroege Neanderthalers.

Zie je welGeslotenCommentaar
-->