-->

5 Interessante Feiten Over Fender-Gitaren, de Maker Kan Geen Gitaar Spelen!

 

Interessante Feiten Over Fender-Gitaren

5 Interessante Feiten Over Fender-Gitaren, de Maker Kan Geen Gitaar Spelen!

Voor gitaristen, je bent misschien al bekend met Fender-gitaren. Deze gitaar, die een van de iconische gitaren in de muziekwereld is, is in verschillende soorten muziek te bespelen doordat hij een goed klankkarakter heeft.

 

Fender gitaren verschenen voor het eerst en werden in 1954 geïntroduceerd. Het blijkt dat er enkele interessante feiten zijn over Fender-gitaren. Laten we eens kijken naar de volgende Fender gitaarfeiten.

 

1. De maker kan geen gitaar spelen

De maker Leo Fender was niet in staat om gitaar te spelen, zelfs niet tot hij stierf. Omdat hij geen gitaar kon spelen, creëerde Leo deze gitaar alleen met een netwerk van lokale muzikanten in Zuid-Californië om hem feedback te geven op zijn legendarische gitaar.

 

Daarnaast heeft Leo ook de Fender Custom Shop opgericht die regelmatig overlegt en samenwerkt met enkele van de grootste namen in de gitaar- en baswereld wanneer ze gitaren of bassen produceren die speciaal zijn samengesteld en toegewijd aan samenwerkende muzikanten.

 

2. Gepopulariseerd door Hank Marvin

Toen Fender's rol onder Britse rockmuzikanten steeds belangrijker werd, was er één gitarist die vaak over het hoofd werd gezien in Fender's selectie van gitaarmuzikanten: Hank Marvin. Marvin is een gitarist die al vroeg in het tijdperk van de rockmuziek in Engeland wordt gerespecteerd.

 

Zelfs Fender bracht destijds een speciale gitaar uit voor Hank Marvin met een Stratocaster-model. Marvin woonde tientallen jaren in Australië en heeft de titel als een vroege Fender-gitaarlegende.

 

3. Fender is meer waard dan de New York Yankees

Toen CBS in 1965 het door Leo Fender opgerichte bedrijf kocht, moesten ze het kopen voor 13 miljoen USD, of ongeveer twee miljoen meer dan het destijds kostte om de honkbalclub New York Yankees te kopen.

 

Maar helaas ging deze aankoop gepaard met een daling van het aantal verkochte Fender-gitaren. CBS weet niet echt veel over de gitaarbusiness of muziekinstrumenten in het algemeen. Sommige van de wijzigingen die CBS ook aan zijn premiumproducten aanbracht, kregen destijds niet veel waardering van Fender-fans.

 

Maar na jaren van minachting van Fender-fans zijn veel gitaren en versterkers uit het CBS-tijdperk de laatste jaren alleen maar populairder geworden op de tweedehandsmarkt.

 

Interessante Feiten Over Fender-Gitaren

4. De eerste Stratocaster-serie werd gebruikt door muzikant Pink Floyd

Voor muziekliefhebbers is de naam David Gilmour van Pink Floyd misschien bekend. Het bleek dat David Gilmour een gelukkige gitarist was want hij had een Fender Stratocaster gitaar met serienummer 0001.

 

Maar deze serie is niet de eerste Stratocaster gemaakt door Fender. Voorheen waren er verschillende soorten Stratocaster gitaren gemaakt, maar de gitaar die David gebruikte was het eerste model met een serienummer.

 

5. De naam Stratocaster is niet uitgevonden door Leo Fender

Don Randall, die Fender op de markt bracht, was degene die de Stratocaster de naam gaf. Don Randall is een piloot die de naam Stratocaster bedacht, wat wordt aangeduid als een vorm van waardering voor vliegtuigtechnologie.

 

Nou, dat waren enkele unieke feiten over Fender-gitaren die je moet weten. Hopelijk nuttig en kan uw kennis vergroten.

Zie je welGeslotenCommentaar
-->