-->

7 Interessante Feiten Over Regenbogen, er Zit Goud Onder!

 

Interessante Feiten Over Regenbogen

7 Interessante Feiten Over Regenbogen, er Zit Goud Onder!

Regenbogen zijn altijd een geweldig object geweest voor iedereen, of het nu kinderen zijn, zelfs ouders. De kleuren op de regenboogboog zijn altijd interessant om naar te kijken. Maar op de een of andere manier, omdat het te charmant is, geven regenbogen aanleiding tot veel mythes die de ronde doen.

 

De bekendste mythe in Indonesië is dat de regenboog afkomstig is van de sjaals van de engelen die uit de hemel neerdaalden om in de rivier te baden. Naast enkele vreemde mythen, bevat de regenboog die we zien ook veel interessante feiten die je moet weten. Laten we eens kijken naar enkele interessante feiten over de volgende regenboog!

 

1. De oude Grieken geloofden dat de regenboog de weg naar de hemel was

Hoewel regenbogen zeer zeldzaam zijn, bestaat dit fenomeen al sinds mensenheugenis. Tijdens de oude Griekse beschaving geloofden de mensen daar dat de regenboog een pad was dat was gemaakt door de godin van de regenboog, Iris genaamd. De godin gebruikte haar kruik om water uit de aarde te halen en droeg het vervolgens naar de wolken.

 

Wanneer er water uit de pot wordt gegoten, ontstaat er een regenboog die zich uitstrekt van de berg Olympus, waar de goden leven, tot aan de oppervlakte van de aarde.

 

2. We kunnen het einde van de regenboog niet bereiken

Naast de mythe over de badende nimf is het bestaan ​​van een pot met goud aan het einde van de regenboog ook een van de bekendste mythes ter wereld. Interessant is dat veel mensen in deze mythe geloven en velen proberen het einde van de regenboog te vinden. Maar in werkelijkheid is een regenboog een fenomeen dat ontstaat door het afbuigen van licht. Dus als het regent, zal de zon zijn stralen door de regendruppels breken om een ​​regenboog te vormen.

 

Dit fenomeen zal niet door mensenhanden worden aangeraakt, laat staan ​​om het einde te vinden. Hoezo? Dit komt omdat de regenboog is gebaseerd op zonlicht en de menselijke oriëntatie als je ernaar kijkt. Wanneer we ons verplaatsen om de regenboog te naderen, zal deze regenboog tegelijkertijd ook bewegen, zodat de afstand tussen de regenboog en je bestaan ​​altijd hetzelfde zal zijn als voordat je bewoog.

 

3. Regenbogen gebeuren bijna nooit gedurende de dag

Het verschijnen van een regenboog vindt altijd plaats tijdens het regenseizoen. Maar weet je dat regenbogen altijd 's ochtends, 's avonds en zelfs 's nachts voorkomen? Regenbogen komen overdag bijna nooit voor. Dit komt omdat het optreden van regenbogen erg afhankelijk is van de zon. Om een ​​regenboog te vormen, moet de zon onder een hoek van 42 graden aan de hemel staan, en deze toestand kan alleen optreden als de zon net opkomt of op het punt staat onder te gaan.

 

4. Interessant, regenbogen kunnen 's nachts verschijnen

Regenbogen kunnen overdag niet verschijnen, maar interessant genoeg kan dit fenomeen zich 's nachts voordoen. Regenbogen die 's nachts verschijnen, worden maanbogen genoemd omdat ze optreden als gevolg van maanlicht dat zich op waterdruppels verspreidt. Maar net als een regenboog in de ochtend of avond, zullen maanbogen ook optreden wanneer de maan in een hoek van 42 graden aan de nachtelijke hemel staat.

 

Maar helaas is dit fenomeen Moonbows zeer zeldzaam omdat het maanlicht veel zwakker is dan het zonlicht. Zelfs als er maanbogen plaatsvinden, zal dit alleen gebeuren als het vroeg in de ochtend is, ongeveer 1 of 2 uur voor zonsopgang.

 

5. Niet 7, regenbogen bestaan ​​uit miljoenen kleuren

Als je wordt gevraagd, hoeveel kleuren zijn er in een regenboog? Meestal zullen we antwoorden met zeven kleuren, namelijk rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo en paars. Ook al bestaan ​​deze zeven kleuren, eigenlijk bestaat de regenboog niet uit slechts zeven kleuren, maar uit miljoenen kleuren. Dit komt omdat elke kleur zal mengen met andere kleuren zonder enige grens tussen de twee.

 

Als je in de war bent, is de conclusie dat de kleur van de regenboog afhangt van de mens die hem ziet. Aristoteles zei bijvoorbeeld dat de regenboog uit drie kleuren bestaat, namelijk rood, groen en paars. De middeleeuwse wetenschapper Roger Bacon zei dat de regenboog maar uit vijf kleuren bestaat, maar de meesten van ons zullen eerder zeggen dat de regenboog uit zeven kleuren bestaat.

 

Interessante Feiten Over Regenbogen

6. De echte vorm van een regenboog is een cirkel

Een ander interessant feit over regenbogen is dat de vorm van de regenboog een cirkel is. Meestal zien we een regenboog in de vorm van een grote halve cirkel op het aardoppervlak. Maar eigenlijk heeft de regenboog de vorm van een volledige cirkel, maar de horizonlijn snijdt de regenboog zodat wat te zien is slechts een halve cirkel is. Dus wanneer kunnen we een regenboog in een volledige cirkel zien?

 

Tot nu toe was de enige manier om een ​​volledige regenboogcirkel te zien, ernaar te kijken van boven een vliegtuig. Dit is alleen te zien als het vliegtuig waarin je zit vliegt nadat het 's ochtends of' s avonds heeft geregend.

 

7. De aarde is de enige planeet met een regenboog

Onze aarde is heel bijzonder. Naast de enige planeet die leven heeft, is de aarde ook de enige planeet met een regenboog. Dit komt omdat de aarde voldoet aan alle criteria voor het ontstaan ​​van een regenboog, namelijk regen en zonlicht.

 

Deze twee voorwaarden worden niet gedeeld door alle andere planeten in het zonnestelsel. De zonnestralen kunnen inderdaad sommige andere planeten bereiken. Maar sommige van die planeten hebben niet het water of de regen om het licht te breken dat regenbogen kan creëren. Regenbogen kunnen niet worden voorspeld wanneer ze zich voordoen.

 

Dit zijn dus enkele interessante feiten over regenbogen die u moet weten. Hopelijk nuttig en kan onze kennis vergroten.

Zie je welGeslotenCommentaar
-->