-->

7 Theorieën Waarom Mensen Geen Buitenaardse Wezens Hebben Ontmoet

Theorieën Waarom Mensen Geen Buitenaardse Wezens Hebben Ontmoet - bron kumparan.com

7 Theorieën Waarom Mensen Geen Buitenaardse Wezens Hebben Ontmoet

Een van de vragen die tot op de dag van vandaag nog steeds een mysterie is, is of we alleen leven in dit enorme universum?

 

Om deze vraag te beantwoorden, volgen hier enkele theorieën die de reden verklaren waarom mensen tot nu toe geen buitenaardse wezens hebben ontmoet.

 

1. De zeldzame aarde-theorie

Deze theorie verklaart dat de aarde bijzonder is. Beschreven door Peter Ward in zijn boek, Rare Earth: Why Complex Life Is Uncommon in the Universe.

 

Hij vermeldt dat er dingen nodig zijn om perfect te werken, zodat de planeet zeer intelligente wezens zoals mensen kan ondersteunen. Het is zeer onwaarschijnlijk dat er zelfs maar een mogelijkheid is dat er ander leven buiten de aarde is.

 

2. De Gaian-bottlenecktheorie

De theorie uitgelegd door Dr. Aditya Chopra noemt de reden dat mensen geen buitenaardse wezens hebben ontmoet, is dat levende wezens op andere planeten zijn uitgestorven voordat ze zich kunnen ontwikkelen.

 

Bijvoorbeeld op Mars, dat 4 miljard jaar geleden ooit een atmosfeer en stromend water had, maar om de een of andere reden zijn atmosfeer verloor.

 

3. De grote filtertheorie

Deze theorie stelt dat de planeet aarde 5 rampen heeft meegemaakt die ertoe hebben geleid dat levende wezens zoals dinosaurussen uitstierven. Dit komt door vallende asteroïden of meteoren, drastische veranderingen in de planetaire temperatuur, stijgende zeespiegels, enorme vulkaanuitbarstingen, straling uit de ruimte zoals zonnevlammen.

 

De aarde heeft veel geluk, want elke keer dat dit gebeurt, zal er een nieuw levend wezen zijn dat het vorige levende wezen vervangt. Maar andere planeten hebben niet zoveel geluk als de aarde en daarom zullen mensen nooit buitenaardse wezens of wezens van andere planeten ontmoeten.

 

4. De theorie van de grote stilte

Deze theorie legt uit dat de mens en de aarde technologisch niet geavanceerd genoeg zijn in vergelijking met andere levende wezens in dit enorme universum. Geavanceerde levende wezens die de energie van de zon of de energie van de sterren hebben kunnen gebruiken voor hun energiebronnen, gaan ervan uit dat mensen primitieve levende wezens zijn en het niet verdienen om zich bij hen in dit universum aan te sluiten.

 

Deze theorie wordt gebruikt in verschillende film- of game-settings, bijvoorbeeld in de Mass Effect-gameserie.

 

Theorieën Waarom Mensen Geen Buitenaardse Wezens Hebben Ontmoet - bron tulisanjaya.com

5. De vroege vogels-theorie

Deze theorie is het tegenovergestelde van de vorige theorie, deze theorie verklaart dat mensen te snel zijn. De leeftijd van de aarde is nog te jong in vergelijking met het heelal. Maar liefst 90% van de planeten in het universum zijn nog niet geboren en de sterren in het universum zullen over 100 biljoen jaar blijven gloeien.

 

6. Stigma over levende wezens

Momenteel denken mensen dat levende wezens biologische wezens zijn zoals op aarde. Maar het is mogelijk dat levende wezens op andere planeten geen zuurstof of water nodig hebben om te overleven.

 

Nog extremer stelt een astronoom Lord Martin Rees dat Alien een machine of een robot kan zijn en geen levend wezen.

 

7. Menselijke technologie is niet geavanceerd genoeg

De theorie die door veel mensen het meest wordt aanvaard, is dat door de mens gemaakte technologie niet geavanceerd genoeg is. Momenteel kunnen mensen alleen levende wezens in de ruimte detecteren op een afstand van 40 duizend lichtjaar, nog steeds erg ver verwijderd van het gebied van het zonnestelsel dat we tegenwoordig kennen, namelijk 46,5 miljard lichtjaar.

 

Deze theorie zegt dat als er andere levende wezens in het universum zijn, omdat er nog 99% van het universum is dat we niet hebben verkend.

 

Dat zijn enkele theorieën waarom mensen tot nu toe geen buitenaardse wezens hebben ontmoet. Ben je nog steeds nieuwsgierig en wil je aliens ontmoeten?

Zie je welGeslotenCommentaar
-->