-->

5 Wetenschappelijke Feiten Over Stonehenge, de Mysterieuze Oude Site

5 Wetenschappelijke Feiten Over Stonehenge, de Mysterieuze Oude Site

Stonehenge is een historische plek gemaakt van grote stenen en cirkelvormig. Dit gebouw staat in Engeland, precies 13 kilometer ten noordwesten van Salisbury. Deze grote rotscirkel werd een van de beroemdste plekken ter wereld en wordt tot nu toe als een mysterieuze plek beschouwd.


Als je nieuwsgierig bent naar deze oude site, laten we dan eens kijken naar enkele wetenschappelijke feiten over Stonehenge hieronder.


1. Deze site is duizenden jaren voor Christus gebouwd

Het is gepast als Stonehenge een van de oudste vindplaatsen ter wereld wordt genoemd. Omdat dit gebouw duizenden jaren voor Christus is gemaakt. Gebaseerd op onderzoek dat de fundering van deze site bestaat sinds de Mesolithische periode, dat is 8500 jaar voor Christus.


Ondertussen wordt geschat dat de installatie van deze grote stenen 5000 jaar geleden of 3000 jaar voor Christus is uitgevoerd. Men denkt dat de constructie van deze gigantische steencirkel heeft plaatsgevonden in het Neolithicum. In die tijd was de kennis over bouwconstructie behoorlijk ver gevorderd.


Eigenlijk zijn het niet alleen rotsen die op de site te vinden zijn, maar ook sommige delen van de site zijn gemaakt van hout. De onderzoekers stellen dat de mensen die deze site hebben gebouwd, geavanceerde kennis hadden van bouwconstructie.


Het is niet eenvoudig om zeer zware en grote stenen te rangschikken, daarnaast zijn er zorgvuldige berekeningen nodig om in het veld uit te voeren.


2. Heeft twee verschillende soorten gesteente

Deze historische plek heeft twee verschillende hoofdrotsen. Sersen-type rotsen zijn oude rotsen die meer dan 60 miljoen jaar oud zijn. Het gewicht van deze rots bereikt 40 ton. Ondertussen is Bluestone een kleinere rots, namelijk rots gevormd door pyroclastische processen (gesteenten gevormd door vulkaanuitbarstingen).


Er wordt geschat dat de Bluestone die Stonehenge versierde, uit Wales werd gehaald en vervolgens naar Engeland werd gebracht om als monument te worden gebruikt. Ongeveer 5000 tot 8000 jaar geleden zagen mensen grote rechthoekige rotsen als schoonheid en een hoge artistieke waarde.

Wetenschappelijke Feiten Over Stonehenge

3. Heeft een speciale relatie met astronomie

Heeft het Stonehenge-monument iets met astronomie te maken? Het lijkt waar dat deze site te maken heeft met kalender en astronomie.


Deze oude site kan eigenlijk een eenvoudige kalender en seizoenen in het gebied aangeven. De zonnestralen zullen schaduwen werpen achter de rotsen, deze lange schaduwen signaleren veranderingen in weercycli en seizoenen.


In de prehistorie hadden mensen ook een eenvoudige kalender nodig. Het doel is om te bepalen wanneer de winter zal komen en eindigen. Veranderingen in de seizoenen die optreden, veroorzaken ook veranderingen in de landbouw, het fokken van vee en ook het maken van wijnfermentatie.


4. De Stonehenge-site is ooit verdronken door regenwormen

We weten zeker dat regenwormen dieren zijn die een belangrijke rol spelen bij het bemesten van de grond. Het Stonehenge-terrein bleek te zijn verzonken omdat de grond waarop het stond te vruchtbaar was. Dit komt omdat er veel regenwormen net onder het terrein zitten.


Wetenschapper Charles Darwin ontdekte interessante feiten en theorie├źn over het zinken van de meeste stenen van Stonehenge. Volgens Darwin zonken de meeste vindplaatsen in de grond door de aanwezigheid van regenwormen die de grond erg vruchtbaar en los maakten.


De activiteit van regenwormen gedurende duizenden jaren zorgt ervoor dat sommige delen van het gesteente zinken en opnieuw moeten worden uitgegraven om het weer op te tillen. Wetenschappers hebben in de moderne tijd bestudeerd dat een te vruchtbare bodem ertoe kan leiden dat een oude vindplaats in de grond wegzakt.

stonehenge

5. Salisbury is een gebied dat als heilig en heilig wordt beschouwd

Salisbury is een beroemd open gebied in de Britse regio. Dit plateau heeft een oppervlakte van 775 vierkante kilometer en is een van de meest historische gebieden van Engeland.


Het gebied van Salisbury werd ooit beschouwd als een heilig en heilig gebied. Meer dan 10 duizend jaar geleden zijn er activiteiten geweest die wijzen op het bestaan ​​van verschillende rituelen die in deze regio hebben plaatsgevonden.


Er zijn ook veel oude graven gevonden in het gebied van Salisbury, grenzend aan de Stonehenge-site. Er werden ook verschillende tempels gevonden in de buurt van het Stonehenge-gebied.


Deze ontdekkingen zijn nog steeds een mysterie, vooral van de Stonehenge-site zelf. Dient het als een ritueel monument, aanbidding of gewoon als gewone astronomie.


Nou, dat zijn enkele wetenschappelijke feiten over Stonehenge, een oude site die nog steeds een mysterie is. Hopelijk nuttig en verrijk je inzicht.

Zie je welGeslotenCommentaar
-->