-->

5 Mythes Over Eten Waar Koreanen in Geloven

5 Mythes Over Eten Waar Koreanen in Geloven

Hoewel het een ontwikkeld land wordt genoemd, is Korea een van de landen waar mensen in mythen geloven. Er zijn verschillende mythen die tot op de dag van vandaag door Koreaanse mensen worden geloofd.

 

Mythe in Korea is niet alleen een taboe om iets te doen. Er zijn ook enkele mythes over eten. Laten we eens kijken naar de volgende mythes over voedsel die door Koreaanse mensen worden geloofd.

 

1. Het eten van zeewiersoep op de examendag kan ervoor zorgen dat je faalt

Meestal is het eten van zeewiersoep iets goeds en kan het de Koreanen zegenen. Dit voedsel is zeer voedzaam, voedsel dat miyeokguk wordt genoemd, wordt ook verondersteld geluk te brengen. Geen wonder dat zeewiersoep vaak wordt geconsumeerd door vrouwen die net zijn bevallen. Daarnaast is zeewiersoep ook een verplicht gerecht voor iemands verjaardag.

 

Mythes Over Eten Waar Koreanen in Geloven - bron orami.co.id

Maar het eten van zeewiersoep op de dag van het examen, zou je doen falen. Er wordt aangenomen dat de gladde textuur van zeewier het geheugen glad maakt. Men zal niet helder kunnen denken en zich niet goed kunnen herinneren als men op de dag van het examen zeewiersoep eet. Dit geldt ook voor toelatingsexamens van bureaus of bij schoolexamens.

 

2. Yeot eten zal je vooral tijdens examens succesvol maken

Als zeewiersoep op de examendag ongeluk kan brengen, wordt aangenomen dat yeot geluk brengt. Dit komt door de plakkerige yeot-textuur. Het eten van een plakkerige yeot wordt verondersteld om geluk ook aan je te hechten.

 

Yeot is een soort Koreaans snoep gemaakt van verschillende soorten meel zoals rijst, maïs en aardappelen. Yeot heeft een zoete smaak en mensen die examens hebben, eten vaak yeot voor geluk.

 

3. Soju in je eigen glas schenken terwijl je met andere mensen eet, kan het moeilijk voor je maken om je soulmate te ontmoeten

Het drinken van alcoholische dranken zoals soju en bier maakt deel uit van de cultuur in de Koreaanse samenleving. Bij een gezamenlijk drinkgebeurtenis zijn er ethiek die gevolgd moet worden, bijvoorbeeld hoe je een glas vasthoudt en drankjes schenkt voor anderen.

 

Soju in je eigen glas gieten om alleen te drinken is taboe en wordt als onbeleefd beschouwd. Dit wordt als respectloos en respectloos beschouwd voor degenen met wie we eten en drinken. Er wordt aangenomen dat het schenken van soju zelf het moeilijk maakt voor een persoon om een ​​levenspartner te vinden.

 

4. Door je partner kippenvleugels te eten te geven, kunnen ze vals spelen

Kippenvleugels zijn een natuurlijk iets om te eten, ook door Koreanen. Maar er is een mythe dat als een vrouw kippenvleugels aan haar partner geeft om te eten, ze zal worden bedrogen of verlaten. Koppels zullen wegrennen of vliegen en verdwijnen als de wind.

Mythes Over Eten Waar Koreanen in Geloven 

Deze mythe kan iets te maken hebben met de vleugels die functioneren om te vliegen.

 

5. Rodebonenpap eten tijdens de winterzonnewende kan boze geesten afweren

Wanneer de winterzonnewende aanbreekt, zullen Koreanen het vieren door rode bonenpap te eten, patjuk genaamd. Dit voedsel wordt meestal gemaakt van rode adzukibonen en kleefrijstmeel. Dit voedsel wordt verondersteld om af te weren en te beschermen tegen boze geesten.

 

Gedurende deze tijd wordt patjuk niet alleen gegeten, sommige families verspreiden het zelfs over de tuin. Er zijn ook mensen die het toepassen op de muren of hekken van hun huizen, zelfs op de stammen van bomen rond hun huizen.

 

Nou, dat was een mythe over eten waar Koreaanse mensen in geloven dat je moet weten. Hopelijk nuttig en vergeet niet te delen.

Zie je welGeslotenCommentaar
-->