-->

7 Soorten Fobieën Tegen de Natuur, Sommige Zijn Bang om de Sterren te Zien

 

Soorten Fobieën Tegen de Natuur - bron tulisanjaya.com

7 Soorten Fobieën Tegen de Natuur, Sommige Zijn Bang om de Sterren te Zien

Wat is een fobie? Een fobie is een overmatige angst voor iets dat over het algemeen ongevaarlijk is. Zolang we in deze wereld leven, hebben we veel ervaringen. Er zijn toch zeker gebeurtenissen die een angst voor iets in ons kunnen vormen.

 

Van de soorten fobieën die we kennen, is het mogelijk dat de omgeving en de natuur een bron van angst in ons kunnen zijn. Hier zijn 7 fobieën van de natuur die je moet weten.

 

1. Siderofobie    

Deze fobie is een term voor mensen die bang zijn voor sterren. De sterren verspreid aan de nachtelijke hemel, een nacht vol sterren kan een prachtig gezicht zijn, maar dit is niet het geval voor Siderofobie.

 

Mensen met Siderofobie zullen de jaloezieën sluiten zodat ze niet gestoord worden. Bovendien voelt Siderofobie zich ongemakkelijk als je 's nachts de deur uit moet. Deze fobie heeft een relatie met de angst om te open te zijn of de controle te verliezen.

 

2. Thalassofobie

Als je bang bent als je naar het strand gaat en als je de zee ziet, heb je misschien thalassofobie. Deze fobie is een angst voor de oceaan. Meestal is de trigger voor deze fobie het beeld van zeedieren waarvan wordt gedacht dat ze aanwezig zijn als je in de buurt van de zee bent.

 

3. Astrafobie

Deze fobie is een overmatige angst voor bliksem. Over het algemeen komt deze fobie voort uit ervaringen als kind. Maar er zijn ook mensen die hun angst hebben verloren, maar er zijn ook mensen die de volwassenheid overleven. Maar er zijn ook volwassenen die deze fobie hebben. Astrafobie treft alle leeftijden.

 

De angst om overvallen te worden door donder en bliksem kan heel natuurlijk zijn. Als u echter astrafobie heeft, zal de angst die u voelt buitensporig zijn, waardoor uw lichaam gaat trillen, pijn op de borst, misselijkheid en zelfs ademhalingsmoeilijkheden. Om deze overmatige angst te behandelen, kun je therapie doen.

 

4. Lilapsofobie

Lilapsofobie is een overdreven angst voor tornado's. Mensen met deze fobie zullen bang worden alleen al door aan tornado's te denken, vooral als ze ze persoonlijk zien. Mensen met lilapsofobie hebben de neiging om gebieden te vermijden die vatbaar zijn voor tornado's.

 

Lilapsofobie is over het algemeen te wijten aan de ervaring van het leven in een gebied waar tornado's vaak voorkomen. Of misschien heb je een traumatische ervaring gehad. Als iemand Lilapsofobie heeft, wees dan niet alleen als de fobie komt, want het zal erger worden. Vooral in regenachtige situaties of tekenen van een tornado.

 

Soorten Fobieën Tegen de Natuur - bron tulisanjaya.com

5. Noctifobie

Deze fobie is een overmatige angst voor de nacht. Zoals al het andere is het meestal het resultaat van een traumatische ervaring, evenals van genen. Over het algemeen zijn kinderen bang in het donker. Meestal ervaren mensen angst in het donker omdat ze niet in het donker kunnen zien.

 

Mensen met noctifobie maken zich zorgen als de nacht valt en stellen zich vaak enge dingen voor over de dingen om hen heen. Dan komt de angst voor het onbekende. Deze fobie is over het algemeen vergelijkbaar met de angst voor de donkere fobie.

 

6. Selenofobie

De angst voor de maan wordt selenofobie genoemd. Mensen met deze fobie zijn bang vanwege de maan of het licht van de maan. Soms kan alleen al het denken aan de maand angst veroorzaken.

 

De oorzaak van deze fobie is over het algemeen te wijten aan bijgelovige verhalen over de maan. Zoals bijvoorbeeld een mystiek wezen dat aanwezig zal zijn vanwege de maan. Maar het kan ook komen door een traumatische ervaring als kind.

 

7. Heliofobie

Voor degenen onder u die graag bang zijn voor de zon, dit wordt heliofobie genoemd. Deze angst voor de zon kan te wijten zijn aan de effecten van angst voor huidkanker en beschadiging door de zon.

 

Over het algemeen zijn mensen die bang zijn voor de zon 's nachts actiever. Als het nog helder is, doen ze de gordijnen dicht, maar als ze naar buiten moeten, dragen ze veel zonnebrandcrème, dragen ze een zonnebril of andere dingen om hun lichaam te bedekken.

 

Nou, dat zijn 7 soorten fobieën tegen de natuur die je moet kennen. Hopelijk nuttig en vergeet niet te delen.

Zie je welGeslotenCommentaar
-->