-->

11 Unieke Feiten Over de Eiffeltoren, Ooit Verkocht Door Oplichters!

Unieke Feiten Over de Eiffeltoren - bron piqsels

11 Unieke Feiten Over de Eiffeltoren, Ooit Verkocht Door Oplichters!

Parijs is de hoofdstad van Frankrijk die bekend staat om zijn schoonheid. Parijs is ook beroemd om verschillende historische en verbazingwekkende monumenten. Een die we kennen en die veel mensen kennen, is de Eiffeltoren.

 

De Eiffeltoren werd geopend in 1889, tot nu toe heeft de Eiffeltoren meer dan 300 miljoen toeristen getrokken en zal elk jaar blijven groeien. Hoewel veel mensen de Eiffeltoren bezoeken, blijken er toch nog velen te zijn die geen interessante informatie en weetjes over de Eiffeltoren weten.

 

Hieronder zullen we enkele unieke informatie en feiten over de Eiffeltoren uitleggen die misschien niet bij veel mensen bekend zijn.

 

1. De Eiffeltoren werd gebouwd voor de ingang van de wereldtentoonstelling in 1889

Ter herdenking en ter ere van de 100ste verjaardag van de Franse Revolutie, werd Parijs aangesteld als gastheer voor de Exposition Universelle in 1889, in het Engels, namelijk de Wereldtentoonstelling, in 1889 op dat moment.

 

De Wereldtentoonstelling wordt in het centrum gehouden op de Champ de Mars, een groot openbaar parkgebied, en dan zal een uitgebreide toegangspoort worden gebouwd om als hoofdtentoonstelling te dienen.

 

Kunstenaars uit het hele land dienden hun constructieve concept in, maar dit enorme project viel in handen van het bouwbedrijf van Gustave Eiffel, een vermaard architect en bruggenbouwer. Gustave Eiffel speelde ook een belangrijke rol bij het ontwerpen van het concept van het Vrijheidsbeeld.

 

2. Het huidige concept van de Eiffeltoren ging niet zoals gepland

De huidige structuur van het Eiffeltorenconcept is niet volgens het plan van Gustave Eiffel, weet je! Een senior engineer, Maurice Koechlin, was de hoofdontwerper voor dit project. Hij werd ook geassisteerd door Stephen Sauvestre en ook Emile Nouguier.

 

Een aan Eiffel getoonde schets werd aanvankelijk afgewezen. Het hoofddoel is een complexe en gedetailleerde structuur. Maar uiteindelijk werd ontdekt dat het ontwerp te minimaal was. Toen in 1884 het ontwerp van de Eiffeltoren werd goedgekeurd, begon de bouw in 1887.

 

3. De bouw van de Eiffeltoren kostte veel energie

Van 1887 tot 1889 hadden 300 arbeiders twee jaar, twee maanden en vijf dagen nodig om de Eiffeltoren te bouwen. De benodigde materialen waren 18.000 individuele metalen onderdelen, 40 ton verf en 2,5 miljoen spijkers.

 

Niet alleen de fabricage, het onderhoud van de Eiffeltoren is ook niet eenvoudig. Eens in de zeven jaar wordt ongeveer 60 ton verf voorbereid voor torenonderhoud. Hierdoor ziet de Eiffeltoren er altijd mooi uit, maar gaat het strijkijzer ook niet roesten en gaat het langer mee.

 

Unieke Feiten Over de Eiffeltoren

4. Er is een gravure van de namen van Franse wetenschappers en ingenieurs op de Eiffeltoren

Als een natie die de geschiedenis niet vergeet, werden de namen van Franse wetenschappers en ingenieurs die in de 19e eeuw werkten vereeuwigd in straatnamen in de stad Parijs. Daarnaast heeft de Eiffeltoren ook de namen gegraveerd van 72 Franse wetenschappers en ingenieurs.

 

Elke veeleisende reiziger zal namen als Foucault, Perrier en Dumas kunnen zien die in het ijzerwerk van de Eiffeltoren zijn uitgehouwen.

 

5. Moest een protest krijgen tijdens de bouw

De Eiffeltoren is een van de beroemde monumenten en veel mensen willen er naartoe, maar aanvankelijk stuitte de bouw van de Eiffeltoren op protesten.

 

Op dat moment was er een petitie met meer dan 300 handtekeningen, waarin stond: "Wij schilders, schrijvers, architecten en liefhebbers van de schoonheid van Parijs, protesteren met al onze woede en kracht, in naam van French Taste en de bedreigde geschiedenis en kunst van Frankrijk. , tegen de verschrikkelijke en nutteloze Eiffeltoren."

 

Er is een veronderstelling dat de hoogte van de toren vogels zal hinderen die vrij over Parijs vliegen. Deze mening werd destijds door verschillende kunstenaars in Parijs overgebracht. Maar nu is de Eiffeltoren in feite een van de meest gewilde monumenten in Parijs.

 

6. De Eiffeltoren zou maar 20 jaar meegaan

Deze toren werd oorspronkelijk gebouwd om de Fransen te laten zien van hun industriële capaciteiten bij het vieren van de honderdste verjaardag van de Franse Revolutie op de Wereldtentoonstelling in 1889. Dit betekende dat de Eiffeltoren oorspronkelijk was gepland als slechts een tijdelijk monument dat slechts 20 jaar zou blijven staan en daarna gesloopt worden.

 

De mensen van Parijs en de rest van de wereld kregen uiteindelijk echter de kans om de structuur te zien en te bestuderen, dus de plannen om het af te breken zijn nooit uitgevoerd, maar hebben goede resultaten opgeleverd zoals ze nu zijn.

 

7. De grootte van de Eiffeltoren kan veranderen afhankelijk van het weer

Tijdens het bouwproces koos Gustave Eiffel ervoor om smeedijzer met tralies te gebruiken om te bewijzen dat het lichter en sterker zou zijn dan steen. Uiteindelijk vormde een toren die sterk staat, gemaakt van ongeveer 7.300 ton ijzer.

 

Als het weer normaal is, heeft de Eiffeltoren een hoogte tussen 1060 voet of 320 meter en zijn antennes. De hoogte van de Eiffeltoren kan echter veranderen afhankelijk van het weer.

 

De hitte van de zon kan ook de hoogte van de Eiffeltoren beïnvloeden door uit te breiden en 6 centimeter groter te worden, terwijl het bij koud weer ervoor zorgt dat deze met 6 centimeter afneemt. Interessant toch?

Unieke Feiten Over de Eiffeltoren

8. Het was tot 1930 de hoogste toren ter wereld

Gedurende een periode van 41 jaar werd de Eiffeltoren het hoogste monument ter wereld met een hoogte van 984 voet of 300 meter indien berekend zonder antenne. Maar deze status werd later overtroffen door het Chrysler Building in New York, dat op 1046 voet staat.

 

Een jaar later werd het Empire State Building in New York uitgeroepen tot het hoogste gebouw ter wereld op 1454 voet met een spits. In 1957 werd echter een antenne toegevoegd bovenop de 67 meter lange Eiffeltoren, waardoor deze 1,80 meter hoger was dan het Chrysler Building.

 

9. Er is een geheim "appartement" in de Eiffeltoren

De architect van de Eiffeltoren, Gustave Eiffel "verborg" een klein appartement voor zichzelf in de structuur van zijn ontwerp, dat zich op de derde verdieping van de toren bevindt.

 

Het meubilair in het appartement is ook behoorlijk compleet, inclusief een vleugel, en er zijn verschillende laboratoriumruimtes die hij voor verschillende onderzoeken gebruikt.

 

Hij kreeg verschillende aanbiedingen van rijke mensen die slechts één nacht op de Eiffeltoren wilden doorbrengen, maar hij wees ze af. Gustave Eiffel wilde zijn appartement gewoon gebruiken voor een rustige plek voor zichzelf en om verschillende gasten te ontvangen, waaronder Thomas Edison, de uitvinder van de fonograaf.

 

Dit geheime appartement wordt niet door het publiek te huur gesteld, maar is alleen te zien voor bezoekers, met alle originele meubels er nog in.

 

10. De Eiffeltoren is ooit "verkocht" door een oplichter

Victor Lustig was een scherpzinnige oplichter uit Oostenrijk-Hongarije. Hij was in heel Europa beroemd om zijn fraude. De grote zwendel in Parijs vond plaats in 1925.

 

Op dat moment las de bedrieger een krant met details over de strijd om de Eiffeltoren te onderhouden vanwege de stijgende onderhoudskosten. Dit werd voor hem een ​​idee om op een snelle manier aan geld te komen.

 

Hij informeerde een groep schroothandelaren en verzekerde dat het stadsbestuur van Parijs het onderhoud van de Eiffeltoren niet langer kon betalen.

 

Lustig was zo sluw dat hij beweerde dat de stad officieel geen plannen kon aankondigen om de torens te verkopen voor schroot, omdat hij publieke verontwaardiging wilde vermijden. Gelukkig vond hij een koper genaamd André Poisson. Nadat Lustig van Andre Poisson betaling had ontvangen voor zijn schrootclaim, vluchtte hij naar Oostenrijk.

 

Ook Lustig keerde even terug naar Parijs en voerden dezelfde actie uit, maar er waren partijen die Lustig direct meldden. Uiteindelijk vermeed hij arrestatie door naar Amerika te vluchten.

 

11. Toeristen kunnen reizen verdeeld over drie niveaus van de toren

Het laatste unieke feit van de Eiffeltoren is de verdeling van reisniveaus. Maar liefst 7 miljoen mensen van over de hele wereld bezoeken de Eiffeltoren elk jaar, momenteel kunnen toeristen bezoeken brengen die zijn verdeeld in drie niveaus of hoogten van de toren.

 

Het eerste niveau is 189 voet hoog. Op dit niveau zijn een observatiekamer, een kamer genaamd "Gustave Eiffel", een cadeauwinkel, podiumkunsten, een restaurant en een transparante vloer. Het tweede niveau, met een hoogte van 110 meter, omvat nog een observatiegebied en restaurant Le Jules Verne. Verder biedt het derde niveau een prachtig uitzicht op 300 meter en is er een bar op dit niveau.

 

Dit zijn dus enkele unieke feiten over de Eiffeltoren die u moet weten. Hopelijk nuttig en toevoegen aan ons inzicht ja. Vergeet niet te delen.

Zie je welGeslotenCommentaar
-->