-->

10 Unieke Feiten Over Uilen Die u Moet Weten

10 Unieke Feiten Over Uilen Die u Moet Weten

Uilen zijn lange tijd een van de meest populaire dieren geweest. Deze vogel wordt vaak geassocieerd met verschillende mythen of mystici, waaronder degene die in de Harry Potter-films werd gepopulariseerd als een vogel voor het bezorgen van brieven. In Engeland zijn uilen dieren waarvan het uiterlijk vaak wordt beschouwd als geluk brengen.

 

Unieke Feiten Over Uilen

Op sommige plaatsen in Indonesiƫ zijn er echter enkele veronderstellingen dat het verschijnen van uilen nauw verband houdt met ongeluk of de dood. Alleen al het horen van de naam van de uil kan al een ander aura voelen. Hier zijn enkele interessante feiten over deze steeds zeldzamer wordende vogel.

 

1. Deze vogel kan zwemmen

Een fotograaf Steve Spitzer slaagde erin een video te maken op Loyola Park Beach, Chicago, Amerika, toen een grote gehoornde uil over het meer zwom. Deze vogel ontwijkt de aanval van twee roofarenden door het water van het meer in te gaan.

 

2. Niet alle uilen zijn 's nachts actief

Uilen staan ​​bekend om hun nachtelijke levensstijl ('s nachts actief), maar sommige zijn dat niet.

 

Sommige uilen zijn overdag, wat betekent dat ze overdag jagen, zoals de noordelijke oehoe (Surnia ulula), de grote grijze uil (Strix nebulosa) en de noordelijke dwerguil (Glaucidium gnoma).

 

Misschien jaagt dit type uil overdag vanwege zijn favoriete prooi, zoals kleine zoogdieren of zangvogels die zich ook overdag gedragen. Uilen zijn ook nauw verwant aan adelaars, die dagvogels zijn.

 

3. Geweldige nek

Een ander uniek feit over uilen is dat ze een buitengewone nek hebben. Uilen hebben 14 nekwervels, twee keer zoveel als mensen. Door deze unieke anatomie kunnen uilen hun hoofd tot 270 graden draaien.

 

Uilen kunnen dit omdat hun stekels gaten hebben die 10 keer zo groot zijn als de bloedvaten die het dier dragen. Op die manier, veel bewegingsruimte, kan de slagader gemakkelijk door de wervelopening gaan als de uil zijn kop draait.

 

Dit vermogen is de sleutel tot het voortbestaan ​​van vogels. Uilen kunnen hun ogen niet gemakkelijk bewegen, dus hebben ze een buitengewoon vermogen nodig om hun nek te draaien.

 

4. De grootste uilensoort is uitgestorven

De grootste geregistreerde uil was de Cubaanse reuzenuil (Ornimegalonyx), die nu is uitgestorven.

 

Experts weten niet zeker of de 1,1 meter hoge uil kan vliegen. Maar zijn lange en sterke benen laten zien dat hij een snelle en sterke loper is. Als deze uil zou kunnen vliegen en glijden door de lucht, zou het een van de grootste vliegende vogels zijn die het dierenrijk ooit heeft gezien.

 

Onderzoekers hebben Ornimegalonyx gevonden in Cubaanse grotten, meestal omringd door de overblijfselen van roofvogels, waaronder luiaards en uitgestorven knaagdieren die bekend staan ​​​​als hutia's.

 

5. Uilen helpen vrede in het Midden-Oosten

Kerkuilen (Tyto alba) brengen vrede in het Midden-Oosten, of ze brengen boeren en wetenschappers van beide strijdende partijen samen om met elkaar te praten en samen te werken over landbouw.

 

Een paar uilen kan tot 6.000 muizen per jaar azen, wat betekent dat boeren niet veel pesticiden hoeven te gebruiken om hun gewassen te beschermen. Er wordt nog steeds samengewerkt en er is al een proefprogramma voor Cyprus en andere landen gestart.

 

Unieke Feiten Over Uilen

6. Valse ogen hebben om te camoufleren

De noordelijke pygmeeuil heeft felgele ogen op zijn gezicht en zwarte veren op de achterkant van zijn hoofd, wat er behoorlijk eng uitziet.

 

Deze "oogvlekken" kunnen roofdieren die van achteren komen afschrikken of vertragen. Roofdieren willen meestal niet aanvallen als hun prooi ze ziet, en deze oogvlekken kunnen ze vertragen.

 

De noordelijke dwerguil is overdag actief, dus roofdieren kunnen zijn ogen zien, ongeacht op welke manier ze deze kleine uil proberen te benaderen.

 

7. De borstelharen zijn niet waterdicht!

Zeer zelden zien we uilen jagen in de regen. Uilen hebben fijne veren waardoor ze heimelijk kunnen jagen. Maar deze fijne haartjes kunnen veel water opnemen.

 

8. Ze bouwen geen nesten

Uilen zijn slimme nestdieven. Ze zullen niet hun eigen huis bouwen, maar nesten of boomholten gebruiken die door andere vogels zijn achtergelaten, zoals de poreuze specht of de noordelijke flikkering.

 

9. Zijn tenen zijn tegenovergesteld

Uilen hebben zygodactile klauwen, wat betekent dat ze twee tegenover elkaar liggende tenen hebben.

 

Twee klauwen die naar achteren wijzen en twee klauwen die naar voren wijzen. Bij het vangen van prooien kunnen dergelijke klauwen de prooi zeer stevig vastgrijpen.

 

10. Deze vogel kan lange afstanden vliegen

Sneeuwuilen (Bubo scandiacus) leven over het algemeen in het Noordpoolgebied, maar vaak vliegen deze vogels verder naar het zuiden.

 

Van 2013 tot 2014 vloog deze vogel ver naar het zuiden, zelfs tot in Florida en Bermuda. Deze vogel is ook vanuit het poolgebied naar 4.800 km naar het zuiden gevlogen en geland op Honolulu International Airport, Hawaii.

 

Nou, dat zijn enkele unieke uilfeiten die je moet weten. Ik hoop dat deze informatie nuttig is.

Zie je welGeslotenCommentaar
-->