-->

17 Interessante Feiten Over Buffels, Nuttige Dieren

Interessante Feiten Over Buffels

17 Interessante Feiten Over Buffels, Nuttige Dieren

Buffel is een dier dat vaak op het platteland voorkomt. Meestal gebruiken de dorpelingen buffels om de velden te bewerken. Buffels staan ​​ook bekend als erg sterk en ook gehoorzaam.

 

Ondanks zijn grote lichaam is zijn gedrag niet zo agressief als dat van een stier en gemakkelijk te controleren. Als je meer wilt weten over buffels, zijn hier enkele interessante feiten over buffels die je moet weten.

 

1. Buffalo heeft de Latijnse Bubalus bubalis, er zijn 3 ondersoorten, namelijk B. bubalis arnee die de voorouder is van de rivierbuffel, B. bubalis bubalis is de rivierbuffel uit Zuid-Azië en vervolgens B. bubalis carabauesis die komt uit Zuidoost-Azië.

 

2. Buffel is een gedomesticeerd dier dat te vinden is in Indonesië, India, Pakistan, Bhutan, Bangladesh, Nepal, Vietnam, Taiwan, de Filippijnen, China en Thailand. Daarnaast is buffel ook te vinden in Europa, Noord-Amerika, Australië, Zuid-Amerika en enkele Afrikaanse landen.

 

3. De oorsprong van de gedomesticeerde buffelsoort staat nog steeds ter discussie, maar op basis van fylogenetische studies blijkt dat de moerasbuffel zijn oorsprong vindt in China en ongeveer 4.000 jaar geleden werd gedomesticeerd, terwijl het riviertype waarschijnlijk zijn oorsprong vond in India en ongeveer 5.000 jaar geleden werd gedomesticeerd.

 

4. Een volwassen buffel weegt ongeveer 300 kg tot 600 kg. Vrouwelijke wilde buffels kunnen tot 800 kg wegen en mannelijke wilde buffels kunnen tot 1200 kg wegen. Het gemiddelde gewicht van de mannelijke buffel is 900 kg en de gemiddelde schouderhoogte van de buffel is 1,7 meter.

 

5. Er zijn wereldwijd minstens 130 miljoen binnenlandse waterbuffels, 95% van de buffelpopulatie bevindt zich in Azië. Buffels worden vaker gebruikt dan andere huisdieren. Buffel is erg handig voor het verbouwen van rijstvelden en buffelmelk is rijker aan eiwitten en vet dan koemelk.

 

6. Het belangrijkste roofdier van buffels is tijger, ze kunnen jagen op buffels met een gewicht tot 1200 kg. Het eerste deel dat werd gebeten was eerst het been, daarna de staart en schouders. Terwijl de buffel alleen met zijn hoorns kan verdrijven en een lijn kan vormen.

 

Interessante Feiten Over Buffels

7. De huid van de rivierbuffel is zwart, de moerasbuffel heeft bij de geboorte een grijze huid, maar wordt later iets blauwachtig. Soms is de buffelhuid wit door de invloed van het albino-gen.

 

8. De rivierbuffel heeft een relatief langer gezicht, kleinere omtrek en grotere poten dan de moerasbuffel. Zijn dorsale rug strekt zich verder naar achteren uit.

 

9. De buffelhoorn strekt zich naar beneden uit en buigt dan naar achteren, de lengte van de buffelhoorn kan 1 m bereiken, maar in 1955 werd een buffel gevonden die een 4,24 m lange hoorn had van de punt van de rechterhoorn tot de punt van de linker Hoorn. Meestal wordt dit gevonden in Aziatische waterbuffel of Bubalus arnee in India, Nepal, Thailand.

 

10. Tedong Bonga is een buffel die endemisch is voor Indonesië, precies in het Toraja-gebied, die uniek is in zijn huid met zwart-witte strepen als een koe. Meestal gebruikt voor rituelen van dood en slachten, kan de prijs van deze dieren oplopen tot miljarden rupiah.

 

11. Buffels houden ervan om overdag in het water te liggen met hun kop uit het water om riet en gras te eten. Waterbuffels hebben poten met grote hoeven die voorkomen dat deze dieren in de modder verdrinken.

 

12. De paringsperiode van buffels nadat ze 2 - 3 jaar oud zijn. De voortplantingsperiode van de rivierbuffel is sneller dan die van de moerasbuffel. Een goede mannelijke rivierbuffel kan 1 jaar met 100 vrouwtjes trouwen. De paartijd vindt meestal plaats tijdens het regenseizoen.

 

13. De vrouwelijke buffel werpt om de twee jaar een enkel kalf na een draagtijd die tussen de 9 en 11 maanden duurt.

 

14. Jonge buffels zullen de eerste jaren van hun geboorte bij hun moeder zijn. Jonge mannelijke buffels zullen de oorspronkelijke kudde verlaten om zich bij een andere kudde jonge buffels te voegen als ze 3 jaar oud zijn. Terwijl de vrouwelijke buffel meestal bij haar moeder woont.

 

15. Wilde buffels kunnen tot 9 jaar oud worden en in gevangenschap kan de buffel 25 jaar oud worden.

 

Interessante Feiten Over Buffels

16. Sommige culturen denken dat de buffel een heilig dier is. Ze beschouwen de buffel als het voertuig van de goden.

 

17. Botten en hoorns worden vaak gebruikt voor sieraden, vooral oorbellen. Ondertussen worden van buffelhoorns muziekinstrumenten gemaakt, zoals kaval en ney.

 

Nou, dat waren enkele interessante feiten over buffels die je moet weten. Hopelijk nuttig en vergeet niet te delen.

Zie je welGeslotenCommentaar
-->