-->

12 Interessante Feiten Over de Piramides en de Sfinxpuzzel

 

Interessante Feiten Over de Piramides

12 Interessante Feiten Over de Piramides en de Sfinxpuzzel

Er doen veel verhalen en mythen de ronde over het bestaan ​​van de piramides in Egypte. De piramides zijn zeer oude gebouwen, enkele duizenden jaren geleden gebouwd. Er zijn enkele vermeldingen dat het piramidegebouw met deze unieke architectuur een gebouw is dat door buitenaardse wezens is gemaakt. Terwijl anderen de verbazingwekkende culturele vooruitgang van de Egyptische beschaving prijzen.

 

Dus wat weet je over de piramides van Gizeh in Egypte? Misschien ken je het alleen als de begraafplaats van oude Egyptische koningen. Maar het blijkt dat er enkele interessante feiten over de piramides zijn die je verdient te weten. Nieuwsgierig? Laten we eens kijken naar de volgende recensie.

 

1. Er werden veel stenen gebruikt om de piramides te bouwen

Het Pyramid-gebouw bestaat uit 2.300.000 stenen blokken met een gewicht van 2 tot 30 ton elk. Er zijn zelfs enkele stenen blokken die meer dan 50 ton wegen. Kun je je voorstellen hoe sterk de persoon was die de stenen pakte en ze op de top van het gebouw stapelde? Misschien denken daarom veel mensen dat dit gebouw door buitenaardse wezens is gebouwd.

 

2. Piramidebouwgebied

De basis van de piramide is 55.000 vierkante meter en elke zijde heeft een oppervlakte van meer dan 20.000 vierkante meter. Misschien is dit geen interessant piramide-feit hè! Maar je moet weten dat het gebied van de Piramide pas na vele eeuwen bekend was. Maar het ding dat tot nu toe een mysterie en een teken van ja blijft voor moderne onderzoekers, is de kennis van astronomie en wiskunde die de oude Egyptenaren hadden.

 

3. Constante temperatuurpiramide

Binnen in de piramide is de temperatuur meestal constant, voelt koel aan en komt de temperatuur nooit boven de 20 graden Celsius, ook al staat dit gebouw midden in een hete woestijn. Deze constante temperatuur kan de toestand van de mummie van de farao nog eeuwenlang in stand houden.

 

4. Piramides kunnen schijnen

In de oudheid werden de piramides opzettelijk bedekt met lagen kalksteen. Deze kalksteenlaag kan dan zonlicht weerkaatsen, zodat de piramide van een afstand op een diamant lijkt.

 

Deze kalksteenlaag is niet meer terug te vinden op het oppervlak van de piramide, omdat de Arabieren het gebruikten om moskeeën te bouwen na een aardbeving rond de 14e eeuw.

 

Archeologen en historici zeggen dat de oorspronkelijke piramide leek op een gigantische spiegel die het licht van de zon zo sterk weerkaatste dat het vanaf de maan zou verschijnen als "sterren" die op aarde schijnen.

 

5. Hoe ziet de binnenkant van de piramide eruit?

De piramides zijn de enige gebouwen in Egypte die bekend staan ​​om hun interieur dat naar beneden en naar boven gaat. De bezoekers die de koningskamers willen betreden, moeten gebogen lopen. Alleen dan konden ze de kamer van de koning binnengaan.

 

6. Piramidetourniquet

De Grote Piramide van Gizeh heeft blijkbaar een draaideur bij de ingang. De draaideur weegt 20 ton en is eenvoudig van binnenuit te openen. Interessant is dat deze deur van buitenaf niet zichtbaar is.

 

7. De piramides zullen niet worden gerepliceerd

Er wordt aangenomen dat de grootste architect ter wereld niet in staat zal zijn om gebouwen zoals de piramides te imiteren. Er zijn een technologie en nauwkeurige berekeningen zoals die van de oude Egyptenaren nodig om de piramides te maken. Maar helaas, tot nu toe is deze technologie nog steeds een mysterie en een vraagteken.

 

Interessante Feiten Over de Piramides

8. Sfinxstandbeeld

De Spinx is een wezen met het lichaam van een leeuw maar heeft het hoofd van een mens in de Egyptische mythologie. Het Sphinxgebouw heeft een hoogte van 73,5 meter. Dit gebouw werd gebouwd tijdens het bewind van Khafra. Dit wezen is een wezen dat wordt gevonden in de mythen van het oude Egypte en Griekenland.

 

9. Luxe in de piramides

Onderzoekers zeggen dat het doel van de piramides niet alleen was als een graf, maar ook als een eeuwig thuis voor de oude Egyptische koningen na de dood. De piramides van Gizeh zijn gebouwd met behulp van een uniek ontworpen tunnelsysteem. Binnen werden diamanten, goud, edelstenen, koningskronen, mooiste kleding, kattenmummies en voedsel gevonden. Deze voorwerpen zijn bedoeld om de koning in het hiernamaals te kunnen vergezellen en dienen.

 

10. Vermeld als 7 wereldwonderen

Het grootste piramidegebouw dat is opgenomen in de "Seven Wonders of the World" bestaat uit drie piramidegebouwen namelijk Khufu, Khafre en Menkaure en een standbeeld van de Sfinx. Deze drie piramides zijn de bestemmingen voor toeristen van over de hele wereld om te bezoeken.

 

11. 's Werelds hoogste gebouwrecordhouder

De piramide van Khufu is de hoogste piramide in vergelijking met de andere twee piramides. De Piramide van Khufu heeft een hoogte van 146 meter en is het hoogste gebouw ter wereld waarvan het record al 3871 jaar niet is gebroken. Dit record werd vervolgens verbroken in 1311 met de oprichting van de kathedraal van Lincoln in Engeland, die een hoogte van 147 meter bereikte.

 

12. De piramide is gebouwd door 30.000 experts

Aanvankelijk dachten velen dat de piramides van Gizeh door duizenden slavenarbeid waren gebouwd. Maar volgens nauwkeurig onderzoek en op basis van de ruïnes die zijn bestudeerd, wordt uiteindelijk aangenomen dat deze piramide is gemaakt door duizenden experts die betrouwbaar zijn op het gebied van bouwconstructie.

 

Er wordt geschat dat maar liefst 30.000 geschoolde arbeiders zorgden voor de bouw van de piramides. Ze werden gemaakt om in de buurt van de bouwplaats te wonen en voorzagen in al hun behoeften.

 

Dus dat is wat interessante informatie en feiten die Tulisjaya.com kan overbrengen. Hopelijk is deze informatie nuttig en kan het bijdragen aan onze kennis en inzicht, vooral over de piramides en de oude Egyptische beschaving. Vergeet niet een reactie achter te laten!

Zie je welGeslotenCommentaar
-->