-->

6 Unieke Feiten Over de Specht, de Boomspecht

Unieke Feiten Over de Specht

6 Unieke Feiten Over de Specht, de Boomspecht

Specht of beter bekend als de specht door de Indonesiërs is een soort vogel die een uniek gedrag vertoont in vergelijking met alle andere soorten vogels in de wereld. Spechten leven het liefst in de wildernis met veel bomen en bos als favoriete plek.

 

Spechtpopulaties zijn verspreid over de hele wereld, met uitzondering van Nieuw-Zeeland, Australië en Madagaskar. Welnu, deze keer zal ik informatie en enkele unieke feiten over spechten geven die u moet weten. Laten we eens kijken naar het volgende!

 

1. Waarom bomen pikken?

Net als andere dieren hebben spechten ook hun eigen unieke manier om aan voedsel te komen. Een Amerikaanse zeearend vliegt bijvoorbeeld naar het wateroppervlak en dompelt zijn voeten in het water om vis te vangen.

 

Evenzo hebben spechten verschillende strategieën. Wanneer spechten insecten of mieren tussen de bomen en het hout zien, beginnen ze ernaar te pikken.Interessant is dat wanneer ze een opening maken in de schors van een boom, de specht zijn lange tong zal gebruiken om het insect of de mier te vangen.

 

2. Spechten hebben lange tongen

Spechttongen hebben over het algemeen een lengte van 10 cm of ongeveer 3 keer de lengte van de snavel van de vogel. De tongstructuur van alle spechtsoorten heeft een doornachtige en kleverige textuur die dient om insecten in hout- en boomholten te vangen.

Wanneer deze niet in gebruik is, wordt deze tong automatisch opgeborgen tussen de achterkant van de schedel van de specht.

 

3. De snelheid van het pikken van de specht is erg snel

Het meest unieke aan de specht is zijn gewoonte om altijd op harde voorwerpen te pikken, zoals hout en bomen. De snelheid van het pikken van een specht kan oplopen tot 20 slagen per seconde. Elke dag kan een specht wel 10 tot 12 duizend keer pikken.

 

Bij het pikken maken spechten over het algemeen unieke geluiden, zoals klapperen of klinken als een alarm.

 

Unieke Feiten Over de Specht

4. Spechten zijn loyaal aan hun partners

Spechten zijn monogaam, wat betekent dat ze tijdens hun leven maar één partner hebben om te broeden. Een paar spechten zal in hetzelfde nest leven. Een vrouwelijke specht kan tussen de 3 en 5 eieren leggen en het kan tot twee weken duren voordat ze allemaal uitkomen.

 

Na 20 tot 30 dagen zijn de meeste spechtkuikens klaar om het nest te verlaten en op zoek te gaan naar voedsel.

 

5. Spechten hebben een sterke schedel

In vergelijking met de meeste vogelsoorten blijkt de specht de sterkste en sterkste schedel te hebben. Hoewel hun hoofd duizenden keren per dag door de standaardtrilling wordt geschud, hebben spechten nooit een probleem met hun hoofd. Dat betekent dat de schedel van de specht erg sterk is.

 

6. Sommige spechtsoorten zijn bedreigd

Spechten hebben honderden soorten waarvan de populaties verspreid zijn over verschillende continenten. Onder de vele soorten spechten zijn er enkele van de meest populaire soorten, zoals het donzige, gestapelde en ook het roodharige type. Hun bestaan ​​wordt nu echter met uitsterven bedreigd door de bedreigde leefomgeving en luchtvervuiling.

 

Nou, dat zijn enkele unieke feiten over spechten die je moet weten. Hopelijk is deze informatie nuttig en kan het bijdragen aan ons inzicht over spechten. Vergeet niet te delen.

Zie je welGeslotenCommentaar
-->