-->

4 Unieke Feiten Over Panda, de Slaapkop

4 Unieke Feiten Over Panda, de Slaapkop

Je hebt vast wel eens gehoord van een schattig dier dat een panda wordt genoemd. Hoewel ze leven van het eten van bamboe, hebben panda's nog steeds scherpe hoektanden. Men dacht dat dit dier uitgestorven was, totdat de Chinese overheid meteen extra bescherming nam.

 

Unieke Feiten Over Panda

Verschillende stappen van China leverden positieve resultaten op. Nu neemt de panda-populatie toe, zelfs in 2014 steeg de populatie reuzenpanda's tot 17% of ongeveer 1.864 panda's.

 

Het toenemende aantal panda's heeft ertoe geleid dat de Chinese regering het bamboebos, het leefgebied van panda's, blijft beschermen. Behalve dat ze vrij zijn van uitsterven, zijn er enkele unieke feiten over de volgende panda-dieren.

 

1. Functie van tweekleurige veer

Je denkt misschien dat de zwart-witte kleur van pandabont schattig en schattig is. Maar ken je de functie van deze twee kleuren? De witte kleur van pandabont dient eigenlijk als vermomming of camouflage. De witte vacht van deze panda bevindt zich op de nek, het gezicht, de buik en de billen.

 

Deze witte kleuren dienen om zich te verbergen voor hun vijanden in besneeuwde berggebieden. Terwijl de zwarte kleur een vorm van communicatie is tussen panda's. De zwarte kleur in de ogen dient om de wreedheid van dit ene dier te tonen. Daarnaast is deze zwarte kleur ook handig om andere dieren te waarschuwen die hem willen aanvallen.

 

2. Plantenetende hoekige dieren

Je hebt vast vaak hoektanden gezien, meestal vleesetende of vleesetende dieren. Maar dit geldt niet voor panda's met scherpe hoektanden.

 

Panda is een dier dat voor bijna 99% bamboe eet. De meeste soorten panda's zijn plantenetende dieren die meer snijtanden en kiezen hebben.

 

Hoewel panda's meer hoektanden hebben, hebben deze dieren nooit moeite met het eten van bamboe. Op basis van een onderzoek hebben panda's veel veranderingen in de lichaamsstructuur ondergaan om zich aan te passen aan hun omgeving.

 

Zodat deze dieren het niet moeilijk vinden om bamboe te eten. Maar wist je dat panda's vroeger carnivoren of vleesetende dieren waren. Tot nu toe is de oorzaak van de verandering in het dieet van dit dier echter niet bekend.

 

3. Slaperige dieren

Panda's zijn luie dieren. Ze zullen het grootste deel van hun tijd slapend doorbrengen. Een ander uniek ding over panda's is hun slaapgewoonten. Het blijkt dat panda's bekend staan ​​als verwende en luie dieren.

 

Panda's zullen het grootste deel van hun leven alleen maar slapen en eten doorbrengen. In feite wordt twee derde van het leven van de panda slapend doorgebracht. Dit gebeurt omdat panda's niet genoeg voeding krijgen voor hun grote lichaam.

Unieke Feiten Over Panda
 

4. Klein geboren

Panda's die je vaak ziet, moeten een groot formaat hebben. Maar wist je dat dit dier 900 keer kleiner werd geboren dan zijn moeder?

 

Niet alleen kleine panda's worden ook geboren die niet kunnen zien of blind zijn. Tot nu toe zijn de twee dingen niet met zekerheid bekend wat de oorzaak is. Maar naarmate ze ouder worden, zullen babypanda's kunnen zien en geleidelijk groter worden.

 

Nou, dat zijn enkele unieke feiten over panda's die je moet weten. Hopelijk nuttig en vergeet niet te delen.

Zie je welGeslotenCommentaar
-->