-->

5 Unieke Feiten Over Haaien Die Zelden Bekend Zijn

5 Unieke Feiten Over Haaien Die Zelden Bekend Zijn

Haaien zijn het laatste dier dat we willen zien, vooral als we op het strand zwemmen. Mensen zijn niet de belangrijkste prooi voor haaien, maar wanneer ze zich bedreigd voelen, kunnen mensen ook doelwit worden.

Unieke Feiten Over Haaien

Dit zeedier staat bekend als een van de gevaarlijkste roofdieren in de oceaan. Zijn scherpe tanden kunnen gemakkelijk verwonden, om het menselijk lichaam te scheuren.

 

Maar haaien hebben niet alleen sterke scherpe tanden. Het blijkt dat deze haai ook enkele weinig bekende feiten verbergt. Welnu, hier zijn enkele unieke feiten over haaien die u moet weten.

 

1. Haaien zijn veel ouder dan dinosaurussen

Tot nu toe weet je misschien alleen dat haaien de kleinzonen zijn van Megalodon, een super wrede oude haai die ongeveer 23 miljoen jaar geleden leefde. Eigenlijk is het bestaan ​​van haaien op aarde veel langer dan dat. Dit feit kwam naar voren na de ontdekking van oude haaienfossielen van 455 miljoen jaar oud in de Verenigde Staten en Australië.

 

Er wordt geschat dat oude haaien leefden in het Laat-Siluur, of tegelijkertijd met de vorming van koraalriffen op aarde. Zeker, de vorm van de oude haai in die tijd was heel anders dan de haaien van vandaag. Maar net als alle andere dieren zijn ook oude haaien geëvolueerd om vandaag te overleven.

 

2. Haaien hebben een "zesde zintuig"

Het zesde zintuig is een van de vermogens die mensen zelden hebben, maar wie had gedacht dat een haai het had. Het zesde zintuig van de haai heet Ampulla Lorenzini. Dit zijn kleine poriën rond de snuit, neus en hoofd.

 

Het bestaan ​​van Lorenzini's Ampulla wordt niet door haaien gebruikt om geesten te zien, maar om elektrische velden van andere dieren in de buurt waar te nemen. Dit vermogen is handig wanneer haaien op prooi jagen, omdat haaien gemakkelijk een prooi kunnen vinden voordat ze de prooi zelfs maar direct zien.

 

3. Tijdens zijn leven krijgt een haai duizenden tanden

Tanden zijn de belangrijkste troef van een haai. Zonder tanden is een haai gewoon een grote ongevaarlijke vis. Maar het wilde zeeleven zorgt ervoor dat ze voortdurend hun tanden verliezen. Maar gelukkig hebben deze dieren tientallen tot tientallen tanden. Wanneer een tand verloren gaat in de jacht, wordt de andere tand ernaast naar voren geschoven en vult het ontbrekende stuk.

 

Wanneer de ontbrekende tand is opgevuld, zal de haai ook nieuwe tanden laten groeien om het lege tandvlees te vervangen. Haaien kunnen hun tanden blijven laten groeien wanneer ze maar willen. Zelfs haaien kunnen tijdens hun leven zo'n 35.000 tot 50.000 nieuwe tanden krijgen.

 

Unieke Feiten Over Haaien

4. Ze hebben geen echte botten

In tegenstelling tot mensen hebben haaien geen echte botten. Hun lichaam wordt ondersteund door kraakbeenweefsel dat veel lichter is dan echt bot. Welnu, omdat de botten veel lichter zijn, kunnen haaien sneller bewegen bij het jagen op hun prooi.

 

5. Niet alleen mensen, walvishaaien hebben ook "vingerafdrukken"

Ieder mens heeft een andere vingerafdruk, het blijkt dat dit ook geldt voor walvishaaien. In tegenstelling tot de meeste haaien met een gladde huid, hebben walvishaaien een prachtige huid met patronen.

 

De motieven op de walvishaaienhuid zien er misschien hetzelfde uit, maar eigenlijk heeft elke walvishaai een uniek motief. Dit is wat ze anders maakt dan andere walvishaaien die in de oceaan leven, zoals vingerafdrukken op mensen.

 

Tot nu toe staan ​​haaien alleen bekend om hun wreedheid. Maar wie had dat gedacht als er enkele unieke feiten over haaien zijn die je zelden weet. Hopelijk is dit artikel nuttig en kan het onze kennis vergroten.

Zie je welGeslotenCommentaar
-->