-->

11 Interessante Feiten Over Kangoeroe, Het Meest Gespierde Dier Ter Wereld

 

Interessante Feiten Over Kangoeroe

11 Interessante Feiten Over Kangoeroe, Het Meest Gespierde Dier Ter Wereld

De kangoeroe is het iconische dier van Australië. Dit buideldier en springend dier is uniek, dus Australië heeft de kangoeroe tot een icoon van het land gemaakt. Maar kent u interessante en unieke feiten over kangoeroes? Laten we eens kijken naar wat interessante informatie en feiten over deze kangoeroe.

 

1. Kangoeroes komen ook voor in Indonesië

Er zijn twee soorten kangoeroes, namelijk kangoeroes met grote lichamen en kangoeroes die klein zijn. De meeste mensen denken dat kangoeroes uit Australië komen. Maar wist je dat er ook kangoeroes zijn in Indonesië, juist in de Papuaregio. Kangoeroes in Indonesië hun leefgebied is in Merauke, Papua.

 

Bij een bezoek aan het Nationaal Park in Merauke blijkt dat kangoeroes in Indonesië een kleinere lichaamsvorm hebben. Maar helaas neemt de aanwezigheid van kangoeroes in Indonesië tot nu toe af, omdat er op velen wordt gejaagd voor hun huid of voor consumptie.

 

2. Kangoeroes leven in groepen

Als we een dierentuin bezoeken om kangoeroes te zien, zien we meestal kangoeroes apart leven. Eigenlijk niet zo, in het wild leven kangoeroes meestal in groepen. Elke kangoeroegroep heeft één leider die over het algemeen de sterkste en oudste kangoeroe is.

 

Naast dat ze worden gebruikt om te springen, hebben kangoeroebenen ook andere functies. De voorpoten worden gebruikt om voedsel zoals bladeren en gras op te nemen. Hoewel de sterke achterpoten niet alleen worden gebruikt om te springen, worden ze ook gebruikt voor zelfverdediging en waarschuwing voor gevaar voor andere kangoeroes door met hun voeten op de grond te stampen.

 

3. Springsnelheid en afstand

Op basis van onderzoek dat is gedaan, kan de afstand van een kangoeroesprong oplopen tot 9 meter en de snelheid kan oplopen tot 65 km/uur.

 

Interessante Feiten Over Kangoeroe

4. Kangoeroe-zelfverdedigingsformulier

Kangoeroe die er schattig uitziet, blijkt een behoorlijk gevaarlijke zelfverdediging te hebben voor zijn vijanden, hij kan zijn achterpoten gebruiken om te trappen. De kangoeroe trap is vrij sterk, van deze kangoeroe trap kan de maag van de vijand gewond raken en scheuren. Als de kangoeroe trapt, gebruikt hij zijn staart om zijn gewicht te dragen. Naast trappen kan de kangoeroe ook stoten. Met zijn stevige lichaam kan hij zijn vijand behoorlijk krachtig slaan.

 

5. Kangoeroe paring en zwangerschap

De paartijd van een kangoeroe kan beginnen als de kangoeroe 2 jaar oud is. Tijdens de zwangerschap is de draagtijd van een kangoeroe 33 dagen.

 

6. Kangoeroes hebben grote zakken

Een ander interessant en uniek feit over kangoeroes is dat wanneer ze worden geboren, kangoeroe-baby's erg klein zijn, slechts zo groot als een erwt. Dan zal hij vechten met zijn andere broers en zussen om in de buidel van de moeder te komen. er passen er maar een of twee in de tas.

 

De kangoeroezak is de meest comfortabele plek voor de welpen. Kangoeroekuikens blijven na de geboorte 6 tot 11 maanden in de buidel. Gedurende 2 maanden laat de baby kangoeroe meestal alleen zijn hoofd van achter de tas zien, na 4 maanden durft de baby kangoeroe naar buiten te komen en om zijn moeder heen te lopen.

 

De functie van de tas is niet alleen voor het kind om in te leven, maar ook als plek voor borstvoeding. Als de kangoeroe 1 jaar oud is, komt hij niet meer in de buidel van de moeder. Op deze leeftijd kan van kangoeroes worden gezegd dat ze volwassen zijn en zelfstandig kunnen leven en voedsel kunnen vinden. Kangoeroes hebben ook de mogelijkheid om waterbronnen te vinden. Dankzij dit vermogen zal de kangoeroegroep geen moeite hebben om water te krijgen.

 

7. Gewicht en lichaam van kangoeroe

Kangoeroe kan staand een hoogte bereiken van meer dan 2 meter en het lichaamsgewicht kan 90 kg bereiken. De rode kangoeroe is de zwaarste soort kangoeroe omdat hij tot 150 kg kan wegen.

 

Kangoeroes zijn de enige grote dieren die springen. Eens kijken, zijn er andere grote dieren die bewegen door te springen zoals kangoeroes? Het antwoord is nee. Kangoeroes zijn de enige grote zoogdieren die springend lopen. Dit is een van de unieke kenmerken van de kangoeroe die door de meeste mensen soms niet wordt gerealiseerd.

 

8. Kangoeroes kunnen zwemmen

Hoewel ze vaak op het land worden gezien, zijn kangoeroes best goed om te zwemmen. Dit komt omdat kangoeroes achterpoten hebben die afzonderlijk kunnen worden verplaatst.

 

Interessante Feiten Over Kangoeroe

9. Er is een kangoeroe die linkshandig is

Volgens onderzoek uitgevoerd door een Australische wetenschapper naar kangoeroes, ontdekte hij dat er soorten kangoeroes zijn die linkshandig zijn. Deze kangoeroe is actief met de linkervoet en -hand in plaats van met de rechter. Hoewel niet alle kangoeroes linkshandig zijn, zijn er minstens 2 soorten die vaak hun linkerhand gebruiken bij hun activiteiten.

 

10. Gerelateerd aan wallaby's, walaroos en boomkangoeroes

Kangoeroes zijn buideldieren uit de familie Macropodidae. De familie Macropodidae bestaat uit een verscheidenheid aan soorten, en de term kangoeroe wordt over het algemeen gebruikt voor grote soorten. Wat betreft de kleinere soorten zijn er andere namen.

 

Concreet verwijst de term kangoeroe slechts naar 4 soorten, namelijk de rode kangoeroe (Macropus rufus), de oostelijke grijze kangoeroe (Macropus giganteus), en de antilopine kangoeroe (Macropus antilopinus) en de westelijke grijze kangoeroe (Macropus fuliginosus).

 

Kleinere soorten uit de familie Macropodidae worden gewoonlijk wallaby's genoemd, terwijl middelgrote soorten gewoonlijk wallaroos worden genoemd. Daarnaast zijn er ook boomkangoeroes, die zijn gegroepeerd in het geslacht Dendrolagus dat uit 12 soorten bestaat. Het blijkt dat er ook veel dieren zijn die familie zijn van deze kangoeroe!

 

11. Kangoeroes zijn zeer gespierde dieren

Kangoeroes zijn zeer gespierde dieren. Bij de rode kangoeroe bestaat bijna de helft van zijn lichaamsgewicht uit spieren. Dit maakt de kangoeroe tot een van de meest gespierde dieren ter wereld. Bovendien kunnen rode kangoeroes hun spieren gebruiken om efficiënt energie te produceren.

 

Het efficiëntieniveau is geregistreerd als beter dan dat van een paard. Wanneer een rode kangoeroe wordt achtervolgd door zijn vijand, de dingo (Canis familiaris dingo), een Australische wilde hond, heeft de kangoeroe een grote kans om te ontsnappen omdat het maar de helft van de energie van de dingo kost om de kangoeroe te achtervolgen.

 

Dus dat is wat interessante informatie en feiten over kangoeroes die we kunnen overbrengen. Hopelijk nuttig en kan bijdragen aan ons inzicht. Vergeet niet een reactie achter te laten!

Zie je welGeslotenCommentaar
-->