-->

6 Interessante Feiten Over Koala's, Mensachtige Vingerafdrukken

6 Interessante Feiten Over Koala's, Mensachtige Vingerafdrukken

Heb je ooit een koala in een dierentuin gezien? Koala-dieren zijn endemische andere buideldieren dan kangoeroes afkomstig uit Australië.

 

Interessante Feiten Over Koala's

De fysieke vorm van de koala is om een ​​grote zwarte neus, grijze en witte vacht, grote oren en lange armen te hebben om in bomen te klimmen.

 

Het lichaamsgewicht van de koala kan 12 kg bereiken met een lichaamslengte die 1 meter kan bereiken. Bovendien zijn koala's langzaam bewegende dieren om energie te besparen, ze hebben ook vingerafdrukken die lijken op mensen.

 

Daarnaast zijn er enkele interessante feiten over koala's die u moet weten. Laten we eens kijken naar enkele interessante feiten over koala's hieronder!

 

1. Koala's eten 1 kg eucalyptusbladeren per dag

Het hoofdvoedsel van de koala bestaat uit eucalyptusbladeren (eucalyptusbladeren) en kan wel 1 kg eucalyptusbladeren op een dag eten!

 

Ze eten de scheuten van jonge eucalyptusbladeren die ook nuttig zijn voor het spijsverteringsstelsel van de koala. Door eucalyptusbladeren te eten, zal het spijsverteringsstelsel van de koala gezonder zijn omdat de vezels in deze bladeren gifstoffen in het lichaam kunnen elimineren.

 

2. Koala's kunnen 18 uur per dag slapen

Velen beweren waarom koala's zo lang kunnen slapen omdat ze eucalyptusbladeren (eucalyptusbladeren) eten en een beetje duizelig worden.

 

Volgens andere onderzoeken komt dit echter door de lage voedingswaarde van eucalyptusbladeren. Koala's hebben dus meer slaap nodig, hun functie is om hun energie te sparen.

 

3. Een van de soorten buideldieren

Veel mensen denken dat koala's tot de berenfamilie behoren. In werkelijkheid is deze koala echter opgenomen in de buideldieren.

 

Hoewel fysiek de koala bijna als een beer is. Bijvoorbeeld hun ronde oren en neus die er in het algemeen groot en zwart uitzien als een beer.

 

4. Babykoala's worden blind en zonder oren geboren

Babykoala's die net zijn geboren, gaan rechtstreeks naar de buidel van de moeder, ook al worden ze blind en ook zonder oren geboren.

 

Hoe zouden ze dan weten waar ze heen gingen? Nou ja, ook al worden koala's blind geboren en hebben ze nog geen oren. Babykoala's kunnen naar de buidel van hun moeder gaan door te vertrouwen op hun sterke tastzin, geur en natuurlijke instincten. Naarmate het groeit, zullen baby-koala's kunnen zien en oren krijgen.

 

Interessante Feiten Over Koala's

5. Oorsprong van de naamgeving van koala's

Weet jij de oorsprong van de naam koala? Deze Aboriginal stam (oorspronkelijke Australische stam) noemde dit buideldier niet voor niets de naam koala.

 

Het woord koala, wat in de Aboriginaltaal niet drinken betekent, past echt bij dit ene dier. Dit komt omdat koala's bijna nooit drinken. Hebben koala's dan geen dorst?

 

De factor die ervoor zorgt dat koala's niet te dorstig zijn, is dat de koala het vocht heeft opgenomen dat wordt geproduceerd door de eucalyptusbladeren.

 

6. Koala's zijn geen bedreigde dieren

Hoewel de koala geen bedreigd dier is, wordt hij in Australië nog steeds wettelijk beschermd.

 

Dit dier heeft ook meer aandacht nodig omdat ongeveer 85% van de koalahabitat in Australië met verlies wordt bedreigd. De bijdragende factoren zijn de toename van de menselijke bevolking, droogte en bosbranden die vaak voorkomen.

 

Nou, dat zijn enkele interessante feiten over koala's die je moet weten. Hopelijk nuttig en vergeet niet te delen.

Zie je welGeslotenCommentaar
-->