-->

30 Interessante Feiten Over Ezels, Als Dom Beschouwd

 

Interessante Feiten Over Ezels

30 Interessante Feiten Over Ezels, Als Dom Beschouwd

Ezel is een van de dieren die veel voordelen biedt voor het menselijk leven. Sinds duizenden jaren geleden, zijn deze dieren gebruikt als dieren om goederen te vervoeren, melk te produceren en zijn ze zelfs nuttig voor het houden van vee en ook voor therapeutische dieren.

 

Ondanks de vele voordelen van de ezel, wordt dit dier zelfs een dom en koppig dier genoemd. Is dat waar? Laten we eens kijken naar interessante feiten over ezels die je hieronder moet weten!

 

Interessante feiten over ezels

1. Een interessant feit over de eerste ezel is zijn geheugen. Wist je dat ezels een heel goed geheugen hebben? Ezels kunnen zich de gebieden herinneren die ze hebben bezocht en kunnen zich ook andere ezels herinneren die ze 25 jaar geleden hebben ontmoet!


2. Een ezel zal nooit een activiteit ondernemen als deze als onveilig en gevaarlijk wordt beschouwd.

 

3. Als ezels goed worden verzorgd en verzorgd, kunnen ezels meer dan 40 jaar oud worden.

 

4. Ezels zijn van oorsprong boerderijdieren. Ezels leven en leven het liefst in groepen, maar alleenstaande ezels kunnen echt gelukkig en comfortabel leven met een groep geiten.

 

5. Als je naar verschillende plaatsen reist, zijn ezels eigenlijk veel beter dan paarden. Daarom wordt de ezel een all-terrain dier genoemd.

 

6. Ezels zijn inheems in woestijngebieden van Afrika en het Midden-Oosten en zijn anatomisch goed voorbereid om deze omstandigheden te overleven.

 

7. Ezels kunnen andere ezels horen vanaf 60 mijl afstand, om precies te zijn in woestijnomstandigheden. Dit komt omdat ze grote oren hebben.

 

8. Hun grote oren zijn ook handig om hun lichaam koel te houden in droge en hete woestijnomstandigheden.

 

9. In vergelijking met paarden kunnen ezels onafhankelijk denken en beslissingen nemen om hun veiligheid te waarborgen.

 

10. Als ezels tijdens het reizen voelen dat er iets mis is, gaan ze niet vooruit en gaan ze met hun hielen graven. Dit is een van de gedragingen van ezelintelligentie. Door dit gedrag denken mensen vaak dat ezels koppig en dom zijn.

 

11. Zoals eerder gezegd, ezels zijn vee. Dit geldt ook als ze opzettelijk worden getemd. De sterkste in de kudde ezels wordt over het algemeen gekozen om de leider van de kudde te zijn.

 

12. De leider van een kudde ezels gedraagt ​​zich altijd als een leider wanneer hij wordt geconfronteerd met bedreigingen en gevaren (bijvoorbeeld een vijand die een kudde vee aanvalt). De leider zal ervoor kiezen om te blijven en de dreiging het hoofd te bieden om genoeg tijd te geven aan de hele kudde om naar een veiliger plek te vluchten.

 

13. In tegenstelling tot paarden kunnen ezels niet gemakkelijk schrikken. Hoewel ezels veiligheid voorop stellen, zijn ze toch nieuwsgierig naar de toestand van de wereld om hen heen.

 

Interessante Feiten Over Ezels

14. Een ander interessant feit over ezels is dat ezels niet van regen houden. Ezelbont is niet waterdicht en de beslissing om voor langere tijd in de regen te blijven kan schadelijk zijn voor hun gezondheid.

 

15. Een ezel kan 95% van al het voedsel dat hij eet gebruiken. Dit komt omdat ezels in wezen woestijndieren zijn.

 

16. Ezels hebben een uniek spijsverteringsstelsel en zijn ook zeer efficiënt omdat ze zelfs de meest oneetbare vegetatie kunnen afbreken. Ezels vernietigen niet alleen de vegetatie, ze zijn in staat om zeer efficiënt vocht uit de plant te halen en dit te gebruiken om uitdroging te voorkomen.

 

17. Net als apen en chimpansees zullen ezels in een kudde voor elkaar zorgen en altijd voor persoonlijke hygiëne zorgen.

 

18. Ezels kunnen goed worden getraind, maar geduld is vereist. Woorden of acties die hen kunnen helpen beseffen dat mensen echt van plan zijn om hen te beschermen, zullen het vertrouwenseffect van een ezel hebben. Zodat ze uiteindelijk echt getraind en getemd kunnen worden.

 

19. Ezels rollen graag over de grond. Dit is hun beste hobby.

 

20. Ezels krijgen verschillende namen. De meest voorkomende namen zijn ezel, burro en jackstock. Van alle namen is ezel of ezel echter de wetenschappelijk meest correcte naam. De naam burros verwijst over het algemeen naar de wilde ezel.

 

21. Er zijn drie soorten ezels volgens de hoogte van de ezel, gemeten op schouderhoogte. Het kleinste type ezel staat vaak bekend als een miniatuurezel. Het miniatuur ezelras is niet meer dan 36 centimeter lang. Het volgende type is het standaardras van 36 tot 54 inch en het laatste type is het Mammoth-ezeltype met een grootte van meer dan 54 inch.

 

22. Paarden en ezels worden vaak gekruist. De baby van een mannelijke ezel en een vrouwelijk paard wordt een muilezel genoemd.

 

23. De baby van een ezel en een hengst wordt een Hinny genoemd.

 

24. Mannelijke ezels worden vaak Jack genoemd, terwijl vrouwelijke ezels vaak Jennies of Jennets worden genoemd.

 

25. Jennies zal ongeveer 365 dagen drachtig zijn en zal dan bevallen van één baby (veulen). Het is zeer zeldzaam dat een ezel een tweeling baart.

 

26. Muildieren en Hinny zijn sinds hun geboorte onvruchtbaar. Muilezelgeboorte is wenselijker dan Hinnies omdat Muilezels sterker zijn.

 

Interessante Feiten Over Ezels
\

27. Ezels worden heel gemakkelijk depressief als ze alleen worden gelaten. Daarom leven ze het liefst in kuddes. Als er geen andere ezels zijn, hebben ze andere vrienden nodig, zoals mensen en mogelijk geiten.

 

28. Ezels hebben van nature vijanden zoals honden. De natuurlijke vijanden van ezels zijn echter wolven en coyotes. Vanwege hun natuurlijke haat tegen hoektanden, zullen ze zichzelf en hun vrienden agressief verdedigen tegen hun vijanden. Door hun onderscheidende karakter zijn ezels goede waakdieren voor kuddes geiten en schapen.

 

29. Paarden en ezels hebben een soortgelijk gangwerk, maar ezels zie je zelden rennen. Omdat de omstandigheden in de woestijn de natuurlijke habitat van de ezel zijn, kunnen ze af en toe als een onnodige temperatuur lijken te lopen. Dit instinct zal bij hen blijven sinds hun evolutie.

 

30. China heeft de grootste ezelpopulatie ter wereld. Terwijl in Engeland ezels een paspoort nodig hebben!

 

Zo, dat waren enkele interessante feiten over ezels. Hopelijk is deze informatie nuttig en kan het onze kennis vergroten. Vergeet niet te delen.

Zie je welGeslotenCommentaar
-->