-->

4 Unieke Feiten Over Eendagsvlieg, Een Dag Oud Insect

 

Unieke Feiten Over Eendagsvlieg

4 Unieke Feiten Over Eendagsvlieg, Een Dag Oud Insect

Je hoort misschien vaak over dieren die lang kunnen leven of een lang leven kunnen hebben. Maar wat als er kortlevende dieren zijn, en zelfs maar 24 uur overleven.

 

In deze wereld zijn er verschillende soorten dieren die een kort leven hebben en meestal in het bezit zijn van insecten. Een daarvan is eendagsvlieg of eendagsvlieg waarvan wordt gezegd dat deze de kortste levensduur heeft, namelijk slechts 24 uur.

 

Daarom worden deze dieren ook wel 1-daagse insecten genoemd. Om meer te weten te komen over dit insect, volgen hier enkele unieke feiten over de eendagsvlieg die u misschien niet kent.

 

Eendagsvlieg unieke feiten

1. Oude dieren

Eendagsvlieg met de Latijnse naam Canadian Soldiers bleek een oud dier te zijn. Deze insecten bestaan ​​al sinds de oudheid, zelfs vóór het bestaan ​​van dinosaurussen op aarde.

 

De onderzoekers stellen dat de eendagsvlieg naar schatting al 350 miljoen jaar bestaat, dus het wordt het meest primitieve insect genoemd. Daarnaast zijn er verschillende fysieke kenmerken die aan de eendagsvlieg kunnen worden gezien, als bewijs dat de eendagsvlieg een oud dier is.

 

Enkele van de kenmerken die eigendom zijn van een zeer lange staart. Dan kan dit dier zijn vleugels ook niet gelijkmatig over de maag vouwen zoals andere insecten, zoals vliegen of libellen.

 

2. Leef 24 uur

Dit insect heeft een vrij korte levensduur, namelijk slechts 24 uur of één dag. Toch hebben deze dieren eigenlijk een vrij gecompliceerde levenscyclus.

 

Op volwassen leeftijd heeft dit insect wel een kort leven. Maar de ontwikkelingscyclus van een eendagsvlieg om volwassen te worden is vrij lang. De eendagsvliegeieren die na een paar dagen uitkomen, zullen kieuwen vormen om in het water te leven.

 

De larven hebben één tot drie jaar nodig om zich te ontwikkelen tot volwassenen. Het duurde lang omdat de eieren van de eendagsvlieg op de bodem van de rivier uitkwamen en werden begraven door aarde en vele andere voorwerpen.

 

Unieke Feiten Over Eendagsvlieg

3. Kan 500 tot 1000 eieren leggen

Een ander uniek aspect van deze eendagsvlieg is dat het aantal geproduceerde eieren kan oplopen tot 500 tot 1000 eieren.

 

Met zoveel eieren hebben deze dieren niet lang nodig om het paringsproces te doen. Zelfs het huwelijksproces duurt maar een paar seconden.

 

Nadat de vrouwelijke eendagsvlieg is bevrucht, beweegt het dier zich zigzaggend over het water om eieren te leggen. Alle eieren die worden vrijgegeven, zinken dan naar de bodem van de rivier totdat het tijd is om uit te komen.

 

4. Verschijnt in mei

Omdat een eendagsvlieg eenmaal eieren legt, honderden of zelfs duizenden kan bereiken, kan de tijd om in een volwassen insect te veranderen ook hetzelfde zijn.

 

Over het algemeen worden deze dieren in mei tegelijkertijd volwassen. Nadat ze volwassen is geworden, gaat de eendagsvlieg in diezelfde maand ook op zoek naar een partner om mee te broeden. Dit proces is erg kort, slechts één dag.

 

Dat waren dus enkele unieke feiten over de eendagsvlieg, het eendaagse insect dat je moet weten. Hopelijk nuttig en kan bijdragen aan ons inzicht.

Zie je welGeslotenCommentaar
-->