-->

6 Unieke Feiten Over Pauwen Die u Moet Weten

Unieke Feiten Over Pauwen

6 Unieke Feiten Over Pauwen Die u Moet Weten

Iedereen moet de pauw wel kennen? Deze vogel, die populair is omdat hij prachtige veren heeft, kan iedereen die hem ziet versteld doen staan. Maar wist u of de populatie met uitsterven wordt bedreigd? Laten we eens kijken naar zes unieke feiten over pauwen die je hieronder moet weten.

 

1. Pauw is eigenlijk een naam voor een mannelijke pauw

De naam pauw in het Engels is eigenlijk een term voor een mannelijke pauw. Ondertussen wordt het vrouwtje een pauwin genoemd, dan worden haar kinderen peachick genoemd. In standaard Engels, mannelijke of vrouwelijke pauwen, nauwkeuriger aangeduid met de naam pauw.

 

Hoewel de term pauw vaker wordt gebruikt in de dagelijkse taal, vergeet dan niet de standaardnaam ervoor.

 

2. Peacock bestaat uit 3 soorten

Pauwen zijn in principe onderverdeeld in 3 soorten, namelijk:

- De blauwe pauw of Indische pauw (Pavo cristatus) komt uit India en Sri Lanka.

- De groene pauw of Javaanse pauw (Pavo muticus) komt voor in Myanmar tot aan het eiland Java.

- De Congopauw (Afropavo congensis) komt uit de Democratische Republiek Congo.

 

Blauwe pauwen en groene pauwen zijn de 2 meest bekende pauwsoorten. Terwijl de Congo-pauwsoort pas in 1936 werd ontdekt. ​​In vergelijking met de andere 2 soorten heeft de Congopauw een kleinere lichaamsgrootte en een onopvallende vachtkleur.

 

3. De betoverende staart wordt gebruikt om de aandacht van de vrouwelijke pauw te trekken

De mannelijke pauw heeft een unieke en mooie lange staart en veren. Het pronken met de schoonheid van deze veer wordt vaak gedaan door de mannelijke pauw om de aandacht van de vrouwelijke pauw te trekken. Ze zullen hun staart optillen, deze vervolgens uitspreiden en vervolgens laten trillen. Deze trilling stuurt een soort drukgolf die door de sensor op de kuif van de vrouwelijke pauw wordt opgevangen.

 

Meestal hebben vrouwelijke pauwen geen mooie en opvallende verenkleuren. Dit komt omdat de vrouwelijke pauw zich moet verbergen voor roofdieren tijdens het uitbroeden van de eieren en het grootbrengen van hun jongen. Het hebben van een opvallende vachtkleur maakt het natuurlijk gemakkelijk om de vijand te vinden.

 

4. Veren met microscopische structuur zoals kristallen

De pauw heeft schitterend gekleurde veren en kan iedereen aantrekken die hem ziet, zowel vrouwelijke pauwen als mensen. Pauwenveren hebben een microscopisch kleine structuur zoals kristallen. Deze structuur kan licht zo goed weerkaatsen dat het er schitterend uitziet en lijkt te gloeien als we ernaar kijken.

 

Pauwen zullen hun veren elk jaar op natuurlijke wijze verliezen, meestal na het broedseizoen. Mensen kunnen deze prachtige pauwenveren verzamelen en gebruiken zonder ze te verwonden.

 

Unieke Feiten Over Pauwen

5. Witte pauw door leukisme

Het volgende unieke feit over pauwen gaat over de witte pauw. Heb je ooit gehoord van de witte pauw? In tegenstelling tot pauwen in het algemeen hebben witte pauwen volledig witte veren. Veel mensen denken dat ze albinisme hebben, maar in feite hebben ze wat leukemie wordt genoemd.

 

Leukisme is een genetische mutatie die resulteert in gedeeltelijk verlies van pigmentatie. De witte pauw heeft dus een volledig witte huid en veren, maar de pigmentcellen in de ogen zijn nog normaal. In tegenstelling tot albinisme, waardoor de ogen pigmentcellen verliezen en rood worden.

 

6. Pauwen worden met uitsterven bedreigd door jacht en beschadigde leefgebieden

Groene pauwsoorten zijn gegroepeerd in de bedreigde of kritieke categorie. Hun bevolking nam in de 20e eeuw aanzienlijk af als gevolg van de jacht en de vernietiging van hun natuurlijke habitat.

 

Ondertussen behoort de Congopauw tot de kwetsbare categorie. Hun populatie is afgenomen als gevolg van stroperij en de vernietiging van hun natuurlijke habitat. Blauwe pauwen uit India en Sri Lanka worden gecategoriseerd in minst zorgwekkend of laag risico op uitsterven, maar hun bestaan ​​moet nog steeds worden beschermd.

 

Nou, dat zijn enkele unieke feiten over pauwen, het is jammer als hun bestaan ​​met uitsterven wordt bedreigd door jacht en vernietiging van leefgebieden. Hopelijk is deze informatie nuttig en kan het bijdragen aan ons inzicht. Vergeet niet te delen en een reactie achter te laten.

Zie je welGeslotenCommentaar
-->