-->

5 Unieke Feiten Over Pijlstaartroggen, Hebben Giftige Staarten

 

Unieke Feiten Over Pijlstaartroggen

5 Unieke Feiten Over Pijlstaartroggen, Hebben Giftige Staarten

Pijlstaartroggen zijn te vinden in de ondiepe wateren van de oceaan. Unieke lichaamsvorm, gemakkelijk te herkennen. Pijlstaartroggen hebben een platte en brede lichaamsvorm. Hoe te zwemmen is ook uniek, namelijk door zijn lichaam te schudden als een golf van water.

 

Er zijn ook pijlstaartroggen die hun lichaam bewegen als vogels, door met hun armen te klapperen. Er zijn verschillende soorten pijlstaartroggen met verschillende afmetingen. Kom op, overweeg de volgende unieke feiten over pijlstaartroggen.

 

1. Pijlstaartroggen hebben geen skeletten

Het unieke van de eerste pijlstaartrog is dat pijlstaartroggen geen botskelet hebben. Het blijkt dat het skelet van een pijlstaartrog bestaat uit zeer flexibel kraakbeen. Pijlstaartrogkraakbeen bestaat uit hetzelfde kraakbeen dat we in onze oren en neus hebben. Bovendien is het kraakbeen van een pijlstaartrog hetzelfde als dat van een haai.

 

2. Prooi die op een sensor vertrouwt

Pijlstaartroggen hebben een slecht zichtsysteem. Toch hebben pijlstaartroggen een speciale sensor, namelijk de Ampullae van Lorenzini.

 

Deze sensor dient om de elektrische signalen van de prooi waar te nemen. De sensoren zitten rond hun mond. Dus als er een prooi rond de sensor is, zal de pijlstaartrog de prooi direct herkennen en direct opeten.

 

3. Pijlstaartroggen leven graag alleen

In tegenstelling tot andere zeedieren leven pijlstaartroggen niet graag in groepen met hun soortgenoten. Pijlstaartroggen zwemmen over het algemeen alleen alleen in de uitgestrekte oceaan. Ze zullen alleen groeperen als ze migreren of broeden.

 

Sommige soorten pijlstaartroggen, zoals bezemneusroggen en mantaroggen, stoppen nooit met zwemmen en zullen blijven migreren op zoek naar beter voedsel. Heel interessant toch?

 

Unieke Feiten Over Pijlstaartroggen

4. Pijlstaartroggen hebben giftige staarten

Als bescherming tegen andere roofdieren hebben pijlstaartroggen ook wapens. Zijn wapen is zijn puntige staart en is zeer giftig. De ribbels op zijn rug zijn ook netelig en giftig.

 

Daarom moet je voorzichtig zijn als je duikt en pijlstaartroggen tegenkomt. Zorg ervoor dat de pijlstaartrog zich niet bedreigd voelt. Pijlstaartroggen zijn in principe niet agressief in de buurt van mensen, ze zullen zich bedreigd voelen als we voor of boven een pijlstaartrog zwemmen.

 

5. Pijlstaartroggen zijn slim in het verbergen

Het laatste unieke feit van de pijlstaartrog is dat hij goed kan verstoppen. Pijlstaartroggen zullen over het algemeen vaak tijd doorbrengen met verstoppen in het zand wanneer ze in ondiep zeewater zijn.

 

De kleur van de huid van de pijlstaartrog ziet er hetzelfde uit als de kleur van het zand op de ondiepe zeebodem, dit maakt het gemakkelijk om prooien te camoufleren en te jagen. Bovendien kan hij zich hierdoor ook verbergen voor roofdieren, waaronder hamerhaaien en orka's.

 

Nou, dat zijn unieke en interessante feiten over pijlstaartroggen die een giftige staart hebben en geen botskelet hebben. Hopelijk is deze informatie nuttig en kan het onze kennis vergroten. Vergeet niet te delen en een reactie achter te laten.

Zie je welGeslotenCommentaar
-->