-->

4 Unieke Dierenfeiten Die u Moet Weten

 

4 Unieke Dierenfeiten Die u Moet Weten

Misschien heb je verschillende soorten dieren gezien tijdens een bezoek aan de dierentuin of op de boerderij. Maar het blijkt dat veel dieren unieke feiten hebben die je misschien niet kent.

 

Dit unieke kan te maken hebben met gedrag, lichaamsorganen, met unieke ziekten. Hier volgen enkele unieke feiten over vier soorten dieren die u moet weten.

 

1. Niet alle honden kunnen zwemmen


U moet bekend zijn met het zien van honden die in het zwembad zwemmen of spelen. Maar het blijkt dat spelen met water en zwemmen voor sommige soorten honden niet leuk is.

 

Golden retriever, waterspaniël, ierse setter, labrador en newfoundland-honden zijn soorten honden met een lichaamsstructuur die kan zwemmen.

 

Zelfs dit soort honden zullen graag in het water spelen. Maar er gebeuren verschillende dingen met verschillende andere soorten honden. Kroegenhonden en buldoggen zijn twee soorten honden die niet kunnen zwemmen.

 

Deze twee soorten honden hebben een lichaamsstructuur die niet kan worden gebruikt om te zwemmen. Met korte benen en nek en gelaatstrekken, zullen buldoggen en pubs niet veel in het water kunnen bewegen. Daarnaast kunnen kleine hondenrassen zoals de Maltezer en Chihuahua ook niet zwemmen.

 

Kleine hondenrassen hebben een lichaam dat snel koud aanvoelt en snel vermoeid raakt. Deze honden die niet kunnen zwemmen, zullen een weigering-ooggebaar vertonen wanneer ze in de buurt van water zijn.

 

2. Octopussen hebben handen als menselijke tong


Om pittig, zout, zoet of zuur voedsel te proeven, moet je het op je tong leggen. Deze lichaamsstructuur wordt ook door veel dieren gedeeld en functioneert bijna hetzelfde.

 

Octopus feiten

Octopussen hebben echter een andere manier om het voedsel dat ze gaan eten te voelen. Octopussen hebben armen die worden gebruikt als tongen of hulpmiddelen om voedsel te proeven. Met behulp van zijn armen kan de octopus vertellen hoe de smaak van zijn prooi is.

 

Deze methode helpt de octopus om te bepalen of de verkregen prooi gif heeft of niet. De functie van de arm van de octopus als voedselproever is zeer nuttig om snel een prooi te vinden.

 

Kortom, in de mond van de octopus zit ook een tong. Deze tong kan echter geen voedsel proeven zoals de menselijke tong.

 

3. Giraffen hebben een hoge bloeddruk en hebben moeite met slapen

Wie heeft er een giraf in een dierentuin gezien? Dit ene dier blijkt een hogere bloeddruk te hebben dan mensen en andere soorten zoogdieren.

 

Hoge bloeddruk bij giraffen maakt giraffen echter niet ziek. Dit helpt de giraf om het bloed naar zijn hoge kop te laten circuleren. Naast de bloeddruk is het unieke aan giraffen dat ze vaak moeite hebben met slapen.

 

Tijdens het slapen zullen giraffen moeite hebben met opstaan ​​en weer bewegen. Hierdoor kan de giraf de vijand heel gemakkelijk aanvallen. Daarom begonnen giraffen te evolueren en slapen ze slechts kortere tijd dan andere zoogdieren.

 

4. Dolfijnen kunnen hun adem 15 minuten inhouden

Dolfijnen zijn zoogdieren die in de open oceaan leven. Deze zeezoogdieren hebben bepaalde tijden om naar de oppervlakte te komen om te ademen.

 

Maar het blijkt dat dolfijnen een verbazingwekkend vermogen hebben om hun adem in te houden. Gemiddeld kan een dolfijn 8 tot 10 minuten onder water blijven. Er zijn echter bepaalde momenten waarop dolfijnen 15 minuten onder water kunnen blijven.

 

In de longen van dolfijnen bevinden zich veel longblaasjes of kleine luchtzakjes. Zo kunnen de dolfijnen langer hun adem inhouden. Dolfijnen kunnen tot 15 minuten hun adem inhouden wanneer ze op zoek zijn naar voedsel in diepere zeeën.

 

Nou, dat waren 4 unieke feiten over dieren die om ons heen zijn die je moet weten. Hopelijk is deze informatie nuttig en kan het onze kennis vergroten. Vergeet niet te delen en een reactie achter te laten.

Zie je welGeslotenCommentaar
-->