-->

6 Unieke Feiten Over de Amazone-Rivier, de Langste Rivier van Amerika

6 Unieke Feiten Over de Amazone-Rivier, de Langste Rivier van Amerika

De Amazone-rivier heeft een aantal unieke feiten die u moet weten. Welnu, hier zijn enkele unieke feiten over de Amazone-rivier, de langste rivier in Amerika.

Unieke Feiten Over de Amazone-Rivier

1. Stromen van de Andes Bergen

Decennia lang zijn onderzoekers het nog vaak oneens over de oorspronkelijke bron van de Amazone-rivierstroom. De meest algemeen aangenomen mening is dat de Amazone-rivier uit het Andesgebergte in Peru stroomt. Er zijn 3 rivieren, namelijk de Mantaro-rivier (verder stroomopwaartse bron), Apurimac (verste ongestoorde bron) en Maranon (hoofdbron op basis van afvoer).

 

De Amazone-rivier stroomt vanuit de Peruaanse hooglanden door verschillende landen, waaronder Ecuador, Venezuela en Colombia, voordat het Brazilië binnenkomt en uit de Atlantische kust stroomt.

 

2. 'S Werelds grootste waterdebet

De Amazone-rivier is de rivier met de grootste waterafvoer ter wereld. De totale afvoer is groter dan de totale afvoer van de 7 grootste rivieren ter wereld bij elkaar. De gemiddelde afvoer van de Amazone-rivier is 209.000 kubieke meter per seconde. De Amazone-rivier vertegenwoordigt 20% van de wereldwijde rivierafvoer naar de oceaan.

 

3. Tweelingrivieren verborgen hebben in de benedenstroom

In 2011 had de toenmalige Amazone-rivier het wereldnieuws gehaald. Wetenschappers hebben namelijk het bestaan ​​ontdekt van een 'ondergrondse Amazone-rivier', die lijkt op tweelingstromen boven de grond.

 

Deze tweelingrivieren kregen de naam "The Hamzah" van de Indiase wetenschapper die het onderzoek leidde. De Hamzah-rivier stroomt 4 km lang en kan slechts 1/34 van zijn watervolume bijdragen, hoewel wordt aangenomen dat hij 4 keer breder is dan de Amazone-rivier.

 

4. Heeft duizenden rivieren

Naast een grote waterafvoer heeft de Amazone-rivier ook vele zijrivieren die in totaal in de duizenden lopen. Naar schatting zijn er ongeveer 1.100 zijrivieren. In totaal hebben 17 zijrivieren een lengte van 1.500 kilometer.

 

5. Huis voor unieke dieren in het wild

Net zoals de Nijl beroemd is om zijn diversiteit aan dieren, is de Amazone-rivier ook de thuisbasis van meer dan 2000 soorten vissen in de wereld en meer dan 400 soorten amfibieën.

 

Bovendien is de Amazone-rivier de thuisbasis van unieke dieren in het wild, zoals piranha's, rivierdolfijnen, luiaards, talloze soorten vogels, waaronder toekans en ara's, en vele anderen.

 

Een van de beroemde dieren in het wild is de zwarte kaaiman. Black Caiman is een soort zwarte krokodil die beroemd is als toproofdier in de Amazone-rivier. Deze krokodil is erg wild en kan op alle wezens eromheen jagen. Maar nu wordt deze dieren in het wild met uitsterven bedreigd omdat mensen op hun huid jagen.

 

6. Het is de thuisbasis van de gigantische slang

Unieke Feiten Over de Amazone-Rivier

Het volgende unieke feit van de Amazone-rivier is het bestaan ​​van anaconda-slangen. Het is niet alleen de thuisbasis van unieke dieren in het wild, de Amazone-rivier is ook de thuisbasis van een van 's werelds grootste slangen, de anaconda.

 

Anaconda-slangen zullen hun prooi over het algemeen besluipen in de ondiepe wateren van het Amazonebekken. Een van de grootste slangen ter wereld kan jagen op grotere dieren, zoals geiten.

 

Nou, dat zijn enkele unieke feiten over de Amazone-rivier die je moet weten. Hopelijk nuttig en kan bijdragen aan ons inzicht. Vergeet niet te delen en een reactie achter te laten.

Zie je welGeslotenCommentaar
-->