-->

7 Unieke Feiten Over Planeet Neptunus, de Planeet Van Problemen

7 Unieke Feiten Over Planeet Neptunus, de Planeet Van Problemen

Neptunus is een van de planeten die naast de aarde ook vaak de blauwe planeet wordt genoemd. De planeet Neptunus wordt ook wel de lastige planeet genoemd omdat hij interfereert met de banen van andere planeten in de buurt.

 

Unieke Feiten Over Planeet Neptunus

Deze planeet heeft een zwaartekrachtveld van 11,15 m/s² of ongeveer 27 keer de sterkte van het aardmagnetisch veld. Omdat het een grote magnetische veldsterkte heeft, interfereert Neptunus vaak met nabijgelegen planeten, namelijk de planeet Uranus.

 

Neptunus is de planeet die het verst van de zon verwijderd is. Daarnaast heeft deze planeet ook een naam die afkomstig is van de Romeinse god van de zee. De planeet Neptunus heeft ook de 4e grootste diameter in het zonnestelsel. Laten we eens kijken naar de volgende unieke feiten over de planeet Neptunus.

 

1. Genomen uit een oude Romeinse naam

De naam van Neptunus is ontleend aan de naam van de Romeinse zeegod die dezelfde naam draagt. De planeet heette oorspronkelijk Le Verrier. Deze naam is ontleend aan Jean Joseph Le Verrier, hij was een astronoom die deze planeet voor het eerst ontdekte.

 

Toen werd zijn naam veranderd in God Neptunus omdat het een kleur heeft als de kleur van de oceaan. Deze naam komt ook voor in het oude Rome.

 

2. Per ongeluk gevonden

Neptunus is erg ver van de zon en de aarde verwijderd. Bovendien is het bestaan ​​ervan ook 's nachts erg moeilijk te vinden.

 

Galileo, was de eerste die deze planeet zag. Eerst dacht hij dat Neptunus een ster was en geen planeet. Het bestaan ​​van Neptunus werd ontdekt door onderzoekers die de onregelmatige baan van Uranus in de gaten hielden.

 

Dit is wat uiteindelijk verschillende meningen oproept als er andere planeten zijn die Uranus dichterbij proberen te halen.

 

Deze mening bleek ook een feit dat uiteindelijk Neptunus in 1846 door wetenschappers werd ontdekt.

 

3. Heeft dezelfde leeftijd als de zon

Een ander uniek feit van de planeet Neptunus gaat over zijn leeftijd. De planeet Neptunus is ouder dan de aarde, die ongeveer 1 miljard jaar ouder is dan de aarde.

 

De aarde, waar mensen leven, is ongeveer 4,5 miljard jaar oud, terwijl de planeet Neptunus zelf ongeveer 5,5 jaar oud is. Dit betekent dat de planeet Neptunus bijna even oud is als de zon.

 

4. De meest verre en oudste planeet

Neptunus is een planeet die zich helemaal aan het einde van het zonnestelsel bevindt. Voorheen werd Pluto de verste planeet genoemd, maar in 2006 heeft de Internationale Astronomische Unie eindelijk vastgesteld dat Pluto de kleinste planeet is.

 

Daarom werd Neptunus uiteindelijk de planeet met de meest afgelegen locatie in het zonnestelsel. Bovendien is deze planeet ook een planeet die langzamer is in vergelijking met andere planeten. Dit komt omdat de planeet Neptunus in één baan ongeveer 164,8 aardse jaren duurt.

 

Unieke Feiten Over Planeet Neptunus

5. Heeft de bijnaam Blauwe Planeet

Niet alleen de aarde, de planeet Neptunus heeft ook de bijnaam als de blauwe planeet omdat deze een atmosfeer heeft die bestaat uit helium en waterstof. De atmosfeer van Neptunus bestaat uit ammoniak, methaan, water en ijs.

 

Dit methaangehalte maakt Neptunus ook tot een blauwe planeet. De samenstelling van de atmosfeer en de oceanen beslaat ongeveer 70% van het aardoppervlak.

 

6. Verontruste planeet

De planeet Neptunus wordt ook vaak de planeet genoemd die altijd problemen veroorzaakt. Dit komt omdat Neptunus altijd een van Tritons natuurlijke satellieten kan aantrekken om dichter bij het aardoppervlak te komen.

 

Dit komt omdat Neptunus de tweede planeet is met een zeer sterke zwaartekracht na Jupiter. Wees dus niet verbaasd als deze planeet de bijnaam de Planet of Troubles krijgt.

 

7. Er is een angstaanjagende storm

Stormen zijn een van de natuurlijke fenomenen die veel verliezen kunnen veroorzaken. Niet alleen op aarde heeft Neptunus ook stormen. Het is bekend dat deze stormen krachtiger en angstaanjagender zijn in vergelijking met stormen op aarde.

 

De storm op Neptunus werd voor het eerst ontdekt door Voyager 2 in 1989, die destijds speciaal vloog om onderzoek te doen naar de planeet Neptunus.

 

Voyager 2 geeft ook aan dat er twee donkere vlekken of donkerblauwe stippen zijn waarvan bekend is dat ze grote stormen zijn die op Neptunus hebben plaatsgevonden. Een van deze stormen is ook zo groot als de aarde en heeft zeer harde wind met een snelheid van 1.340 km per seconde.

 

Dat zijn enkele unieke feiten over de planeet Neptunus die we moeten weten. Hopelijk nuttig en kan bijdragen aan ons inzicht. Vergeet niet te delen.

Zie je welGeslotenCommentaar
-->