-->

6 Interessante Feiten Over Niagarawatervallen

6 Interessante Feiten Over Niagarawatervallen

Niagara Falls is niet een van de hoogste watervallen ter wereld. De hoogste waterval ter wereld is de Angel Falls in Venezuela.

 

Interessante Feiten Over Niagarawatervallen

Niagara Falls blijkt echter een aantal interessante feiten te hebben die we moeten weten. Welnu, hier zijn 6 interessante feiten over Niagara Falls, die zijn samengevat uit verschillende bronnen.

 

1. Een verzameling van 3 watervallen

Deze waterval is eigenlijk een verzameling watervallen en niet slechts één waterval. Niagara Falls ligt tussen de grens van de Verenigde Staten en Canada. Niagara Falls bestaat uit Horseshoe Falls, Bridal Veil Falls en American Falls.

 

De drie watervallen zijn genoemd naar hun respectieve kenmerken. Bijvoorbeeld American Falls, waarvan de meeste zich op de grens van de Verenigde Staten bevinden. Horseshoe Fals die eruitziet als een hoefijzer en ook bekend staat als Canadian Falls of Canadese watervallen omdat een deel van zijn grondgebied in Canada ligt en Bridal Veil Falls die eruitziet als een bruidssluier. Horseshoe Falls is de hoogste en breedste van de twee watervallen. Deze waterval heeft een hoogte van 188 voet of 57 meter.

 

2. Heeft het grootste watervolume ter wereld

Elke seconde stroomt er ongeveer 700.000 gallons water vanaf de top van de Niagara Falls. Deze grote hoeveelheid water wordt niet alleen veroorzaakt door verschillende rivieren die de Niagara-rivier instromen, maar ook door de smeltende gletsjers in de zomer.

 

De grote omvang van de waterval en de hoogte van deze waterval zijn daar ook de oorzaak van. Vanzelfsprekend wordt deze waterval beschouwd als de snelste waterstroom ter wereld.

 

3. Word een bron van waterkracht

Niagara Falls is een enorme krachtpatser waterval voor zowel Amerika als Canada. De eerste waterkrachtcentrale werd in 1881 rond de Niagara-rivier gebouwd.

 

De Sir Adam Beck Power Plants 1 en 2 zijn energiecentrales die voorzien in de elektriciteitsbehoefte in New York en Zuid-Ontario. Momenteel produceert de energiecentrale in Niagara ongeveer 2,4 miljoen kilowatt elektriciteit, de 4e grootste waterkrachtcentrale in de Verenigde Staten.

 

4. Het is de jongste waterval

Hoewel Niagara Falls ongeveer 12.000 jaar oud is, wordt deze waterval als de jongste beschouwd in vergelijking met andere watervallen in deze wereld. Bijvoorbeeld de Giant Causeway in Ierland die meer dan 60 miljoen jaar oud is. Daarom wordt Niagara Falls de jongste waterval genoemd.

 

Interessante Feiten Over Niagarawatervallen

5. Het oudste staatspark van Amerika

Het Niagara Falls State Park, gebouwd in 1885, is het oudste staatspark van de Verenigde Staten. Tegenwoordig gaan jaarlijks meer dan 8 miljoen mensen naar het Niagara Falls State Park. Bovendien is Niagara State Park ook een van de plaatsen die door toeristen worden bezocht om de schoonheid van Niagara Falls van dichtbij te zien.

 

6. Altijd openen

Er zijn altijd bezoekers die naar Niagara Falls komen. Het maakt niet uit welk seizoen en wanneer. Omdat dit wereldtoeristische gebied op elk moment bezoektijd biedt. Maar op bepaalde tijden, zoals de winter, zullen delen van Niagara bevriezen.

 

Nou, dat waren enkele interessante feiten over Niagara Falls die je moet weten. Hopelijk nuttig en kan uw kennis vergroten. Vergeet niet te delen.

Zie je welGeslotenCommentaar
-->