-->

12 Interessante Feiten Over de Marianentrog, Naar Verluidt is er Een Megalodonhaai

 

Interessante Feiten Over de Marianentrog

12 Interessante Feiten Over de Marianentrog, Naar Verluidt is er Een Megalodonhaai

De Marianentrog is de diepste plek ter wereld. De zonnestralen kunnen niet diep doordringen, een onderzeeër die de Mariana Trench durft in te gaan, zal zeker in stukken vallen. Hoe zit het dan precies met de Marianentrog, hier is een uitleg.

 

Hoe en wat is de Marianentrog?

De Mariana Trench is de diepste geul, gelegen ten oosten van de Marianen, ten westen van de Stille Oceaan, grenzend aan de eilanden Guam en Japan. Deze trog is erg diep, de diepte van deze trog zou hoger zijn dan de Mount Everest die boven zeeniveau ligt. Dus hier zal writingjaya.com wat interessante informatie en feiten over de Mariana Trench geven!

 

1. De Marianentrog ligt dicht bij Indonesië

Het blijkt dat de locatie van de Marianentrog in de buurt van de staat Indonesië ligt. De locatie van deze trog is in de westelijke Stille Oceaan en heeft een vorm die lijkt op een halve maan. Om precies te zijn, deze trog bevindt zich op de bodem van de noordwestelijke Stille Oceaan, grenzend aan het land Japan.

 

2. De Marianentrog is de diepste geul

De diepte van de Marianentrog is ongeveer 10.927 tot 11.035 meter onder zeeniveau. Indien geschat ongeveer 35 keer hoger dan de Eiffeltoren. Omdat de Marianentrog zich echter op de evenaar bevindt en de omstandigheden op aarde steeds verder toenemen, is deze niet zo diep als de Atlantische loopgraaf.

 

3. Mensen die in de Marianentrog zijn geweest

Ook al heeft het een diepte die dicht bij de aardkorst ligt, maar er zijn mensen geweest die in deze geul zijn gedoken, weet je! Hij duikt alleen maar om het leven in deze Mariana Trench te onderzoeken. De eerste mensen die in de loopgraaf doken waren de Zwitserse ingenieur Jacques Piccard en luitenant Don Walsh van de Amerikaanse marine in een onderzeeër genaamd Triëst. Dit voorval vond plaats in 1960.

 

4. Bewoond door veel mariene organismen

Zo diep, betekent niet dat er geen leven is in de Marianentrog. Bovendien vragen veel mensen zich af wat voor soort levende wezens er in de Marianentrog wonen? Onderzoek zegt dat de Mariana Trench een plek is om te leven voor organismen met een heel vreemde en vreselijke vorm en variëteit. Dit gebeurde waarschijnlijk omdat zonlicht niet door deze trog kon dringen, dus alleen bepaalde wezens konden hier overleven. Op basis van onderzoek zijn er 200 mariene micro-organismen en kleine zeedieren die in de diepten van de Marianentrog kunnen leven.

 

Interessante Feiten Over de Marianentrog

5. Gevonden verontreinigende stoffen binnen

Hoewel de Marianentrog erg diep is, werd in 1970 een door de mens gemaakte chemische ontdekking verboden.

 

6. De Marianentrog is dieper dan de Mount Everest

De hoogte van de Mount Everest is nog steeds minder dan de diepte van de Marianentrog. Volgens schattingen heeft deze trog een diepte van 36.201 voet of ongeveer 11.304 meter. Ondertussen heeft de Mount Everest een hoogte van 29.035 voet of ongeveer 8.850 meter.

 

7. Uitdager diep

De contour van de Marianentrog bestaat uit verschillende delen, namelijk een greppelgebied met een steile vallei. Het diepste deel heet de Challenger Deep. In dit gebied is het erg donker omdat de zon er niet in kan doordringen. Kun je je voorstellen hoe donker het was? Het diepste punt in de Mariana Trench (Chalenger Deep) heeft een diepte van 1000 voet of gelijk aan 305 meter.

 

8. Plastic afval gevonden in de Marianentrog

Onverantwoordelijke menselijke activiteiten veroorzaken soms vervuiling op verschillende plaatsen, ook in de Marianentrog. Dit evenement is gezien door het onderzoeksteam door een robot te gebruiken om te duiken. Tijdens deze expeditie werden miljoenen tonnen afval gevonden op de bodem van de diepste geul op aarde.

 

9. De waterdruk in de Marianentrog is erg hoog

Zelfs professionele duikers zullen twee keer nadenken als ze in de Marianentrog willen duiken, ook al zijn ze uitgerust met duikuitrusting. Omdat de waterdruk op deze plek erg sterk is en niemand naar de bodem kan duiken zonder geavanceerde technologische apparatuur te gebruiken.

 

Bovendien zal de balans van het trommelvlies van een persoon zeer sterk onder druk komen te staan ​​en ons doof maken. De diepte van de Marianentrog wordt geschat op ongeveer 11 km, de hoogste druk kan 8 ton per vierkante inch bereiken. Het is dus onmogelijk voor mensen om tot op de bodem te komen met alleen geïmproviseerde apparatuur.

 

10. De Marianentrog is 180 miljoen jaar oud

Volgens onderzoek is de Marianentrog ongeveer 180 miljoen jaar geleden gevormd door een botsing tussen twee platen.

 

Interessante Feiten Over de Marianentrog

11. Seadevil Fish en Megalodon Shark

Als je van deze twee dieren hebt gehoord, wordt aangenomen dat ze kunnen overleven in de Mariana Trench. Seadevil-vis heeft een vreselijke vorm, heeft tanden als spijkers en heeft een soort lamp om zichzelf te verlichten in de duisternis van de zee.

 

Ondertussen, als je de film The Meg hebt gezien, is de Megalodon-haai misschien geen nieuw dier dat je hoort. Dieren die zijn gecategoriseerd als oude dieren worden ook verondersteld nog in leven te zijn en zich te verbergen in de Mariana Trench.

 

12. Warme en koude temperatuur

We moeten bedenken dat het water op de bodem van de Marianentrog erg koud is omdat het niet wordt blootgesteld aan zonlicht dat erin kan doordringen. Het is waar dat het water daar slechts 34 tot 39 graden Fahrenheit is. Maar wat verrassend is, is dat in deze Marianentrog ook warm water te vinden is. Er zijn hydrothermale ventilatieopeningen in de greppel.

 

Dus dat is wat interessante informatie en feiten over de Marianentrog, de diepste geul op het aardoppervlak. Hopelijk is deze informatie nuttig en kan het bijdragen aan ons inzicht. Vergeet niet een reactie achter te laten.

Zie je welGeslotenCommentaar
-->