-->

5 Unieke Feiten Over Kameleons Die U Moet Weten

5 Unieke Feiten Over Kameleons Die U Moet Weten

Heb je ooit een kameleon gezien? Kameleons zijn een van de dieren die tot de reptielenfamilie behoren. Kameleons zijn unieke reptielen. Een van zijn uniciteit is dat de buitenste huid van het lichaam van kleur kan veranderen.

 

Unieke Feiten Over Kameleons

Kameleons kunnen van kleur veranderen afhankelijk van de kleur van de plaats om hen heen. Heb je het gezien? Als de kameleon op een boomtak zit, wordt zijn lichaamskleur bruin.

 

Evenzo, wanneer de kameleon tussen de bladeren is, wordt zijn lichaamskleur groen. Kameleons zijn unieke dieren. Behalve dat ze hun lichaamskleur kunnen veranderen, hebben kameleons ook andere unieke eigenschappen. Laten we eens kijken naar enkele van de volgende unieke kameleonfeiten!

 

1. Ogen draaien 360 graden

Heb je ooit gehoord of gelezen over het grote vermogen van uilen om hun hoofd 360 graden te draaien?

 

Als uilen hun hoofd kunnen draaien, kunnen kameleons dat ook. Kameleons kunnen ook 360 graden draaien, maar niet hun hoofd, maar hun ogen.

 

De oogbollen van de kameleon kunnen draaien en ook vooruit, achteruit, links, rechts, omhoog en omlaag kijken.

 

2. Scherp zicht

Behalve dat hij 360 graden kan draaien, zijn de ogen van deze kameleon ook erg krachtig. Over het algemeen zullen levende wezens met twee ogen beide ogen gebruiken om één punt te zien.

 

De ogen van de kameleon kunnen echter twee afzonderlijke objecten zien. Als het op een ander dier jaagt, zullen de ogen van de kameleon zich op de prooi concentreren. Daarnaast is het gezichtsvermogen van de kameleon ook erg scherp. Kameleons kunnen kleine insecten binnen tien meter zien.

 

3. Heb een lange tong

Gewoonlijk jagen reptielen altijd op kleine insecten door ze met hun tong te vangen. Dit wordt ook gedaan door kameleons. Kameleons vangen hun prooi met hun tong.

 

Kameleons hebben erg lange tongen. De tong van de kameleon kan tot tweemaal zijn lichaamslengte zijn. Dus een kameleon met een grootte van 10 centimeter kan een tong hebben die wel 20 centimeter lang is.

 

Unieke Feiten Over Kameleons

4. Heb een supersnelle tong

Bovendien kan de tong van de kameleon ook snel bewegen wanneer hij op kleine insecten jaagt. Volgens onderzoek kan de tong van de kameleon zelfs vijf keer sneller bewegen dan een vliegtuig!

 

Een vliegtuig reist door de lucht met een snelheid van ongeveer 900 kilometer per uur of ongeveer 250 meter per seconde. Je kunt je dus voorstellen hoe snel de tong van de kameleon is als hij beweegt.

 

5. Geen trommelvlies

Om goed te kunnen horen, hebben mens en dier trommelvliezen die geluid opvangen. Maar niet met kameleons. Kameleons hebben geen buiten- en middenoren. Als gevolg hiervan hebben kameleons ook geen trommelvliezen. Dit maakt het vermogen om te horen niet zo goed als het vermogen om te zien.

 

Hoewel kameleons een scherp gezichtsvermogen hebben, is het gehoor van kameleons niet zo goed.

 

Dit zijn dus enkele unieke feiten over kameleons, de reptielen die van kleur kunnen veranderen. Hopelijk nuttig en kan onze kennis vergroten.

Zie je welGeslotenCommentaar
-->