-->

4 Interessante Feiten Over Kranen

 

Interessante Feiten Over Kranen

4 Interessante Feiten Over Kranen

Wanneer we de dierentuin bezoeken, zullen we deze kraan zeker vinden. De ooievaar is een vogelsoort die mooi is omdat hij lange poten heeft en verschillende verenkleuren heeft.


Maar veel mensen denken dat ooievaars alleen zwarte veren hebben. Bijzonder aan de ooievaar is dat hij een grote en sterke snavel heeft. Deze sterke snavel wordt over het algemeen door kraanvogels gebruikt om hun prooi te vangen. Laten we eens kijken naar interessante feiten over de volgende kranen!


1. De geluidloze vogel

In tegenstelling tot andere vogels die kunnen zingen, maakt de kraanvogel geen geluid. De ooievaar maakt geen geluid omdat hij geen klankorgel heeft dat de syrinx wordt genoemd.


Hoe kunnen kranen dan met anderen communiceren? De ooievaar communiceert door kuiltjes te maken in zijn snavel. Het hoofdvoedsel van deze vogel is wormen, kikkers, vissen en kleine zoogdieren aan de kust en wetlands.


2. Komt voor op alle continenten, behalve Antarctica

Er zijn 64 soorten kraanvogels die verspreid over alle continenten leven, behalve Antarctica. Bijna al deze soorten ooievaars zijn watervogels die niet zwemmen en die zich bevinden aan de oevers van meren, vijvers, rivieren, moerassen en de zee.


In het wild kunnen ooievaars wel 15 jaar oud worden en 25 jaar als ze in gevangenschap leven.


3. Hoe de ooievaar zijn voedsel eet

Er is iets interessants wanneer deze vogel op zoek is naar een prooi. Ooievaars zitten roerloos of staan ​​gewoon in ondiep water en wachten tot hun prooi arriveert.


Als er een prooi komt, zullen de ooievaars deze meteen met hun snavel vangen en meteen heel doorslikken. Kranen hebben ook een goed zichtsysteem, zodat ze 's nachts en overdag kunnen jagen.

Interessante Feiten Over Kranen

4. Het unieke van de kraan

Kranen kunnen vliegen met een snelheid van ongeveer 45 kilometer per uur. Tijdens de vlucht van vogels zal hun nek zich vormen als de letter S.


Mannelijke en vrouwelijke kraanvogels bouwen samen hun nest. De ooievaar wordt vaak aangeduid als een symbool van vele culturen. In de Griekse mythologie worden kraanvogels de boodschappers van de goden genoemd. In China symboliseert de ooievaar kracht, een lang leven, zuiverheid en geduld.


Nou, dat zijn enkele interessante feiten over kranen. Hopelijk is deze informatie nuttig en kan het uw kennis vergroten. Vergeet niet te delen.

Zie je welGeslotenCommentaar
-->