-->

8 Interessante Feiten Over Garnalen, Lekker en Kanker Voorkomen

 

Interessante Feiten Over Garnalen

8 Interessante Feiten Over Garnalen, Lekker en Kanker Voorkomen

Garnalen zijn een van de waterdieren die in verschillende gerechten verwerkt kunnen worden. Van dit kleine dier is bekend dat het een vrij hoog voedings- en eiwitgehalte heeft, dus het is erg goed voor onze gezondheid. Geen wonder dat garnalen een van de meest populaire voedselingrediƫnten is.

 

Als ze in een aquarium worden gehouden, kunnen garnalen fungeren als reinigingsdieren die het ecosysteem in het aquarium gezond kunnen houden. De truc is om voedselresten of ander vuil in het aquarium te eten. Over garnalen gesproken, het blijkt dat er enkele interessante feiten over garnalen zijn die het waard zijn om te weten. Nieuwsgierig? Hier zijn interessante feiten over garnalen!

 

1. Voorkomt kanker

Het eten van garnalen zal niet alleen onze tong bederven, maar er zitten nog meer voordelen aan. Garnalen bevatten selenium, een antioxidant mineraal dat de groei van kankerverwekkende radicalen kan bestrijden door enzymen in ons lichaam te activeren.

 

Als we routinematig garnalen als dagmenu maken, hebben we indirect het risico op kanker verkleind.

 

2. Garnalen zijn alleseters

Garnalen zijn allesetende dieren, garnalen consumeren verschillende soorten andere organismen. Over het algemeen verkrijgen garnalen voedsel door het omringende water te filteren of door de zeebodem te ziften op microscopisch klein plantaardig en dierlijk materiaal. Er zijn ook bepaalde soorten garnalen die kleine vissen opzoeken en eten om hun voedselinname aan te vullen.

 

3. Er zijn duizenden garnalensoorten in de wereld

Wereldwijd zijn er meer dan 2.000 verschillende soorten garnalen. Deze verschillende soorten garnalen zijn verspreid en leven in elk oceaanbekken dat de mens kent, van de tropen tot de Antarctische Oceaan.

 

In het zuiden van de Verenigde Staten zijn de meest voorkomende soorten garnalen de Gulf Pink Shrimp, Gulf Brown Shrimp, Gulf White Shrimp.

 

4. Verschillende maten garnalen

De grootte van de garnalen verschilt per soort. Garnalen, of het type dat we gewend zijn te zien, hebben een gemiddelde lengte van ongeveer een centimeter van kop tot staart.

 

Sommige soorten kunnen echter wel 30 cm of zelfs langer worden. Zo kunnen tijgergarnalen zelfs zo lang worden als de arm van een volwassene en dikker vlees hebben dan kreeften in het algemeen.

 

5. Gebruik klauwen om te communiceren

Er zijn bepaalde soorten garnalen die een luid klikkend geluid kunnen maken door de kleine en grote tang tegen elkaar aan te slaan.

 

Wanneer de garnalen dit doen, is hun geluid luider dan enig ander zeegeluid. Mariene experts denken dat de garnalen dit doen om te communiceren met andere garnalen of om hun prooi tijdelijk te verdoven.

 

Interessante Feiten Over Garnalen

6. Hoe te zwemmen?

De manier waarop vissen zwemmen is door hun vinnen en staart te gebruiken, terwijl garnalen zwemmen met hun kleine staart en poten. Bij het zwemmen hebben de garnalen geen goede snelheid. Maar als hij zich bedreigd voelt, schiet de garnaal meteen snel achteruit met zijn staart.

 

7. Garnalen veranderen graag van schelp

Blijkbaar houdt dit kleine dier er ook van om van huid te veranderen, weet je! Kort na het verwisselen van hun schelpen verschuilen de garnalen zich 1 tot 3 dagen op een veilige plek. Tijdens de onderduikperiode zal de schaal van de garnaal geleidelijk uitharden. Nadat de huid hard is geworden, durven de garnalen uit hun schuilplaats te komen.

 

Het vervellen van de huid van de garnaal is een van de processen die ervoor zorgen dat het volume van het garnaallichaam kan toenemen. Dit proces zal de schaal van het garnalenlichaam volledig vervangen, zodat het garnalenvlees sneller zal groeien.

 

8. Garnalen hebben ook bloed

Een interessant feit over de volgende garnaal is dat het blijkt dat garnalen ook bloed hebben, weet je. Het bloed bevat echter geen hemoglobine, dus de kleur van het bloed van de garnaal is niet rood. Garnalenbloed is meestal geelachtig, soms zelfs kleurloos.

 

De lucht die de garnaal nodig heeft, wordt getransporteerd door hemocyanine. Als het in het menselijk lichaam is, wordt zuurstof getransporteerd door hemoglobine. Garnalen hebben ook een hart weet je! Het hart van de garnaal bevindt zich op de kop.

 

Dus dat is wat interessante informatie en feiten over garnalen die mensen zelden weten. Hopelijk nuttig en kan bijdragen aan ons inzicht. Vergeet niet te reageren.

Zie je welGeslotenCommentaar
-->