-->

7 Unieke Feiten Over Canada, Een Land Met Veel Meren

 

Unieke Feiten Over Canada

7 Unieke Feiten Over Canada, Een Land Met Veel Meren

Canada is het op een na grootste land ter wereld na Rusland, met een oppervlakte van ongeveer 9,9 miljoen vierkante kilometer. Het is niet alleen een uitgestrekt gebied, er zijn nog veel meer dingen die Canada uniek maken. Dit land heeft extreem weer dat het de bijnaam van het land van ijsfragmenten heeft opgeleverd.

 

Door de ligging van dit land, dat dicht bij de noordpool ligt, kent het vaak extreme winters. Daarnaast zijn er nog enkele andere unieke feiten over Canada.

 

1. Extreme winter en zomer

Canada is een land dat vier seizoenen heeft namelijk lente, zomer, herfst en winter. Toch kent Canada zeer extreme temperaturen, zelfs tot -40 graden Celsius in de winter en 40 graden Celsius in de zomer. De record-lage temperatuur in het land van Canada is bijna net zo koud als de planeet Mars.

 

De laagst gemeten temperatuur is -63 graden Celsius. Deze koude temperatuur wordt zelfs hetzelfde genoemd als de oppervlaktetemperatuur van de planeet Mars.

 

2. De Canadese samenleving is erg beleefd

De waarde van beleefdheid in Canada is zo goed dat vrienden zich schuldig voelen als ze de woorden "sorry", "dank u" en "alsjeblieft" niet gebruiken.

 

In Canada is de waarde van beleefdheid niet alleen gastvrijheid, maar ook de sociale standaard van het land. Handhaaf in dit land gelijkheid zodat iedereen dezelfde positie heeft.

 

Unieke Feiten Over Canada

3. De meeste meren ter wereld

Een van de meest interessante feiten over Canada is dat dit land veel meren heeft in vergelijking met andere landen in de wereld.

 

Er zijn ongeveer 3.000 meren die in heel Canada te vinden zijn. Met zoveel meren om te bezoeken in Canada, dat betekent dat er veel mooie bezienswaardigheden in het land zijn.

 

4. 10% van 's werelds bossen bevindt zich in Canada

Canada heeft niet alleen veel meren, maar ook veel bomen en is zelfs goed voor 10 procent van het totale bos ter wereld. In totaal is er in het hele land 396,9 miljoen hectare bos en andere beboste gebieden te vinden.

 

5. Heeft de langste kustlijn ter wereld

Niet alleen meren en bossen, dit land heeft ook een vrij lange kustlijn. Zelfs de langste ter wereld, namelijk 125.556 mijl of ongeveer 202.080 kilometer. De kustlijn van het land wordt ook begrensd door de Atlantische Oceaan, de Noordpool en ook de Stille Oceaan.

 

6. Hoge levensstandaard

Het volgende unieke feit van Canada is dat dit land een zeer hoge levensstandaard heeft. Zelfs in 2021 werd Canada gekozen als het land met de beste levenskwaliteit ter wereld.

 

Dit hangt samen met betaalbaarheid, een goede arbeidsmarkt, economisch stabiel, gezinsvriendelijk, inkomensgelijkheid, politieke stabiliteit, veiligheid, onderwijssysteem en gezondheidssysteem. Deze Canadese prestatie is niet de eerste keer, maar Canada heeft deze titel al zes jaar op rij in handen.

 

Unieke Feiten Over Canada

7. Heeft 's werelds langste snelweg

Een ander uniek kenmerk van Canada is dat er de langste snelweg ter wereld is. Deze snelweg heet Trans-Canada met een lengte van ongeveer 4.722 mijl of 7.604 kilometer.

 

Nou, dat waren 7 unieke feiten over Canada die je moet weten. Hopelijk is deze informatie nuttig en kan het bijdragen aan ons inzicht. Vergeet niet te delen.

Zie je welGeslotenCommentaar
-->