-->

5 Hoogste Bomen Ter Wereld Die U Moet Kennen

5 Hoogste Bomen Ter Wereld Die U Moet Kennen

Indonesië heeft een tropisch regenwoud waarin verschillende soorten bomen staan ​​met verbazingwekkende afmetingen en hoogtes. Maar wist je dat de hoogste boom ter wereld niet uit Indonesië komt?

 

Hoogste Bomen Ter Wereld Die U Moet Kennen

De hoogste boom ter wereld staat meestal in een land met vier seizoenen. Een van hen groeide op in de Verenigde Staten. Deze gigantische bomen worden gedomineerd door Redwood-soorten waarvan de hoogte ook wordt erkend door het Guinness World Records. Dus welke boom? Hier zijn de 5 hoogste bomen ter wereld die het waard zijn om te weten.

 

1. Hyperion, groeit in Redwood National Park

Deze boom genaamd Hyperion is een soort Redwood met de Latijnse naam Sequoia Sempervirens. Deze boom groeit in Redwood National Park, Noord-Californië. De Hyperion-boom werd voor het eerst ontdekt door Chris Atkins en Michael Taylor in augustus 2016. De hoogte is 378,1 voet of ongeveer 115 meter.

 

Meest recent werd deze boom gemeten in 2019 en heeft een geregistreerde grootte van 380 voet, 9,7 inch of ongeveer 116,07 meter. Wow, bijna dezelfde hoogte als Monas, toch? Er wordt geschat dat Hyperion tussen de 600-800 jaar oud is.

 

2. Helios, groeit in Redwood National Park

Voordat de Hyperion-boom werd ontdekt, was Helios de recordhouder voor de hoogste boom ter wereld. Deze boom is 376,6 voet lang of ongeveer 114,8 meter.

 

Net als Hyperion is Helios ook een sequoia-achtige boom die groeit in Redwood National Park, Noord-Californië.

 

3. Icarus, groeit in Redwood National Park

Nog steeds van de sequoia-soort, wordt de derde rang gehouden door een boom genaamd Icarus. Deze boom groeit ook op dezelfde plek, namelijk Redwood National Park, Noord-Californië.

 

Icarus is ontdekt rond juli 2016 en heeft een hoogte van 113,14 meter met een diameter van 3,7 meter. Wauw, dat is enorm.

 


4. Stratosphere Giant, groeit in Humboldt National Park

Dit type sequoiaboom was ooit de hoogste boom ter wereld. Het heeft een hoogte van 371 voet en houdt het record voor de hoogste boom ter wereld voordat Hyperion, Helios en Icarus werden ontdekt.

 

Maar in tegenstelling tot de drie bomen groeit de Stratosphere Giant in Humboldt National Park en werd in 2000 ontdekt.

 

5. Centurion in Tasmanië

Centurion is een soort eucalyptusboom die in 2008 werd ontdekt. ​​Deze boom staat in Tasmanië, Australië en werd voor het eerst ontdekt door een boswachter. Met een hoogte van ongeveer 327,5 voet of 99,82 meter (gemeten in 2014), is Centurion ook onbereikbaar door mensenhanden omdat hij een diameter heeft van 13,28 voet of ongeveer 4 meter.

 

Behalve dat het de vijfde grootste boom ter wereld is, is Centurion ook de hoogste bloeiende plant en ook de hoogste hardhoutboom. Deze Centurion-boom werd bijna het slachtoffer van een grote brand die in 2019 plaatsvond in Tasmanië. Gelukkig stond de Centurion-boom nog overeind, ook al was hij licht verkoold.

 

Nou, dat zijn enkele van de hoogste bomen ter wereld. Mogen deze bomen beschermd blijven en sterk staan. Hopelijk nuttig en vergeet niet te delen.

Zie je welGeslotenCommentaar
-->