-->

15 Unieke Feiten Over Kolibries, Klein en Snel

Unieke Feiten Over Kolibries - bron pixabay

15 Unieke Feiten Over Kolibries, Klein en Snel

Heb je ooit gehoord of gezien van een kolibrie? Kolibrie is een soort vogel met een klein lichaam. Het lichaam van de kolibrie lijkt kleiner met een lange staart en vleugels. Deze vogel kan ook worden betwist in de tjilpen competitie. Als getraind met het tjilpende geluid van deze vogel klinkt ook melodieus.

 

Deze vogel heeft ook een lange en kleine snavel als een naald. Deze snavel dient om het opzuigen van bloemennectar te vergemakkelijken. Kolibries eten ook graag kleine insecten zoals spinnen.

 

Unieke en interessante feiten over kolibries

Kolibries omvatten vogelsoorten die meer dan driehonderd soorten hebben. Het aantal is fantastisch voor dit type vogel, maar voor vogelliefhebbers zal het niet moeilijk zijn om het te identificeren, omdat kolibries uniek zijn en er anders uitzien in vergelijking met andere vogelsoorten. Dus hier zal writingjaya.com een ​​aantal unieke en interessante informatie en feiten over kolibries bieden.

 

1. Kolibries jagen graag op nectar

Nectar is een van de favoriete voedingsmiddelen van kolibries. Nectar heeft een hoog octaangehalte en is een hoofdvoedsel voor kolibries. Deze vogel heeft een zeer dunne snavel en tong waardoor het gemakkelijk is om bloemennectar te zuigen en te verzamelen.

 

2. Kolibries zijn langeafstandsmigranten

De rode kolibrie is een van de meest migrerende kolibries. Ze zullen elk voorjaar 4.000 mijl migreren van Mexico naar Alaska.

 

3. Kolibries zijn solitaire migranten

Meestal migreren de meeste vogels in groepen met hun kolonies, maar kolibries trekken alleen zonder vrienden. De migratie van kolibries wordt sterk beïnvloed door veranderende seizoenen.

 

4. Kolibries keren terug naar waar ze vandaan komen

Hoewel kolibries trekvogels zijn, blijkt uit onderzoek dat ze nog steeds terugkeren naar de plaats waar ze zijn uitgekomen.

 

5. Er zijn honderden soorten kolibries in de wereld

Kolibries komen uit Amerika. Deze vogel heeft in totaal meer dan 340 verschillende en unieke soorten. Er zijn echter slechts 15 veel voorkomende soorten in de Verenigde Staten.

 

6. Kolibries hebben prachtige kleuren

Kolibries hebben een zeer gevarieerde en mooie veerkleur. De soorten omvatten de Costa-kolibrie met donkerpaarse kopveren, de Allen-kolibrie met een fel oranjerode keel en de mannelijke Anna-kolibrie met een magenta kroon.


Unieke Feiten Over Kolibries - bron pixabay

7. Het spectrum van aantrekkelijke verenkleuren

Wanneer de kolibrie zijn kop draait, ziet hij een prachtig en verbazingwekkend kleurrijk licht. Deze veren hebben een helder kleurenspectrum dat voortkomt uit de opstelling van hun veren.

 

8. Spinnenwebben worden gebruikt om nesten te bouwen

Kolibries maken hun nesten met behulp van spinnenwebben. Ze doen er zeven dagen over om een ​​nest te bouwen. Een vrouwelijke kolibrie wiens taak het is om een ​​nest te bouwen. Uniek is dat de grootte van het nest niet meer is dan een munt. Dit kolibrienest is inderdaad erg klein en past zich aan de grootte van hun eieren aan, die ook klein zijn.

 

9. Kolibries zijn territoriale vogels

Kolibries kunnen erg territoriaal zijn en zullen proberen hun territorium te verdedigen op zoek naar hun voedselbronnen zoals bloemen en ander voedsel. Kolibries zullen veel tijd besteden aan het verjagen van andere vogels die voedsel in hun territorium proberen te vinden.

 

10. Kolibries hebben gezichtsscherpte

Kolibries hebben een verbazingwekkende gezichtsscherpte. Ze kunnen kleuren beter zien dan mensen. Uniek is dat kolibries een brede visie hebben op het ultraviolette spectrum.

 

De ogen van de kolibrie passen zich aan om lichtere kleuren te zien. Dit maakt het voor hen gemakkelijker om bloemen in oranje, geel en rood te kiezen, naast andere natuurlijke kleuren. Dit leidde tot de veronderstelling dat kolibries van de kleur rood houden.

 

11. Kolibries ademen snel

In rust inhaleren kolibries 150 keer per minuut.

 

12. Kolibries kunnen achteruit vliegen en drijven

Geen enkele andere vogel is zo capabel als de kolibrie in termen van behendigheid. Kolibries kunnen door de lucht zweven en achteruit tussen de bloemen vliegen. Kolibries zijn de enige vogels die achteruit kunnen vliegen. Hun vleugels bewegen in een achtvormig patroon waardoor ze gemakkelijk en behendig kunnen vliegen.

 

13. Kolibries kunnen snel vliegen

Kolibries staan ​​bekend om hun grillige bewegingen en zijn zeer wendbaar. Ze kunnen hun vleugels meer dan 50 keer per seconde bewegen. Het is bekend dat het sneller is dan de extreme vliegmodus.

 

14. Kolibries houden van zingen

Hoewel niet zo goed als tjilpende vogels, zijn er in feite verschillende soorten kolibries, vooral de mannelijke Anna en Costa zingen graag. In vergelijking met andere soorten is het geluid dat gewoonlijk wordt gehoord een agressieve roep die lijkt op een gil of gebabbel. Deze zangstem zal duidelijker te horen zijn als ze zich rond de voedselbron verzamelen.

 

15. Kolibries houden van zwemmen

Kolibries zijn vogels die graag baden. Kolibries worden aangetrokken om te vliegen en leven in plaatsen of parken met waterbronnen om hen heen. Ook gaat deze vogel graag naar vogelbaden of gewoon lekker in plassen baden.

 

Dus dat is wat unieke en interessante informatie en feiten over kolibries. Hopelijk nuttig en kan bijdragen aan ons inzicht.

Zie je welGeslotenCommentaar
-->