-->

7 Unieke Feiten Over Vossen, Hebben 40 Verschillende Stemmen

 

Unieke Feiten Over Vossen

7 Unieke Feiten Over Vossen, Hebben 40 Verschillende Stemmen

Vossen worden vaak gebruikt als personages in verschillende sprookjes of fabels als hoofdpersoon. Meestal leven vossen in het wild in koude gebieden tot subtropische gebieden. Dieren die nog tot dezelfde familie behoren als deze hond, kunnen rennen met snelheden tot 60 kilometer per uur.

 

Ze hebben een kleine lichaamsgrootte en ook een lange harige staart. Hoewel vossen er snel en wendbaar uitzien, is het een feit dat ze in het wild maar 3 tot 4 jaar leven.

 

Zijn leeftijd is vrij kort. Welnu, deze keer zal ik informatie en enkele unieke feiten over vossen delen die we moeten weten. Kom op, kijk naar de volgende unieke vossenfeiten!

 

1. Vossen zijn solitaire dieren

Het unieke aan de eerste vos is dat de vos een solitair dier is. In tegenstelling tot de meeste andere dieren die liever in groepen leven om veiliger te zijn, leven vossen juist het liefst alleen en zelfstandig.

 

Als de vos al kinderen heeft, zal de vos ervoor kiezen om als een klein gezin bij elkaar te komen. Vossen maken nesten in ondergrondse gaten. Maar als de vos nog alleen leeft, zullen ze overal slapen en alleen foerageren.

 

2. Heeft een katachtig karakter

De vos bleek eigenschappen te hebben als een kat. Net zoals katten 's nachts actief zijn, doen vossen ook het liefst activiteiten na zonsondergang.

 

Daarom kunnen vossen duidelijk zien wanneer ze 's nachts op hun prooi jagen. Een andere overeenkomst met katten is dat vossen ook graag in bomen klimmen en op boomstammen slapen. De lichaamsvorm van een vos is ook bijna hetzelfde als die van een kat, die snorharen en doornen op zijn tong heeft.

 

3. Kan magnetische velden zien

In tegenstelling tot andere zoogdieren kunnen vossen magnetische velden zien zoals schaduwringen. Naarmate je dichter bij het noorden komt, worden de ogen van de vos donkerder van kleur naarmate ze dichter bij het magnetische veld komen.

 

Het vermogen van de vos om magnetische velden te zien, maakt het voor vossen ook gemakkelijker om op prooien te jagen. Met behulp van het gehoor, zicht en ook het vermogen om het magnetische veld te zien dat wordt gebruikt voor de jacht, kan de prooi niet meer ontsnappen.

 

4. Het vossenkind heeft leren vechten sinds hij een kind was

Sinds ze baby's waren, hebben vossenwelpen geleerd om te vechten en ook om hun territorium te bewaken. Vossenwelpen hebben al een natuurlijk instinct om met andere dieren te vechten, evenals met medevossen om hun territorium te beschermen. Ze zullen zelfs vechten om territorium met hun eigen broers en zussen in het nest.

 

Unieke Feiten Over Vossen

5. Vossen werden ooit menselijke huisdieren

16.500 jaar geleden waren vossen gedomesticeerde dieren voor mensen. Dit is bekend door de ontdekking van graven waarin de overblijfselen van menselijke botten en vossen liggen die samen werden begraven. Uit deze ontdekking kan worden geconcludeerd dat vossen eerder als huisdier voor mensen werden gebruikt dan voor katten en honden.

 

6. Vossen kunnen veel geluiden maken

Het unieke aan de volgende vos is dat ze een verscheidenheid aan verschillende geluiden kunnen maken. Tot nu toe is bekend dat vossen 40 verschillende geluiden kunnen maken. Het meest opvallende van de vossengeluiden die we vaak horen, is het geluid van een vossenschreeuw.

 

Als hij met een vijand te maken heeft, zal de vos een geluid maken dat lijkt op hees gebrabbel. Vooral als een ander dier zijn territorium betreedt, zal de vos onrustig kijken en blijven brabbelen.

 

7. Vossen zijn aanpasbaar, hun populatie wordt niet bedreigd

Ondanks hun korte levensduur wordt de rode vossensoort niet met uitsterven bedreigd. Rode vossen kunnen tussen de 2 en 12 jongen per keer baren. Hoewel ze vaak door mensen worden bejaagd omdat ze een bedreiging vormen voor vee, en ook ziektedragende dieren zoals hondsdolheid zijn, hebben rode vossen in feite een goed aanpassingsvermogen, zowel in de menselijke omgeving als in hun natuurlijke habitat.

 

Dit zijn dus enkele unieke feiten over vossen die we moeten weten. Hopelijk nuttig en kan onze kennis vergroten. Vergeet niet te delen.

Zie je welGeslotenCommentaar
-->