-->

7 Unieke Feiten Over Luiaards, 's Werelds Nieuwste Dieren

 

Unieke Feiten Over Luiaards

7 Unieke Feiten Over Luiaards, 's Werelds Nieuwste Dieren

Luiaards zijn zeer traag bewegende dieren. Dit komt door hun lage stofwisseling, dus ze doen niet veel gedurende de dag. Luiaards zijn verdeeld in twee groepen, namelijk luiaards met drie vingers en twee vingers. Het leefgebied van de luiaard bevindt zich in de bossen van Zuid- en Midden-Amerika. Welnu, hier zijn enkele unieke feiten over luiaards die u moet weten. Laten we naar het volgende kijken.

 

1. Luiaards hebben een zeer laag metabolisme

In vergelijking met andere zoogdieren van dezelfde grootte hebben luiaards een zeer laag metabolisme. Daarnaast is zijn lichaamstemperatuur ook laag, die ligt rond de 30 tot 34°C. Door hun lage metabolische systeem kunnen luiaards overleven met heel weinig voedsel. Het kost dagen om het voedsel dat hij eet te kunnen verteren.

 

Terwijl andere dieren maar een paar uur nodig hebben om het voedsel dat ze eten te verteren. Deze langzame stofwisseling zorgt er ook voor dat de beweging traag verloopt. Zo langzaam dat er mos op zijn rug kan groeien.

 

2. Luiaards slapen 15 uur per dag

Mensen zullen zich verfrist voelen na 7 tot 8 uur per dag slapen. Luiaards kunnen echter twee keer zo lang slapen als mensen. De gemiddelde slaaptijd van luiaards is 15 uur per dag. In feite kan de bruinkeelluiaard tot 18 uur per dag slapen.

 

Terwijl ze de rest van de tijd gebruiken om te eten, te klimmen en aan bomen te hangen. Luiaards zijn nachtdieren, ze slapen overdag. 'S Nachts zullen ze actief bewegen. Ze kunnen slapen door aan een boom te hangen of te slapen op de takken van een vrij grote boom.

 

3. Luiaards bewegen met minder dan 3 meter per minuut

Luiaards bewegen met een snelheid van minder dan 3 meter per minuut. Ze hebben tijd nodig om hun armen en benen te bewegen. Bij gevaar kunnen luiaards hun snelheid verhogen tot 4,5 meter per minuut. Dit wordt zelden gedaan door luiaards omdat het hun energie verbruikt.

 

4. Het voedsel van luiaards is bladeren, fruit en twijgen

Wat eten luiaards? Voor luiaards met drie vingers eten ze alleen jonge scheuten van bladeren en ook fijne twijgen. Ondertussen kunnen luiaards met twee vingers veel soorten voedsel eten, zoals twijgen, bladeren, fruit, insecten tot kleine muizen.

 

Omdat hun stofwisseling erg traag is, hebben luiaards heel weinig voedsel nodig. Luiaards eten 's nachts alleen als ze actief in beweging zijn. Het kan enkele dagen duren voordat ze het voedsel dat ze hebben gegeten, hebben verteerd.

 

Unieke Feiten Over Luiaards

5. Poep elke 1 tot 3 weken

Het volgende unieke feit over luiaards gaat over poepen. Luiaards poepen maar eens in de 1 tot 3 weken. Wanneer deze "natuurroep" komt, zullen luiaards uit de boom komen en dan op de grond poepen. Luiaardmest is ook nuttig voor het bemesten van de grond.

 

Luiaards kunnen een derde van hun totale lichaamsgewicht verliezen als ze poepen. Niet alleen dat, de maag van de luiaard zal krimpen tijdens het poepen en zijn maag zal er leeggelopen uitzien.

 

6. Luiaards baren hun welpen meestal ondersteboven

Net als dieren in het algemeen voeren luiaards ook het paarproces uit. Over het algemeen zullen vrouwelijke luiaards schreeuwen om de mannelijke luiaards te roepen om het paarproces te starten. Het duurt lang voordat het mannetje dicht bij het vrouwtje komt. Nadat de twee dicht bij elkaar zijn, zal het paarproces zeer kort plaatsvinden, slechts een kwestie van seconden.

 

Dan is de vrouwelijke luiaard 6 tot 10 maanden zwanger. De draagtijd van luiaards is voor elke soort anders. Wanneer het tijd is om te bevallen, zullen luiaards hun jongen in een omgekeerde positie baren. Bij de geboorte wegen babyluiaards 11 ons of ongeveer 317 gram. Deze luiaard blijft tot de leeftijd van 6 maanden bij zijn moeder.

 

7. Luiaardpopulatie bedreigd

De populatie luiaards blijft elk jaar dalen. Luiaards zijn opgenomen in de categorie bedreigde dieren. In 2012 waren er nog maar 100 pygmeeluiaards (Bradypus pygmaeus) in hun natuurlijke habitat. Wat zorgt er dan voor dat de populatie luiaards blijft afnemen?

 

Blijkbaar is het mangrovebos op het eiland Escuda, waar de luiaard leeft, gekapt door lokale vissers. Om het sterftecijfer van luiaards te verminderen, worden pogingen ondernomen om mangrovebossen die zijn ontbost, opnieuw aan te planten.

 

Nou, dat zijn enkele unieke feiten over luiaards, dieren die heel langzaam bewegen. Hopelijk nuttig en kan onze kennis vergroten. Vergeet niet te delen.

Zie je welGeslotenCommentaar
-->