-->

7 Unieke Feiten Over Bidsprinkhanen, Eigenlijk Goden

Unieke Feiten Over Bidsprinkhanen

7 Unieke Feiten Over Bidsprinkhanen, Eigenlijk Goden

De bidsprinkhaan of bidsprinkhaan is een soort insect dat meestal in de tropen leeft. De bidsprinkhaan genoemd, omdat de houding van zijn voeten er vaak uitziet alsof hij aan het bidden is.


Bidsprinkhanen zijn gemakkelijk te vinden in rijstvelden en ook in de tuin. Er zijn enkele unieke feiten over de bidsprinkhaan die voor ons interessant zijn om te bekijken. Wat zijn dan de unieke feiten over de bidsprinkhaan? Laten we eens kijken naar het volgende!

 

1. Bidsprinkhanen kunnen insecten voor vogels eten

De bidsprinkhaan heeft puntige poten, waardoor het voor dit unieke dier gemakkelijker is om te grijpen en te voorkomen dat vijanden weglopen. Gewoonlijk zal de bidsprinkhaan jagen op insecten zoals spinnen, krekels en ook mede-sprinkhanen.

 

Er is ook een verrassend feit, namelijk dat sommige reptielen zoals hagedissen, kikkers en kleine vogels ook vaak als voedsel worden gebruikt.

 

De bidsprinkhaan zal de kleine vogels gaan eten door aan de schedel te knagen en eerst de hersenen op te eten.

 

2. De bidsprinkhaan kan goed camoufleren

Om zichzelf te vermommen en ook roofdieren en prooien te slim af te zijn, kunnen bidsprinkhanen zich goed camoufleren om de kleuren om hen heen aan te passen. Dit dier kan lijken op de kleur van bladeren, gras en ook boomstammen, zodat het nauwelijks door de vijand kan worden opgemerkt.

 

Uniek is dat de bidsprinkhaan zal slingeren en de wind volgen wanneer deze is gecamoufleerd. Dit vermogen maakt de vijand zich niet bewust van het bestaan ​​ervan.

 

3. De San in Zuid-Afrika beschouwen hem als een god

De naam bidsprinkhaan is gespeld vanwege de houding van zijn voeten die eruitzien alsof hij bidt. Niet zomaar een willekeurige naam, het blijkt dat de San-stam, inwoners van de Kalahari-woestijn, Zuid-Afrika hem ook beschouwt als de oudste god met bovennatuurlijke krachten.

 

De mensen van de San-stam geloven dat de bidsprinkhaan een boodschapper van God is die een boodschap aan zijn volk zal geven. Vervolgens zullen ze proberen de boodschap te zien, te observeren en vervolgens te ontcijferen. Ze zullen ook tekenen van gebeurtenissen lezen vanaf het begin van de aankomst van het dier.

 

4. Vrouwelijke sprinkhanen zullen na het paren op mannetjes jagen

Ironisch genoeg zal de vrouwelijke bidsprinkhaan het hoofd van de mannelijke sprinkhaan afsnijden na het paren, en het dan opeten. Het bleek dat dit werd gedaan om voldoende voedselopname te verkrijgen voor de overleving van de toekomstige eieren uit het huwelijk.

 

Het mannelijke lichaam zal ook langzaam worden gegeten totdat het op is. Volgens sommige bronnen heeft deze mannelijke sprinkhaan geofferd met als enig doel de populatie in stand te houden. Zo jammer!

 

Unieke Feiten Over Bidsprinkhanen

5. De kop draait tot 180 graden

Misschien wordt u verrast door de volgende unieke feiten over de bidsprinkhaan. De bidsprinkhaan is het enige insect dat zijn kop 180 graden kan draaien.

 

Met dit vermogen zal het voor de bidsprinkhaan gemakkelijker zijn om rond te kijken zonder andere lichaamsdelen te hoeven bewegen. Dus de prooi en de vijand kunnen de aanwezigheid van deze bidsprinkhaan niet voelen.

 

6. De kleur van de bidsprinkhaan varieert

Het volgende unieke feit van de bidsprinkhaan is dat deze in kleur varieert. De kleur van de bidsprinkhaan varieert, van bruin tot groen, afhankelijk van hun leefgebied. Kleuren die passen bij hun leefgebied zorgen ervoor dat de bidsprinkhaan opgaat in de omgeving en niet kan worden gezien door vijanden en prooien.

 

7. Zodra het aantal eieren 300 eieren bereikt.

Deze eieren zullen uitkomen in nimfen. Nimfen zijn jonge insecten die bijna hetzelfde zijn als volwassenen, maar zonder vleugels. Na verschillende keren de huid te hebben veranderd, verandert de nimf in een volwassen insect. De bidsprinkhaan is een insect dat een onvolledige metamorfose ondergaat.

 

Nou, dat zijn enkele unieke feiten over bidsprinkhanen. Het blijkt dat dit dier, hoewel klein, verschillende capaciteiten en eigenheid heeft. Zou handig kunnen zijn.

Zie je welGeslotenCommentaar
-->