-->

7 Interessante Feiten Over Verjaardagstaarten en Hun Geschiedenis

 

Interessante Feiten Over Verjaardagstaarten

7 Interessante Feiten Over Verjaardagstaarten en Hun Geschiedenis

Verjaardagstaarten voor sommige mensen worden dingen die beschikbaar zijn wanneer de dag van het geboortefeest aanbreekt. Een taart die prachtig versierd is en voorzien is van kaarsjes volgens de leeftijd van de persoon die het viert, is een must elke keer dat we iemands verjaardag vieren.

 

De traditie van het maken van verjaardagstaarten bestaat al heel lang. Hoewel het vaak een westerse traditie wordt genoemd, bestaan ​​verjaardagsvieringen met prachtige taarten al heel lang in Indonesië. Zelfs een verjaardagstaart lijkt iets dat verplicht is en zonder een verjaardagstaart is de opwinding van het feest niet memorabel.

 

Met de tijd mee zijn er al verschillende vormen, soorten en smaken verjaardagstaarten op de markt. We kunnen ook een unieke verjaardagstaart bestellen of volgens onze wensen. Ook de afmetingen van de taarten variëren, van klein tot groot en luxueus.

 

Toch hebben verjaardagstaarten een interessante geschiedenis en feiten. Misschien vragen sommigen van jullie, waar komt de traditie van verjaardagstaarten vandaan? Laten we, in plaats van nieuwsgierig te zijn, eens kijken naar enkele interessante feiten over de volgende verjaardagstaarten!

 

1. Verjaardagstaarttraditie beweert uit Duitsland te komen

Verjaardagstaarten hebben een lange geschiedenis. Er wordt gezegd dat deze cake al sinds de 17e eeuw in West-Europa bestaat. Maar veel onderzoekers zijn het erover eens dat de traditie van de allereerste verjaardagstaart Geburtstagskuchen is, of verjaardagstaart afkomstig uit Duitsland. Sinds de 15e eeuw zijn Duitse bakkers begonnen met het verkopen en leveren van eenlaagstaart voor bruiloften en verjaardagen voor mensen in nood.

 

2. De aanwezigheid van kaarsen op de verjaardagstaart

Een verjaardagsfeestje is niet compleet zonder een kaarsje op de taart. Gebaseerd op de geschiedenis, was er lang geleden een oude Griekse traditie om offers te brengen aan Artemis, de maangodin. Toen was er een jonge man die een grote ronde taart maakte als offer. Omdat het 's avonds zo donker was, zette de jongeman wat kaarsen op de taart en stak ze aan.

 

Uiteindelijk zag Artemis alleen het offer van de taart van de jonge man vanwege het licht van de kaars. Maar er zijn ook mensen die beweren dat de Duitsers de eersten waren die kaarsen gebruikten voor verjaardagstaarten, als symbool van het levenslicht.

 

3. Verjaardagstaarten werden oorspronkelijk alleen door rijke mensen gekocht

Vroeger konden alleen de rijken deze verjaardagstaart betalen. Maar nu zijn verjaardagstaarten overal te vinden. Het blijkt dat in de oudheid verjaardagstaarten alleen konden worden genoten door de rijken. Dit komt omdat in de oudheid apparatuur en materialen voor het maken van een verjaardagstaart moeilijk te verkrijgen waren. 


Over het algemeen hadden oude verjaardagstaarten maar één laag en waren ze versierd met honing, glazuur, bloemen en fruit. Maar nu kunnen alle mensen van verjaardagstaarten genieten.

 

4. De duurste verjaardagstaart ter wereld kost 75 miljoen dollar!

Weet je dat er mensen zijn die bereid zijn tot wel 1 biljoen roepia's uit te geven om een ​​verjaardagstaart te kopen? Een rijke zakenman uit Saoedi-Arabië, die bereid is een gigantische verjaardagstaart voor zijn dochter te kopen voor de beroemde taartontwerper, Debbie Wingham.

 

Debbie Wingham maakt een gigantische verjaardagstaart met een breedte van maximaal 1,8 meter. Deze taart heeft een waarde van 75 miljoen dollar, of ongeveer 1 biljoen roepia meer omdat hij ook is uitgerust met edelsteenversieringen die erg duur zijn.

 

Interessante Feiten Over Verjaardagstaarten

5. De grootste verjaardagstaart weegt net zoveel als een volwassen olifant

Naast de duurste verjaardagstaart blijkt er ook de zwaarste verjaardagstaart ter wereld te zijn. Tijdens de viering van het 100-jarig bestaan ​​van de stad Las Vegas maakten de bewoners daar een gigantische taart met een gewicht tot 6,18 ton, of bijna het gewicht van een volwassen Afrikaanse olifant. Deze taart wordt vervolgens genuttigd en uitgedeeld aan alle stadsbewoners en toeristen die in Vegas zijn.

 

6. Chocolade is de populairste smaak voor verjaardagstaarten

Tegenwoordig kunnen we veel variaties op smaken van verjaardagstaarten vinden. We kunnen rood fluweel, kaas en zelfs lokale smaken zoals kelepon en lapis legitiem vinden op verjaardagstaarten. Maar het blijkt dat chocolade nog steeds de populairste smaak voor verjaardagstaarten ter wereld is. Veel mensen zullen een verjaardagstaart met chocoladesmaak maken of bestellen.

 

7. Verjaardagstaarten zijn niet alleen voor mensen gemaakt

Interessant feit over de volgende verjaardagstaart is verjaardagstaart voor huisdieren. In deze wereld blijkt dat verjaardagstaarten niet alleen voor mensen worden gemaakt. Het interessante van vandaag is dat veel eigenaren van gezelschapsdieren verjaardagstaarten voor hun huisdieren maken of bestellen. Sommige mensen aarzelen ook niet om veel geld uit te geven om een ​​verjaardagstaart voor hun huisdier te kopen.

 

Dus dat was wat interessante informatie en feiten over verjaardagstaarten die je moet weten. Zou handig kunnen zijn.

Zie je welGeslotenCommentaar
-->