-->

10 Interessante Feiten Over Datums, Voedsel Voor Astronauten

 

Interessante Feiten Over Datums - bron flickr

10 Interessante Feiten Over Datums, Voedsel Voor Astronauten

Dadels zijn een vrucht die erg synoniem is met de maand Ramadan of de maand Hajj. De vrucht, die tot de palmplantengroep behoort, wordt vaak gebruikt als verplicht gerecht voor het verbreken van het vasten en sahur.

 

In de oudheid werd het ook vaak gebruikt als souvenir voor mensen die thuiskwamen van een bedevaart. In tegenstelling tot nu hebben we veel dadels gezien en kunnen we ze kopen in winkelcentra

 

Het is ook bekend dat dadels verschillende voordelen hebben. Behalve dat ze gunstig zijn voor het lichaam, zijn er enkele interessante feiten over datums die we moeten weten. Laten we eens kijken naar interessante feiten over de volgende data!

 

1. De datumoogstperiode is lang genoeg

Het planten van dadels is niet eenvoudig. Er is geschikte grond voor nodig en de oogstperiode is ook vrij lang. Dadels beginnen hun vruchten af ​​te werpen na ongeveer 4 tot 5 jaar geplant te zijn. Verder kunnen dadels worden geoogst na de leeftijd van 7 tot 10 jaar.

 

2. Datums bestaan ​​al duizenden jaren geleden

Datums worden verondersteld te hebben bestaan ​​voor duizenden jaren. Dadels worden beschouwd als een van de typische voedingsmiddelen van het Midden-Oosten en Noord-Afrika sinds 6000 jaar geleden. Deze plant is al ongeveer 5000 jaar het belangrijkste landbouwproduct van de bevolking van het Midden-Oosten.

 

3. Datumplanten worden een staatssymbool

Dadelpalmen zijn heel bijzonder, zo bijzonder, dadels worden zelfs gebruikt als symbolen voor meerdere landen in het Midden-Oosten. Saoedi-Arabiƫ is een van de landen die dadelpalmen als staatssymbool gebruikt.

 

4. Datums worden een symbool van welvaart

Behalve als symbool van de staat, worden dadels in verschillende landen ook gebruikt als symbool van welvaart. Een voorbeeld is in Oman. Als er een jongetje wordt geboren, zal de vader een dadelboom planten als een vorm van hoop, zodat zijn familie de rest van hun leven de hongerdood zal vermijden.

 

5. Datums worden een van de voedingsmiddelen voor astronauten

Dadels zijn een van de vruchten die astronauten eten als ze in de ruimte zijn. Dadels worden door astronauten geconsumeerd om de conditie van het lichaam te behouden om gezond te blijven.

 

6. Dadels worden zelden door mieren gegeten

Een interessant feit over de volgende date is dat deze zelden door mieren wordt gegeten. Vruchten die zoet smaken, worden over het algemeen door mieren gegeten. Interessant genoeg geldt dit echter niet voor datums. Dadels worden zelden door mieren gegeten.

 

Zelfs als ze gewoon in de open lucht worden geplaatst, zullen de echte datums niet door mieren worden bezocht. Dit kan ook een manier zijn om echte dadels te onderscheiden van kunstmatig gezoete dadels.

Interessante Feiten Over Datums

7. Dadels zijn duurzaam en gaan lang mee

Dadels zijn vruchten met een lange houdbaarheid. Gedroogde dadels kunnen zelfs meerdere jaren meegaan. Daarom worden dadels sinds de oudheid vaak gebruikt als proviand voor lange reizen.

 

8. Er zijn honderden soorten dates

Een ander uniek kenmerk van dadels is dat ze zeer divers zijn. Er zijn ongeveer 200 soorten dadels verspreid over de hele wereld. De meest bekende dadels in Indonesiƫ zijn ajwa, mozafati, khudri, deglet noor, amer hadj en safawi dadels.

 

9. Dadels kunnen verwerkt worden tot zeep en cosmetica

Dadels kunnen niet alleen worden geconsumeerd, maar kunnen ook worden verwerkt tot verschillende schoonheidsproducten zoals zeep en eyeliner.

 

10. Datumzaden kunnen tot tientallen jaren meegaan

Dadelzaden kunnen tientallen jaren overwinteren totdat ze voldoende licht en water krijgen om opnieuw te groeien. Wat een magische vrucht.

 

Nou, dat zijn enkele interessante feiten over datums die we moeten weten. Hou je van dates? Hopelijk is deze informatie nuttig en kan het onze kennis vergroten.

Zie je welGeslotenCommentaar
-->